Bitvavo staking

Heb je al wat cryptomunten en/of wil je graag weten hoe Bitvavo staking werkt? Dan lees je in dit blog hoe je wekelijks rente over je crypto kan verdienen. Uiteraard leggen we je uit hoe staken op Bitvavo stap-voor-stap werkt en welke staking percentages je ontvangt. 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord.

Wat is Bitvavo staking? 

Staken is het inzetten van cryptomunten die je in je crypto wallet bezit. Door crypto staking worden je cryptocoins gebruikt om transacties op de blockchain te bevestigen. Doordat jij je munten ter beschikking zet voor het bevestigen van de transacties krijg je een staking vergoeding én zorg je ervoor dat de blockchain sneller transacties verwerkt. In de crypto wereld wordt dit ook wel Proof of Stake genoemd.


Rente over je crypto!

Ja, ideaal toch! Doordat je je crypto aanbiedt om te staken, krijg je rente over je crypto. Je kan het vergelijken met de spaarrente die je krijgt bij de bank, maar dan beter 😉


Krijg je staking uitbetaald in euro’s? 

Nee, Bitvavo staking betaal je net als andere staking diensten uit in de cryptovaluta die je staked. Je vergroot de positie van de munt die je in bezit hebt. Natuurlijk kan je het staking bedrag omzetten naar euro’s, maar dan loop je wel het rente-op-rente effect mis. Daarom is het juist verstandig om dit niet uit te laten betalen totdat je (een deel van) je positie wil verkopen.


Kan je alle cryptomunten staken? 

Het staking programma van Bitvavo biedt momenteel 17 munten aan die je kan staken. Later in dit blog hebben we een overzichtelijk rijtje. Maar eerst leggen we je uit waarom staken handig is en hoe het werkt. Je moet natuurlijk wel weten waaraan je begint.

Waarom staken op Bitvavo? 

Door het staken van je crypto krijg je elke maandag je staking beloning gestort op je account. Dit is ideaal als je crypto HODL, omdat het dan toch jaren in je wallet geparkeerd staat. Dan kan je er net zo goed rente over krijgen toch? En het percentage is meer dan bij de bank, en dat maakt Bitvavo staking juist zo interessant.


Maar ik ben een trader…

Daytraders en swingtraders hebben eigenlijk niets aan staking. Het staken van cryptovaluta is ideaal als je een lange termijn investeerder bent en wil profiteren van het rente-op-rente effect.

Je kan natuurlijk wel starten met investeren en staken als je dat nog niet doet. Volg dan het stappenplan hieronder 👇

Hoe werkt Bitvavo staking? 

Staken op Bitvavo is eenvoudig om in te schakelen. Log in of open gratis een account en volg de volgende drie stappen hieronder: 

Stap 1: ga naar je profiel

Ga naar je instellingen waar je je profiel kan wijzigen, accountinstellingen kan zien en waar je veiligheidsinstellingen kan aanpassen.


Stap 2: Ga naar accountinstellingen

In het rijtje accountinstellingen heb je een kopje staking. Je klikt hierop, daarna zie je een korte uitleg en klik je op doorgaan en daarna kan je de instellingen inschakelen.


Stap 3: verdien passief geld met staking

Nadat je de staking instelling hebt ingeschakeld kan je passief geld verdienen. Hoeveel staking rewards je krijgt is afhankelijk van de staking percentages, maar natuurlijk ook hoe groot je inleg is. 


Na het inschakelen van staking, worden alle munten die in je wallet zitten gestaked. Zo makkelijk is het. Je hoeft nu niks meer te doen en verdien passief geld met je cryptomunten. 

Niet alle munten worden ondersteunt om te staken. Je moet dan crypto kopen die wel in aanmerking komt voor het staking programma van Bitvavo. Later in dit blog vertellen we je welke munten je kan staken. Nog even geduld. Je bent er bijna. Beloofd.


Kan ik zien hoeveel rente ik verdien?

De staking rewards vind je terug in het staking overzicht in je profiel. Je kan dit (nog) niet via je de mobiele app bekijken. Wil je het staking overzicht zien? Log dan in via een internetbrowser op de website van Bitvavo.  

Het staking bedrag is uitgedrukt in euro’s en wordt automatisch voor je berekend. Ook kan je via het overzicht de staking verdeling van je portfolio bekijken.  

Welke cryptomunten kan je bij Bitvavo staken?

Op het moment kan je 17 munten staken. De volgende munten kan je staken: 


Valuta Geschatte jaarlijkse opbrengst (%)

Bitcoin (BTC) ~0,77% 

Ark (ARK) ~1,07%

Bitcoin Cash (BCH) ~1,02%

Cardano (ADA) ~5,00%

Chainlink (LINK) ~0,49%

Dai (DAI) ~6,10%

Ethereum (ETH) ~1,01%

ICON (ICX) ~7,50%

Litecoin (LTC) ~1,04%

NEO (NEO) ~0,52%

Ontology (ONT) ~0,51%

Tether (USDT) ~6,10%

Tezos (XTZ) ~0,66%

Tron (TRX) ~1,03%

USD Coin (USDC) ~6,10%

VeChain (VET) ~0,49%

Waves (WAVES) ~5,50%

Wanneer ontvang je de staking rewards? 

Elke maandag krijg je een mailtje van Bitvavo. In dit mailtje laten ze je weten dat je staking rewards zijn bijgeschreven. Helaas zie je nog niet hoeveel rewards dit precies zijn, maar je kan ze wel bij de individuele munten via je Bitvavo wallet bekijken. Het is wel een beetje omslachtig, maar wie weet veranderen ze dit in de nabije toekomst. 

Welke cryptomunten kan je het beste staken?

Vaak vragen investeerders zich af welke cryptomunten ze het beste kunnen staken. Uiteindelijk kopen ze munten met het grootste staking percentage en hopen ze dat ze er veel geld mee gaan verdienen. Natuurlijk kan je zo geld verdienen met crypto, maar vaak is dit niet de verstandigste manier.

Het is slimmer om de munten die je nu hebt te staken. Sommige munten (zelfs sommige stable coins) zijn niet zo stabiel als ze lijken. De cryptomarkt is volatiel en een crypto crash is onvermijdelijk. Daarom is het verstandiger om Bitvavo staking toe te passen voor de munten waar je al in hebt geïnvesteerd, en waar je in gelooft. Daarna kan je op onderzoek uit naar nieuwe munten.

We beloven je geen gouden bergen, wel gouden informatie!

Wil je vaker eerlijke informatie over crypto traden, investeren en staking? Meld je dan aan voor onze maandelijkse updates van onze blogs en krijg als bedankje ons e-book: Dé 7 beste crypto tips voor ambitieuze beginners als bedankje.

In het e-book vertellen we je meer over periodiek investeren, de blockchain en hoe je je financiële situatie kan verbeteren door klein te beginnen.

Voel je vrij om je via de link hieronder aan te melden.

Meld je aan en download daarna direct het ebook >>>

Bitvavo staking uitleg

De 3 munten die wij staken:

Wij staken zelf Bitcoin, Ethereum en Cardano. Niet omdat zij de hoogste staking percentages hebben, maar wel omdat we geloven dat deze munten potentie hebben verder te groeien. Als lange termijn investeerder is het belangrijker om naar de munt zelf te kijken dan naar de staking rewards.

Wil je weten welke cryptomunten groeipotentie hebben? Lees dan ons blog: welke crypto gaat stijgen?

Mag ik de munten die ik via Bitvavo stake verkopen?

Ja, dankzij flexibele staking mag je altijd de munten verkopen. Bij locked staking zit je vaak langere tijd ‘vast’ (dit kunnen weken of maanden zijn) en kan je de munten niet verkopen. Uiteraard verdien je geen staking rewards meer over de munten die je verkoopt. Het spreek voor zich, maar we willen je uiteraard zo goed mogelijk voorzien van informatie!

De voor- en nadelen van staken bij Bitvavo:

Staking heeft verschillende voordelen en nadelen. We hebben ze overzichtelijk voor je onder elkaar gezet, zodat je ze goed met elkaar kan vergelijken.

De voordelen 

✔︎ Je hebt geen technische kennis nodig om te beginnen;

✔︎ je hoeft alleen maar geld te investeren om crypto te kunnen staken;

✔︎ je kan een compounding effect krijgen als je voor een langere periode investeert in crypto;

✔︎ je support cryptocurrencies als je ze staked;

✔︎ je kan crypto staken beginnen via een app op je telefoon, want je hoeft alleen te investeren en staking inschakelen.

De nadelen 

✘ Je moet voor een langere periode investeren om te kunnen profiteren van staking;

✘ je moet veel investeren om een goed passief inkomen te genereren;

✘ je kan niet actief traden met de crypto die je staked, want dan heeft staken geen nut.

wat is Bitvavo staking

Zijn er alternatieven voor Bitvavo?

Ja, er zijn alternatieven voor Bitvavo staking. Zo kan je ook staken bij crypto brokers als Coinmerce, Coinbase, Bitcoin Meester en verschillende partijen in Amerika. De percentages zijn vaak vergelijkbaar met die van Bitvavo. Het hangt echt af welk platform je voorkeur heeft. 

Het is belangrijk dat je een partij kiest die je vertrouwt en investeren in crypto eenvoudig maakt. Bitvavo is voor veel Nederlanders de beste keuze. Wij gebruiken het platform zelf sinds 2018 en zijn erg tevreden over de veiligheid, lage handelskosten en gebruiksgemak.

Wil je meer weten over de kosten? Lees dan ons blog: Bitvavo kosten. In dit blog hebben we alle kosten duidelijk voor je beschreven. En snap je waarom veel Nederlanders kiezen voor Bitvavo. 

Conclusie: Bitvavo staking

Staking bij Bitvavo is fijn voor lange termijn investeerders die rente over hun crypto willen verdienen. Ja, er zijn alternatieven die hogere staking percentages aanbieden, meer het gebruiksgemak en de veiligheid van het platform is prettig voor beginners.

Er zijn geruchten dat ze in de toekomst locked staking gaan aanbieden, waardoor je meer rente over je crypto krijgt. Je zet de munten dan voor langere tijd vast en als beloning krijg je nog hogere staking rewards. Daar kijken wij naar uit. Jij ook?

Maak een account aan en start direct met Bitvavo staking. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *