Beleggen in cryptomunten

Beleggen in cryptomunten. Voor sommige is elke dag een normale gang van zaken, maar voor andere is het iets compleet nieuws. En daarom hebben we dit artikel geschreven. Wij leggen je uit hoe je binnen 5 stappen kan beleggen in cryptomunten voor beginners. Maar eerst leggen we je de basis uit, zodat je weet wat het is, welke munten er zijn en waarom beleggen in crypto een goede keuze is. 

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in crypto doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen.

Wat is beleggen in cryptomunten?

Waarschijnlijk weet je al een beetje wat beleggen is. Het wordt steeds populairder onder jongeren en de ‘normale’ huishoudens. Het is niet meer alleen iets wat de rijken doen. Beleggen in cryptovaluta bestaat ook nog niet heel lang. 

Dit is pas ontstaan na de financiële crisis van 2008. In 2009 is Bitcoin gestart en sindsdien is dit een hedge (alternatieve manier om je geld te investeren) van reguliere aandelen, maar ook om inflatie voor te blijven zodat je vermogen niet minder waard wordt. 

Veel crypto-experts verwachten dat Bitcoin meer dan 100.000 euro waard zal worden. Van een paar eurocent naar duizenden euro’s. Het kan binnen een mum van tijd gebeuren. 

Dat is ook vaak de reden dat mensen beleggen in cryptomunten. Je kan er simpelweg in kortere tijd meer rendement behalen dan in regulier beleggen. Daar is een gemiddelde van 8% rendement per jaar netjes. In de wereld van crypto kan een munt binnen één dag 800% stijgen. Uiteraard betekent dit ook dat een munt ook een paar honderd procent kan dalen in waarde. 

Beleggen in cryptovaluta is dus erg volatiel, maar dat hoef je niet af te schikken. Een stijging of daling van 800% rendement gebeuren alleen bij cryptomunten waar de marketcap (totaalwaarde van de munt) niet erg hoog is waardoor die beïnvloedbaar is dan bijvoorbeeld een munt als Ethereum of Bitcoin. Daarom raden crypto experts en wij zelf ook uit onze eigen ervaring mensen vaak aan om te investeren in de top 10 crypto valuta’s. Deze munten zijn minder volatiel en hebben bewezen dat ze een goede investering voor de lange termijn zijn.

Wat is beleggen in cryptomunten

Welke cryptomunten zijn er?

Er zijn verschillende soorten cryptomunten waar je in kan beleggen. Wij kopen zelf via Bitvavo verschillende coins als Cardano, Bitcoin en Ethereum in. Dit zijn enkele munten die je kan kopen via het platform. 

Je kan in totaal in meer dan 150 cryptomunten investeren via een eenvoudige app en website. Met een gemiddelde van een 8.6/10 en meer dan één miljoen gebruikers is Bitvavo een overcompleet platform wat ideaal te gebruiken is voor beginners en gevorderden. Wij kunnen het weten want wij investeren zelf sinds 2016 en vanaf 2018 zijn we ook Bitvavo gaan gebruiken. 

Waarom kiezen voor Bitvavo? 

✔︎ Transparante en lage kosten (0,3 tot 0,5%)
✔︎ Eenvoudig geld overmaken via iDeal, creditcard of Paypal
✔︎ Voldoen aan de wetgeving en zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank
✔︎ Simpel te gebruiken mobiele app voor Android en iOS smartphones
✔︎ Crypto staken (rente over crypto) tot 7,5%

Wil je ook geld verdienen met crypto? Start dan vandaag nog met investeren en betaal over de eerste €1000 die je investeert in de eerste week geen handelskosten >>> 

Beleggen in cryptomunten via bitvavo

Waarom beleggen in cryptomunten?

Waarom beleggen in cryptocurrencies? Om je koopkracht te behouden en uiteraard om geld te verdienen. Iedereen wilt geld verdienen, wij ook. Als je in 2020 Ethereum kocht voor €400 en hem verkoopt in 2022 voor €4000 euro per cryptomunt heb je een heel mooi rendement behaalt. 

Let op! Waarschijnlijk wordt Ethereum nog meer waard in de jaren die volgen net zoals Bitcoin continu groeit. En daarom zeggen mensen dat Bitcoin €100.000 waard wordt. Niemand kan je precies vertellen welke dag, maar zij verwachten wel dat die dag gaat komen. 

Een andere reden om te investeren in cryptocurrencies is om je geld te spreiden. Je hebt misschien al wat aandelen, ETF’s en/of goud en je wilt nu ook een beetje investeren in crypto. Dat vinden we verstandig omdat spreiden ervoor zorgt dat je portfolio breder wordt en daardoor minder risico gaat lopen. Dit geldt voor al je investeringen. Koop dus nooit één alt-coin (alternatieve cryptomunten van Bitcoin), maar investeer bijvoorbeeld in Bitcoin, Ethereum en in drie andere munten. 

Tip: Dit geldt ook als je investeert in aandelen. Koop nooit alleen maar Shell of Apple. Als het bedrijf minder presteert dan dat de beurs verwachtte en hij zakt, dan kan het een paar maanden of een paar jaar duren voordat de waarde van het aandeel weer wordt zoals die was. Spreiding dus!

Waarom beleggen in cryptomunten?

Hoe kan je als beginner eenvoudig beleggen in cryptomunten?

Als beginner kan het lastig zijn om te beginnen met beleggen in cryptomunten omdat het vaak erg ingewikkeld lijkt, maar dat hoeft zo niet te zijn. Als beginner is het verstandig om een eenvoudig te gebruiken platform en te investeren in de top tien munten. WIj leggen je de 5 stappen uit die je moet volgen om te starten met investeren in cryptocurrencies. 

Stap 1. Kies een broker om te starten met beleggen

De eerste stap is het uitkiezen van een broker. Wij zelf vinden Bitvavo erg fijn omdat deze partij aangesloten is bij De Nederlandse Bank, de wet volgt, lage fee’s hanteert en omdat het platform eenvoudig te gebruiken is. Waarom kiezen voor Bitvavo verstandig is, hebben we je al uitgelegd bij de kop: welke cryptomunten zijn er? 

Wil je beginnen met beleggen in crypto? Start dan vandaag nog met investeren en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Stap 2. Maak een account aan bij de broker

Via de link bij stap 1 kan je binnen een paar minuten een account aanmaken. Je vult je naw-gegevens in en moet je zelf identificeren net als bij de reguliere bank, maar dan allemaal digitaal. Je kan het gehele proces eenvoudig online regelen.  

Stap 3. Stort geld op je beleggingsrekening bij de broker

Je hebt je account aangemaakt en nu is het tijd om geld te storten op je account. Dit kan je op verschillende manieren doen zoals met je creditcard of via ideal. Wij mogen je geen financieel advies geven, maar raden je wel aan om alleen geld te investeren dat je kan missen. Investeer dus nooit geld wat je op korte termijn nodig hebt om bijvoorbeeld je rekeningen te betalen.

Als je begint met beleggen raden we onze vrienden en familie aan om te beginnen met een klein bedrag dat ze kunnen missen. Wij zelf vinden €100 een mooi startbedrag. Als je al wat meer vermogen hebt, kan je ervoor kiezen om meer te investeren. 

Stap 4. Koop cryptomunten 

In dit artikel hebben we het al meerdere keren stille hints gegeven in welke cryptocurrencies het verstandig is om in te beleggen. Wij raden mensen altijd de top 10 cryptomunten uit, omdat die eenvoudiger zijn om te begrijpen en ze zijn ook minder volatiel dan munten die onder de top 50 vallen. 

Weet je niet in welke crypto je wilt beleggen? Lees dan ons blog in welke crypto investeren.

Hint: de top 10 cryptomunten als BTC, Binance Coin, Ethereum, XRP, Solana, Cardano, Tether, U.S Dollar Coin, Terra en Polkadot. 

Stap 5. Wallet om je crypto beleggingen veilig te bewaren

Als je crypto koopt, worden deze bij Bitvavo opgeslagen in een wallet. Een wallet kan een online of offline zijn. Bij een broker als Bitvavo wordt je crypto direct in je online wallet geplaatst, zodat je er zelf bij kan! Je hoeft dus niet zelf een online wallet aan te maken. 

Let op: beveilig je online/offline wallet goed. Voor een offline wallet kan je een ledger gebruiken en voor een online wallet een 2FA. Hierdoor is het voor hackers vrijwel onmogelijk om je te hacken en is je crypto veilig. Maar dan moet je uiteraard niet je wachtwoord verliezen, want als dat gebeurt kan je het niet meer herstellen totdat je het wachtwoord weer weet. 

Hoe kan je als beginner eenvoudig beleggen in cryptomunten?

Welke strategieën zijn er om te investeren in cryptomunten?

Er zijn twee manieren hoe je kan beleggen in cryptomunten. Je kan crypto HODL-en, dit betekent dat je investeert in een munt voor de langere termijn. Als je een beginner bent is dit een goede strategie om kennis te maken met crypto. Het is eenvoudig en het kost je niet veel tijd. Maar doe altijd wel je eigen onderzoek naar een munt!

Natuurlijk kan je ook investeren voor de korte termijn. Dit wordt vaak crypto trading genoemd. Het in- en verkopen van crypto in korte tijd, maar hier heb je ook weer een paar varianten. 

Je kan swingtraden. Deze manier van traden kijk je naar de grotere bewegingen in een koers. Een trade kan dan vaak een week tot soms wel een paar maanden duren. Dit zijn traders die niet voor een procentje traden, maar focussen op trades waar zij verschillende procenten rendement kunnen behalen. 

Weet je al wat van crypto af en zou je graag willen traden? Dan raden we je aan om te starten met swing trading omdat je dan de basis van traden kan leren. Ook kost deze manier van traden je minder tijd omdat je niet elke dag meerdere trades aan het plaatsen bent. 

Tip: je hoeft niet te kiezen tussen HODL-en of traden. Wij investeren en traden zelf ook. 

Ook kan je daytraden. Je analyseert de markt, opent een trade en sluit deze vaak nog dezelfde dag. Dit zijn dus echt trades waar je maximaal een paar procent rendement mee maakt. Maar als je elke dag één procent rendement zou maken kan je binnen korte tijd veel geld bij elkaar traden. Natuurlijk lukken deze percentages je niet elke dag, maar als je een gemiddelde van één procent per dag hebt dan ben je goed bezig!

Welke strategieën zijn er om te investeren in cryptomunten?

Conclusie: Beleggen in cryptomunten

Beleggen in cryptocurrencies kan op verschillende manieren, maar de basis blijft hetzelfde. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld dat je kan missen. Met je volle verstand, een goede strategie en met een platform als bitvavo kan je geld verdienen met crypto

Ps. wil je meer leren over crypto of traden? Lees dan ook onze andere blogs! 

Wil je direct beginnen met beleggen in cryptovaluta? 

Maak dan vandaag nog een account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *