beste cryptomunten lange termijn

Natuurlijk wil iedereen morgen rijk zijn, maar als je geen loterij wint, geen grote erfenis krijgt of niet al je hebben en houden verkoopt, is de kans groot dat dit nog niet zo is. Daarom wil je de beste cryptomunten lange termijn die potentie hebben om er geld mee te verdienen, want laten we eerlijk zijn daar gaat het toch om?

Dit artikel gaat over de vijf munten die kans maken om te gaan stijgen op de lange termijn. Heb je geen geduld voor de lange termijn en wil je graag geld verdienen met crypto? Dan kan je proberen om te gaan traden, maar lees dan wel onze blogs: traden voor beginners en Bitcoins traden. Investeren is namelijk makkelijker dan dat je elke dag zelf meerdere keren aan de ‘knoppen’ moet draaien. 

Wil je graag wel investeren voor de lange termijn, heb je geduld en wat geld dat je kunt missen? Lees dan verder en gebruik de inhoudsopgave hieronder om naar specifieke munten of onderwerpen te navigeren. 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord.

Top 5 beste cryptomunten lange termijn

Laten we maar gelijk beginnen met onze top vijf. Dan weet je welke cryptomunten op de lange termijn potentie hebben om te groeien. Na de top vijf geven we je nog extra tips en inzichten om zelf succesvol te kunnen investeren.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is nog steeds de grootste cryptomunt die al jaren consistent groeit. Historisch gezien stijgt de waarde van Bitcoin. De ene keer harder dan de andere keer. Natuurlijk is Bitcoin ook een paar keer tientallen procenten gedaald door een crypto crash of correctie, maar telkens komt Bitcoin er weer bovenop en stijgt de koers prijs naar nieuwe record koersprijzen. Dit worden ook wel ‘all time highs’ in de crypto markt genoemd. 

Is het je wel eens opgevallen dat Bitcoin vaak de bepalende factor is van de prijzen van andere cryptovaluta? En dat dit vaak ook voorkomt in andere markten als aandelen en forex? Bitcoin is naarmate de tijd steeds belangrijker voor de wereldeconomie en eigenlijk niet meer weg te denken. En daarom past Bitcoin goed in dit blog beste cryptomunten lange termijn. 

Natuurlijk zit er ook een nadeel aan dat Bitcoin zo groot is. Wanneer hij daalt, dalen andere cryptomunten ook. Maar als hij stijgt in waarde stijgen veel cryptovaluta mee. Ook zien we dat altcoins (alle andere cryptovaluta naast Bitcoin) nóg harder stijgen of dalen dan Bitcoin. 

Daarom zien veel investeerders Bitcoin als dé bepalende factor van de markt en investeren zij hun geld in deze specifieke munt. Maar natuurlijk omdat de koers prijzen minder beweeglijk zijn dan altcoins. Maar als er een rally (stijgende markt met snel stijgende prijzen) is, heeft Bitcoin vaak de minste groei. Het is dus wikken en wegen. En een goed gespreid portfolio is een must-have. 

Wil je graag weten hoe je een gespreid portfolio samenstelt? Download dan ons ebook: De 7 beste crypto tips voor ambitieuze beginners. Hier leggen we je meer uit over spreiding, verschillende manieren van investeren en hoe jij je emoties onder controle kunt houden in een stijgende én dalende markt. 

Wil je het gratis ebook graag downloaden en maandelijks één update van onze blogs ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse mailing en in het welkom mailtje krijg je toegang tot het ebook. Je kan hem dan downloaden en op elk apparaat lezen. Uiteraard kun je hem ook uitprinten! Voel je vrij om het ebook te downloaden via de link hieronder. 

Download hier het ebook >>>

2. Ethereum (ETH)

Zoals je waarschijnlijk al weet is BItcoin de eerste cryptovaluta ooit. Maar dat betekent niet dat er geen andere munten belangrijk zijn. Ethereum is namelijk een munt die ook belangrijk is. Door de mogelijkheid om smart contracts (slimme online contracten) te maken, kan je op een eenvoudigere manier crypto projecten als non-fungible tokens maken. De blockchain van Ethereum wordt dus door veel developers gebruikt.  

Natuurlijk heeft Ethereum meer te bieden, want de munt is na Bitcoin de grootste qua totale marktwaarde. Veel investeerders denken zelfs dat Ethereum Bitcoin gaat overtreffen. Dit komt omdat Ethereum meer te bieden heeft dan Bitcoin. Je kan namelijk Bitcoin alleen gebruiken als store of value (betaalmiddel of om te sparen). En met Ethereum kan je natuurlijk veel meer dan Bitcoin. Je kan namelijk een NFT maken en dan een smart contract opstellen, zodat je bij elke wederverkoop een commissie krijgt. En dat is natuurlijk niet verkeerd!

3. Polkadot (DOT)

Gavin Wood, de medeoprichter van Ethereum heeft ook Polkadot opgericht. DOT is een project dat meerdere blockchains met elkaar kan laten verbinden om gegevens te kunnen overdragen tussen de blockchains.

Gavin Wood is ook de uitvinder van Solidity. Dit is een programmeertaal die ook wordt gebruikt voor Polkadot en andere crypto projecten.

Het Polkadot crypto project is volgens veel crypto enthousiasten een verbeterde versie van Ethereum en zij verwachten dat deze munt de komende jaren flink gaat stijgen. Natuurlijk zijn wij ook enthousiast, maar we willen niet te hard van stapel lopen. Toch hebben we een klein deel van ons portfolio geïnvesteerd in deze munt, want we zijn overtuigd van de mogelijkheden die dit project biedt. 

Ben jij ook enthousiast over Polkadot of een ander crypto project als Bitcoin en Ethereum? Dan kan je cryptocurrency eenvoudig aanschaffen bij de Nederlandse broker Bitvavo. Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

4. Cardano (ADA)

Dit is een crypto project waar wij zelf erg enthousiast over zijn. Niet alleen omdat ze een verbeterde versie van Ethereum willen zijn, maar ook omdat het team van ADA een wetenschappelijke aanpak hanteren. 

Het voordeel van een wetenschappelijke aanpak is dat alle slimme koppen focussen op de toegevoegde waarde wat een aanvulling kan bieden. Het nadeel is wel dat het project daardoor langzamer groeit dan andere crypto projecten die minder nauw kijken naar de wetenschap. 

Cardano is ontwikkeling om een decentrale partij voor applicaties te worden. De blockchain technologie moet dus worden verbeterd en vandaar dat er ook goed onderzocht moet worden wat er beter kan. Het is een langzamere aanpak, maar dit zorgt er wel voor dat zij op langere termijn schaalbaarder en sneller worden dan andere projecten. En wie weet is dat de investering nu wel waard?! Zoals we al eerder in dit blog zeiden: ‘’wikken en wegen.’’

5. Solana (SOL)

Solana is net al Cardano het schaalbaarheids probleem aan het aanpakken. Zij zijn op zoek naar dé oplossing om dApps (decentrale applicaties) en DeFi (decentralized finance) sneller en schaalbaarder te maken. 

Als je kijkt naar Ethereum zijn de fee’s erg hoog als je bijvoorbeeld een NFT wilt kopen op een platform als OpenSea. Dit komt omdat er meer vraag en aanbod is als eerst en dat zorgt ervoor dat het netwerk overbelast wordt. Zie het als een internet abonnement. Twee smartphones kunnen makkelijk Youtube kijken, maar een derde telefoon erbij en iedereen heeft regelmatig een buffer cirkel. De blockchain moet dus schaalbaarder en sneller worden om de huidige en toekomstige vraag aan te kunnen. 

Laat het nou net zijn dat Solana deze problemen wilt verhelpen door de blockchain technologie en het netwerk te verbeteren. Komt dat even goed uit ;-). Dit zorgt er wel voor dat Solana veel geld waard kan worden als zij de huidige schaalbaarheid en snelheid van de blockchain oplossen.  

wat zijn de beste cryptomunten lange termijn

Hoe kun jezelf bepalen welke crypto projecten een goede investering zijn?

Natuurlijk kun je inspiratie halen uit de bovenstaande lijst met suggesties als waar we het kort over de 5 beste cryptocurrency voor de lange termijn hebben. Maar het is natuurlijk een must om je eigen onderzoek en keuzes samen te stellen. De waarheid is dat niemand weet welke cryptocurrencies op de lange termijn goed zullen presteren. Uiteindelijk komt het erop neer dat jezelf moet investeren in de cryptocurrency die jij interessant vindt. 

Maar hoe onderscheid je “slechte” crypto projecten van de goede projecten? Helaas is hier geen formule voor, maar er zijn wel punten waarop je kan letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar het nut van de cryptocurrencies die je onderzoekt. Levert het project echte toegevoegde waarde voor de wereld van nu en in de toekomst? Zo hebben projecten die puur voor de lol zijn opgezet, zogenaamde même coins, weinig toegevoegde waarde. Het is daarom de vraag of ze toekomstbestendig zullen zijn. Stille hint: waarschijnlijk niet. 


Een ander belangrijk punt is de tijd van een munt. Dit principe gaat ervan uit dat cryptocurrencies die al een tijdje bestaan, sterk genoeg blijven om nog langer en goede investering te zijn. Hoe langer de een cryptomunt bestaat, hoe sterker deze waarschijnlijk zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin. Deze cryptocurrency bestaat al sinds 2009 en is vandaag de dag nog steeds het onderwerp van veel cryptocurrency-gerelateerde gesprekken net zoals in dit blog. 

Als je in nieuwe projecten investeert, is het risico groter dan wanneer je investeert in een munt als Ethereum. Natuurlijk kan je een deel van je portfolio gebruiken voor nieuwe projecten. Als je een hoger risiconiveau wilt, kun je ervoor kiezen om een groot gedeelte van je kapitaal te investeren in nieuwe projecten. Maar daar kies je uiteraard zelf voor. 

de beste cryptomunten lange termijn

Wat is een goede strategie om te gebruiken?

Dollar cost averaging hebben wel al meerdere keren benoemd in onze artikelen. Zo bespreken we het ook uitgebreid in ons Bitcoins traden blog of in ons ebook

Dollar cost averaging, ook wel dca genoemd wordt gebruikt om periodiek mee te investeren. De reden waarom veel mensen deze strategie gebruiken is omdat niemand weet wanneer een munt stijgt of daalt. Historisch gezien werk dca altijd beter dan zelf de markt proberen te timen. Dat kan niemand. En nee ook niet je collega Henk, broer Piet of Crypto guru Kees. Niemand dus.

Door periodiek te investeren heb je dus altijd een gemiddelde prijs. Wij investeren zelf maandelijks in verschillende munten als Bitcoin en Ethereum. En als je investeert voor de lange termijn (10 jaar) is de prijs waarschijnlijk velen malen hoger dan nu. Ja, dit is een aanname, maar als je kijkt naar hoeveel Bitcoin in waarde is gestegen is het naar onze mening een goede mogelijkheid dat veel munten meer waard zullen worden. 

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je eerst onderzoekt voordat je investeert. En wanneer je investeert, geld belegt dat je echt kunt missen. Dan ga je ook niet zomaar je crypto wallet leeg halen omdat je plotseling geld nodig hebt. Daarom is het belangrijk dat je periodiek een realistisch bedrag gebruikt om mee te beleggen. Voor jou kan dit €100 per maand zijn, maar voor andere kan dat €1.000 elk kwartaal zijn. De keuze ligt echt volledig in je eigen handen. Jij bent de baas van je eigen portemonnee.

beste cryptomunten lange termijn visie

Conclusie: beste cryptomunten lange termijn

In dit blog heb je kunnen lezen wat de beste cryptomunten lange termijn zijn. Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar de munten in dit blog hebben zeker potentie.

Zijn er munten die nóg veel harder gaan stijgen dan de munten die zijn besproken in dit blog? Ja, natuurlijk. Maar vaak zijn deze munten nog volatieler en speculatieve dan munten als, Bitcoin, Ethereum en Cardano. Daarom is het belangrijk dat je je eigen onderzoek doet naar verschillende cryptovaluta, zodat je zelf kunt bepalen welke munten goed in jouw portfolio passen.  

Wil je niet investeren? Of heb je op het moment geen budget om dit te kunnen doen? Doe het dan niet! 

Wil je wel graag investeren en wil je dit doen bij een betrouwbare Nederlandse partij? Dan raden we je Bitvavo aan. Hier zijn we al jaren zelf klant en erg tevreden over de klantenservice, app en website. 
Meld je gratis bij Bitvavo aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *