beste cryptomunt om te investeren

Je wil graag weten wat de beste cryptomunt om te investeren is in 2024. Want zoals je waarschijnlijk al weet is de crypto markt constant in beweging. Daarom geeft dit blog je goede inzichten en uiteraard ook onze top 7 munten, zodat je daarna zelf kunt bepalen of je de munten ook kansrijk vindt.   

Het is ook belangrijk dat je na je eigen onderzoek ook een betrouwbaar platform kiest waar je de cryptomunten gaat kopen. Er zijn namelijk verschillende platforms met verborgen kosten, hoge handelskosten of zijn niet te vertrouwen. 

Je bewaard toch ook je geld niet bij een bank die je niet vertrouwt? En zo is dat ook bij crypto exchanges en brokers. 

Koop tip: je kan eenvoudig crypto aanschaffen bij de Nederlandse broker Bitvavo. Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord. 

Dé top 7 beste cryptomunten om te investeren

Yes, nu gaan we de cryptomunten behandelen die we na ons eigen onderzoek interessant vinden. Iedereen is anders en heeft zijn eigen voorkeuren als het aankomt op investeren in crypto. Daarom raden we je altijd aan om ook zelf onderzoek te doen naar de munten die we in dit blog behandelen. 

1. Bitcoin

Wellicht een tikkeltje saai, maar Bitcoin is naar onze mening nog steeds een goede munt om in te investeren. Het is niet voor niets de nummer één munt. Daarom is het ook één van de veiligste munten om in te investeren. Vandaag de dag investeren overheden, pensioenfondsen, investeringsfondsen en veel particuliere beleggers in deze munt. We kunnen geen garanties geven, maar de kans is klein dat Bitcoin ooit nog verdwijnt. 

Bitcoin is dus een munt die je in je crypto wallet moet hebben. Niet alleen omdat het deze munt het grootste marktaandeel heeft, maar ook omdat er maar maximaal 21 miljoen gemined kunnen worden. Deze cryptomunt wordt telkens na elke Bitcoin halving interessanter om te kopen. 

Er is dus een maximaal aantal Bitcoin dat ooit zal bestaan. En er zal nog minder in omloop zijn omdat veel mensen Bitcoin zijn kwijtgeraakt. Dit kan doordat ze het vierentwintig woorden wachtwoord van hun crypto Ledger zijn verloren, hun inloggegevens zijn vergeten of doordat er een platform is gehackt. In het laatste geval zijn de crypto nog wel in omloop alleen dan niet van degene die is gehackt. 

Over de prijs van Bitcoin wordt veel gespeculeerd. Sommige zeggen dat één Bitcoin wel tot één miljoen dollar waard kan worden. Dat hopen wij natuurlijk ook, maar om realistisch te blijven weet niemand tot hoeveel de muntwaarde kan stijgen of dalen. Wat we wel weten is dat Bitcoin historisch gezien stijgt, zolang je investeert voor de lange termijn. 

Vind je Bitcoin een goede of juist een slechte investering? Laat je mening dan vooral weten in de reacties onderaan dit blog. Zoals je merkt zijn wij in ieder geval erg enthousiast. En nee dat komt niet omdat we de munt zelf ook in ons portfolio hebben ;-)..

2. Ethereum

Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptovaluta. Naast hun eigen cryptomunt hebben ze ook een eigen blockchain dat voor verschillende cryptomunten wordt gebruikt. Zo wordt de munt gebruikt voor smart contracts, NFT en verschillende ICO’s. 

Je kunt wel stellen dat Ethereum een grote munt is en daarom is het naar onze mening ook de tweede plek waard in de top 7 beste cryptomunt om te investeren.

Veel crypto investeerders denken dat Ethereum nóg groter gaat worden dan Bitcoin, omdat je het meer dan alleen een betaalmiddel kan gebruiken. Of Ethereum groter gaat worden zijn natuurlijk geruchten, maar we zien deze munt de komende jaren groeien. 

Natuurlijk heeft deze munt ook een nadeel omdat de fee’s hoger zijn dan andere cryptomunten die we in dit blog bespreken. En concurrentie ligt altijd om de hoek. Dat komt natuurlijk door de verschillende munten die zijn ontwikkeld de laatste jaren en dat zorgt er ook voor dat Ethereum zichzelf constant moet blijven ontwikkelen. En gelukkig doen ze dat ook. Daarom hebben is een groot deel van ons crypto portfolio in Ethereum. Of het de beste is weet niemand en daarom investeren we in verschillende munten. 

de 7 beste crypto munten om te investeren

3. Cardano

Cardano is een goed voorbeeld van een concurrent van Ethereum. Wist je dat de munt is opgericht door de oprichter van Ethereum? Dat zegt naar onze mening al genoeg! 

Cardano, ook wel ADA genoemd is ook schaalbaarder dan Ethereum omdat ze zich voornamelijk richten op smart contract en op web 3.0. Dit is zijn munten die op de allernieuwste blockchain zijn gevestigd. Het duurt dus nog wel even voordat Cardano gebruikt wordt. Het voordeel daarvan is dat je deze cryptovaluta nu nog ‘goedkoop’ kan kopen als je bereid bent om in deze munt te investeren. 

4. Ripple

Ripple, beter bekend als XRP is één van de grootste tegenhangers van Bitcoin. Anders dan Bitcoin wilt XRP juist samenwerken met overheden en bedrijven. Ze willen dus een decentraal systeem zijn voor particulieren, bedrijven en overheden. Bitcoin aan de andere kant wilt voornamelijk overheden omzeilen omdat ze geld printen waardoor de ‘oude’ valuta’s steeds minder waard worden.

Ripple heeft al verschillende samenwerkingen met bedrijven als American Express. Samen met hun zakelijke partners en overheden willen zij transacties nog sneller maken. Waar een transactie van euro’s verschillende dagen duurt is een transactie met de munt XRP binnen enkele seconden.

De adoptie van XRP is al in volle gang, maar het kan natuurlijk altijd nóg meer en dat betekent uiteraard dat er meer vraag naar komt en dat betekent dat de munt naarmate de tijd steeds meer waard wordt.

XRP is nu nog een relatief goedkope munt, waardoor je er met een klein bedrag verschillende honderden kan kopen. Wanneer de munt nog meer waard gaat worden kan niet je voorspellen, maar als de adoptie doorzet is de kans groot dat de munt meer waard wordt.

Hadden we je al verteld dat XRP één van de grootste munten is qua marktwaarde. Op het moment van schrijven komt Ripple net na Bitcoin en Ethereum op een mooie derde positie. 

5. Litecoin

Litecoin is een grote concurrent van Bitcoin. Zij focussen op lagere transactiekosten en snellere transacties. Dit hebben zij al bereikt, waardoor deze munt wereldwijd wordt gebruikt. Er is zelfs een hele online gemeenschap voor Litecoin. Zo enthousiast zijn de gebruikers ervan!

de 7 beste crypto munten om te investeren van 2022

6. Stellar Lumens

Stellar Lumens is een grote concurrent van Ethereum en Ripple. Ook is deze munt opgericht door de oprichter van Ripple en dat betekent vaak verbeteringen. En daar houden wij en vele andere investeerders van. Dit zorgt voor competitie waardoor munten zich steeds meer moeten doorontwikkelen om hun bestaansrecht te behouden.  

Stellar Lumens wordt ook wel XLM genoemd en focust met hun blockchain en munt op kleinere transacties van euro’s, dollars, ponden en andere bestaande betaalmiddelen die als traditioneel worden beschouwd. Deze traditionele betaalmiddelen worden ook wel als FOREX genoemd. Als je het nog niet wist dan weet je het bij deze ;-)..

Net als andere cryptovaluta is XLM decentraal, maar werken zij net als XRP samen met grote bedrijven. Een grote klant van XLM is onder andere IBM. Dit is een tech gigant en dat geeft een positieve lach naar de toekomst van deze cryptomunt.

7. Sandbox

Sandbox is een NFT game waar de munt SAND wordt gebruikt. Dit is een van de eerste MetaVerse games die wordt gebruikt. Niet alleen door particulieren, maar ook door bedrijven als Nike, Aston Martin en Disney. Met de cryptomunt SAND kun je stukjes online vastgoed, avatars en accessoires als een NFT kopen die je alleen in het spel kan gebruiken. 

Net als vele andere denken we dat de MetaVerse de toekomst is en daarom hebben we zelf geïnvesteerd in verschillende MetaVerse cryptomunten. Of het de beste cryptomunt om te investeren is, moet nog blijken, maar we zijn in ieder geval enthousiast over deze nieuwe vorm van cryptomunten die meer dan alleen dienen als betaalmiddel. 

de 7 beste cryptomunt om te investeren

Verschillende manieren om geld te verdienen met cryptovaluta

In dit blog hebben we voornamelijk HODL (investeren voor de lange termijn) besproken, maar er zijn natuurlijk veel meer manieren. In ons blog geld verdienen met crypto bespreken we zes verschillende manieren hoe je dat kunt doen. 

Je kan bijvoorbeeld crypto staking toepassen, handelen in crypto met daytraden en swing trading. Ook als je alleen investeert voor de lange termijn kan je crypto staken, omdat je rente ontvangt over de crypto die je in je portfolio hebt. Munten als Bitcoin en Ethereum bieden deze optie en is een goede manier om rente te krijgen over crypto die je toch laat staan op je Ledger, crypto wallet of bij je crypto exchange of broker. 

Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om meerdere manieren van inkomsten te krijgen. Je kan ook investeren in NFT, aandelen en grondstoffen. Uiteraard is ouderwets sparen ook altijd nog een optie als je nog niet zeker weet wat je precies wilt doen. 

In ons ebook 7 crypto tips voor ambitieuze beginners bespreken we meer over spreiding van je portfolio en geven we je verschillende inzichten hoe je je persoonlijke financiële situatie kunt verbeteren. 

Wil je het gratis ebook graag downloaden en maandelijks één update van onze blogs ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse mailing en in het welkomst mailtje krijg je toegang tot het ebook. 

Je kan je hier aanmelden >>>

de 7 beste cryptomunt om te investeren van 2022

Hoe selecteer je de beste cryptomunten om te investeren?

Om goede investeringen te selecteren is het belangrijk dat je focust op munten die waarde bieden. Zo heeft Ethereum smart contracts opties en Bitcoin is een goed alternatief als je onderdeel wilt zijn van een gedecentraliseerde manier van betalen. 

We benoemen kort de drie punten waarop je moet letten om een goed overwogen keuze te kunnen maken. 

1. Is de cryptovaluta toekomstgericht?

Veel cryptomunten zijn gericht op de toekomst. Maar sommige hebben geen enkele waarde en zijn daarom niet geschikt om in te investeren voor de lange termijn. Er zijn helaas veel ‘hype cryptomunten’ die geen waarde bieden of ooit zullen krijgen. Blijf daar dan ook vandaan. 

Je bent niet de eerste die veel geld verliest door te investeren in een ‘pump en dump’ munt. Wees verstandig met je geld, investeer alleen wat je kan missen en doe altijd je eigen onderzoek. Altijd. 

2. Wordt de munt al gebruikt?

Munten als XRP, Cardano, Ethereum en Bitcoin worden dagelijks gebruikt door particulieren, overheden en bedrijven. Dit betekent dat de cryptomunt wordt geadopteerd door de markt. Dit houdt simpelweg in dat er vraag en aanbod is. En dat is belangrijk als je in een munt investeert voor de lange termijn. 

Ga je handelen in crypto? Dan maakt dit minder uit, omdat je letterlijk alleen op de prijs focust en niet op de achterliggende waarde van een cryptomunt of crypto project. 

Wil je graag meer weten over traden en hoe je het jezelf kunt leren? Lees dan ons blog Bitcoins traden. In dit blog leggen we je stap-voor-stap uit hoe je een positie berekent, trade opent en sluit. 

3. Geloof je in de cryptomunt?

De beste cryptomunt om te investeren is de cryptomunt waar je in gelooft. Dit doe je door onderzoek te doen naar de munt. Wie is de maker? Wat is het doel van het project? En is dit toekomstgericht? Dit zijn een paar vragen die je duidelijk moet kunnen beantwoorden. Kan je dat niet of is de whitepaper of roadmap van een project niet duidelijk over welke waarde ze bieden? Dan is het waarschijnlijk geen goede investering. 

Als je na je onderzoek kan concluderen dat een munt een goede investering is die bij je past, is de kans ook groter dat je niet zomaar een munt verkoopt als er een crypto crash is. 

Geloof je niet in een crypto project of cryptomunt? Investeer er dan niet in, want de kans is dan groot dat je het verkoopt op het moment dat de munt in waarde daalt. 

Conclusie: beste cryptomunt om te investeren

En nu? Nu is het tijd om zelf op onderzoek te gaan naar munten die jij persoonlijk interessant vindt om in te investeren. Doe dit vooral na je eigen onderzoek. Begin eens met bekendere munten als Bitcoin en Ethereum. Je kan hier veel informatie over vinden en daarom uitgebreid onderzoek naar doen.  
Wil je weten waar je crypto kunt kopen? Je kan eenvoudig crypto aanschaffen bij de Nederlandse broker Bitvavo. Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *