Altcoins kopen

Je wilt graag altcoins kopen, maar je weet niet hoe en waar je dat het beste kunt doen. In dit blog leggen we je het in 3 stappen uit. En als bonus geven we je de beste strategie die iedereen – zelfs beginners – kunnen gebruiken om geld te verdienen met cryptovaluta. 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord

Waar kan je altcoins kopen? 

Om altcoins te kunnen kopen moet je een account aanmaken bij een crypto broker of een crypto exchange. Dit zijn partijen waar je kan investeren in crypto. Je kan er dus crypto kopen.

Er zijn verschillende partijen waar je dit kan doen en één van die partijen is Bitvavo. Dit is een Nederlandse broker en exchange waar je met ideal Bitcoin en altcoins kan kopen. Wist je dat altcoins letterlijk alle andere munten dan Bitcoin zijn? Alt staat namelijk voor alternatieve of te wel alternatief.


Kan je altcoin offline kopen? 

Nee, altcoins zijn net als Bitcoins altijd in je crypto wallet die gekoppeld is met je eigen unieke blockchain adres. Je kan altcoins kopen, maar dan wel via een exchange of broker. Via deze partijen kan je ook investeren in Bitcoins

welke altcoins kopen

Hoe kan je altcoins kopen?

We hebben het eigenlijk al gezegd. Je kan altcoins bij een exchange en een broker kopen. Om je een voorbeeld te geven leggen we je het nu stap-voor-stap uit, zodat je precies weet hoe jij – ook als je een beginner bent – kan investeren in altcoins.

Stap 1: Kies een exchange/broker

Er zijn verschillende brokers waar je altcoins kunt kopen. Wij investeren zelf sinds 2018 via Bitvavo. Het is een eenvoudige crypto app waar je kan kiezen uit meer dan 150 altcoins.

Waarom Bitvavo?

✔︎ Transparante en lage kosten (0,3 tot 0,5%)
✔︎ Eenvoudig geld overmaken via iDeal, creditcard of Paypal
✔︎ Voldoen aan de wetgeving en zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

✔︎ Simpel te gebruiken mobiele app voor Android en iOS smartphones

✔︎ Crypto staken (rente over crypto) tot 7,5%

✔︎ Verschillende beveiligingsopties als 2FA en cold storage

Wil je ook investeren? Start dan vandaag nog met investeren en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Stap 2: Maak een account

Een account aanmaken is binnen een paar minuten gebeurd. Je vult je naw gegevens in, upload foto’s van je id-kaart, paspoort of rijbewijs en je bent klaar om te investeren. Dit moet bij alle websites en apps die in de financiële markt actief zijn. 

Stap 3: Koop altcoins

Na het aanmaken van je account kan je eenvoudig altcoins met ideal, bancontact of creditcard kopen. Aan jou om zelf te bepalen welke dat zijn. Wij raden beginners vaak aan om te kijken naar de top 10 cryptomunten als Ripple, Ethereum, Cardano, Solana en Bitcoin.  

Deze munten hebben zich de laatste jaren bewezen dat ze een goede investering kunnen zijn. Ook hebben zij een grote totaalwaarde waardoor deze munten vaak minder volatiel zijn dan pump en dump munten als Dogecoin en Shiba Inu.

Ook zie je tijdens een crypto crash of correctie dat de top 10 munten zich sneller herstellen dan onbekende munten. Wees je er wel van bewust dat crypto erg volatiel is en dat een crash of correctie onvermijdelijk is. Daarom is het belangrijk dat je nooit investeert met geld dat je op korte termijn nodig hebt. 

hoe kan ik altcoins kopen

Altcoins kopen: dit is de beste strategie

Tijdens het schrijven van dit stukje tekst begrijpen we dat je denkt dat dit een loze belofte is of dat we iets aan je proberen te verkopen. Maar dat is niet zo. Laat het ons even uitleggen.

De beste strategie is periodiek inkopen. Vaak is dit maandelijks. Je koopt dan elke maand voor een vooraf gekozen bedrag altcoins.  Natuurlijk kan je lump sum eenmalig een bedrag inleggen. Als je dat graag wilt en het je kan veroorloven kan dit natuurlijk. 


Elke maand een beetje…

Maandelijks een beetje investeren, zorgt ervoor dat je altijd de ‘beste prijs’ hebt. Niemand kan namelijk de markt timen. Echt niemand. Ook niet de Tiktokker of YouTuber die zegt van wel. Ook wij niet.

Let op: deze strategie is wel bedoeld voor lange termijn investeerders en niet voor mensen die ‘even snel’ geld willen verdienen met crypto.


Heb geduld en investeer met geld dat je kunt missen

Wees je bewust van de eventuele risico’s van crypto, omdat je net als bij aandelen ook een crash of correctie kunt krijgen. Investeer dus alleen geld – ook als is het ‘maar’ €50 of €100 –  wat je kan missen en niet nodig hebt om je rekeningen te betalen. Heb je het geld op korte termijn toch nodig? Dan is het niet verstandig om te investeren in crypto.

Conclusie: Altcoins kopen 

In dit blog hebben we je verschillende vragen beantwoord hoe je kan investeren in Altcoins. We hopen dat het je nu een stuk duidelijker is en dat je weet hoe jij – ook als je een beginner bent – kan investeren in altcoins.

Wil je graag investeren? Investeer dan net als ons en duizenden andere Nederlanders via Bitvavo en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Dit blog is als laatst ge-update op 29-01-2024.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *