beginnen met cryptocurrency

Wil je beginnen met cryptocurrency maar vind je het lastig om ermee te starten? Dan leert dit blog je de basis die je moet weten om te starten met investeren in crypto.

Ook geven we je een duidelijke startersgids en meerdere tips, zodat je na het lezen van dit blog ook weet hoe je kan beginnen met cryptomunten kopen en verkopen.

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in crypto doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen

Inhoudsopgave

Wat zijn cryptocurrencies en hoe werkt het? 

Weet je nog niet veel over cryptocurrency? Bekijk dan de onderstaande video. De video legt uit wat cryptocurrencies zijn en hoe je het kan gebruiken. Na het kijken van de video weet je ook hoe crypto in de basis werkt. 

De technologie achter cryptocurrency: de blockchain

Je weet nu dat je crypto kan gebruiken om o.a. snelle betalingen uit te voeren binnen een paar seconden naar de andere kant van de wereld. Maar de technologie achter cryptocurrency is daar de reden van. Deze technologie wordt ook wel de blockchain genoemd. Zie de onderstaande video voor een korte uitleg. 

Tip: Als je wilt beginnen met cryptocurrency moet je dus eerst de basis kennen. Na het bekijken van de video’s weet je nu al meer dan dan de gemiddelde crypto investeerder. De gemiddelde investeerder doet geen onderzoek en investeert maar wat geld in crypto. En dat moet je dus nooit doen!

Wat heb je nodig om te beginnen met cryptocurrency?

Je hebt een paar dingen nodig voordat je kan starten met cryptomunten. Dit gaan we nu kort behandelen zodat je precies weet wat je nodig hebt om te investeren in cryptovaluta. 

Geld

Om te kunnen investeren heb je uiteraard geld nodig. Zorg ervoor dat je alleen geld investeert dat je kan missen. Investeer dus geen geld dat je nodig hebt om je rekeningen te betalen. Heb je wel geld dat je kan missen? Dan kan je van start met het maken van een account.

Een account

Je hebt een account nodig bij een broker. Via een broker kan je handelen in crypto. Dit houdt in dat je via een broker crypto kan kopen en verkopen. 

Wij raden alle beginners aan om te starten met Bitvavo omdat dit een eenvoudige app is om te gebruiken voor het verhandelen van cryptocurrencies. 

De voordelen van Bitvavo:

✔︎ Duidelijke grafieken;

✔︎ veel keuze uit meer dan 150 cryptocurrencies;

✔︎ lage fee van 0% tot 0,25%;

✔︎ tot 7,5% rente als je crypto stake;

✔︎ zijn gereguleerd en geregistreerd bij De Nederlandse Bank;

✔︎ crypto staken

✔︎ geavanceerde interface voor ervaren traders;

✔︎ simpele interface voor beginnende traders;

✔︎ gewoon betalen met iDeal.

Als je registreert bij Bitvavo kan je tot €1000 gratis handelen. Je betaalt dan geen handelskosten!

Wil je gebruik maken van deze welkomstbonus? 

Download dan de Bitvavo crypto App of meld je aan via de website >>>

Starten met cryptomunten

Een strategie

Een strategie waarop je focust en niet zomaar van af stapt. De bekendste strategie is HODL. Dit houdt in dat je investeert voor de lange termijn. Vaak wordt er bij deze strategie ook dollar cost averaging toegepast. Dit houd in dat iemand periodiek investeert in bijvoorbeeld een Bitcoin, Ethereum en/of andere cryptocurrencies. 

In je strategie moet je dus ook bepalen in welke cryptovaluta je wilt investeren. Wij mogen je uiteraard geen financieel advies geven, maar willen je wel een hint geven om naar bekende cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Solana te kijken. 

Weet je niet in welke crypto je wilt investeren? Lees dan ons blog in welke crypto investeren? 

HODL is de beste strategie voor beginners. In de tussentijd kan je, je ook nog verdiepen in crypto trading als daytraden en swing trading, maar dan moet je dat uiteraard wel leuk vinden om je mee bezig te houden. 

Starten met crypto munten

Beginnen met cryptocurrency tips!

Wil je starten met cryptomunten? Lees dan de volgende cryptocurrency tips die ervoor zorgen dat je als beginner zelfverzekerd kan beginnen met cryptocurrency. 

Tip 1: Houd je emotie onder controle 

Je emotie bepaalt alles. Op het moment dat je begint met cryptocurrencies is het belangrijk dat je je emoties onder controle houdt. Wanneer een munt daalt moet je natuurlijk niet zomaar alles verkopen. Je hebt een strategie, je gelooft dat een munt in waarde gaat stijgen en daarom heb je erin geïnvesteerd. Verkoop dus niet zomaar een positie als de markt 10% tot 30% daalt omdat dit ´normaal´ is in de crypto markt.    

Tip 2: Bepaal vooraf hoeveel je investeringsbedrag

Het is belangrijk dat je bepaalt hoeveel geld je per maand kan investeren. Dit verschilt per persoon. Sommige investeren 1000 euro en andere kunnen elke maand 50 euro investeren. Het maakt niet uit hoeveel je kan investeren. Een beetje investeren is beter dan niks. Maar investeer alleen geld wat je (maandelijks) kan missen.   

Tip 3: Volg je eigen plan

Vaak hoor ik mensen over crypto. Een familielid of een bekend persoon heeft gezegd dat een bepaald crypto veel waard kan worden. En investeren gelijk veel geld in een munt waar ze niks over weten. 

Ook zien we vaak dat mensen investeren wanneer een munt al veel is gestegen. Je hebt de boot dan al gemist. Wacht tot de munt weer daalt en investeer dan pas weer in de munt. Er komt altijd een terugtest en onthoudt goed: volg je eigen plan en niet die van een ander. 

beginnen met cryptocurrency beginners

Tip 4: Doe je eigen onderzoek!

Bij de vorige tip heb je al kunnen concluderen dat je altijd je eigen onderzoek moet doen. Investeer alleen in munten als je er echt in gelooft omdat er altijd een kans is dat je (een deel van) je inleg kan verliezen. Wij geven liever onszelf de schuld als we geld verliezen. Het is niet erg als je naar andere mensen luistert, maar doe wel altijd je eigen onderzoek!

Tip 5: Gebruik je volle verstand

De tip is kort maar krachtig. Gebruik je volle verstand als je wilt beginnen met het investeren in cryptocurrencies. Door de andere tips te hanteren en je aan je eigen strategie te houden, kan je voorkomen om roekeloze investeringen te doen. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. 

Conclusie: beginnen met cryptocurrency

Door je eigen plan te maken en deze te volgen kan je geld verdienen met crypto. Volg dus geen influencers die zeggen waarin je ‘moet’ investeren want de meeste hebben er zelf geen verstand van. Verdiep jezelf in munten, maak een technische analyse en houd je aan je plan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *