Crypto brokers vergelijken

Wil je graag crypto brokers vergelijken? Dan is dit blog ideaal voor jou. Wij hebben het onderzoek gedaan en jij hoeft alleen nog maar te kiezen tussen de beste 3 van Nederland.

In dit artikel leggen we je ook uit wat een broker is en naar welke punten we hebben gekeken om te bepalen welke brokers fijn zijn. Wil je graag weten wat de beste brokers zijn? Lees dan snel verder!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord.

Wat zijn crypto brokers?

Een crypto broker is een bemiddelaar tussen de koper en een crypto exchange. Een broker heeft de crypto vaak zelf niet in bezit, maar koopt deze direct van een exchange. 

Een broker is dus de bemiddelaar waardoor je vaak iets hogere handelskosten betaalt. Het voordeel hiervan is dat zij alles voor je uit handen nemen en het geld vanzelf op je account komt. 

Het proces ziet er als volgt uit: 

  1. Je plaatst een order bij een broker.
  2. De broker plaats jouw order weer bij een exchange en vraagt hier een kleine vergoedingspercentage voor.
  3. De cryptovaluta wordt in de crypto wallet bij je broker gestort.
  4. Je kan de crypto bewaren in je wallet en op een later moment weer verkopen. 

Wil je graag handelen in crypto? Dan kan je het beste kiezen voor een partij die lage handelskosten rekent. Dit is vaak een exchange, maar er zijn zelfs partijen die beide zijn. Je kan daar dus crypto traden of HODL-en voor de lange termijn.   

Waarom Crypto aanschaffen bij een broker?

Een broker maakt de manier van kopen eenvoudig omdat je simpelweg alleen maar een order hoeft te plaatsen waar je vaak ook met ideal kan betalen. Bij de meeste exchanges kan dat niet. En dat is dan ook het verdienmodel van een broker. 

Maar je vraagt je misschien af uit welke crypto brokers je kan kiezen. Daarom hebben wij verschillende met elkaar vergeleken en hebben we kort de voordelen en nadelen voor je onderzocht. 

Na het lezen van de voor- en nadelen kan je zelf bepalen welke broker de beste keuze is voor jou. Maar het is eerst belangrijk om te weten op welke punten we hebben gelet. Je kan dan ook beter begrijpen waarom we bepaalde argumenten hebben verwerkt in dit artikel. 

Crypto brokers vergelijken

Crypto brokers vergelijken: op welke punten moet je letten?

Om te bepalen welke crypto broker een goede keuze is, moet je goed kijken naar de voordelen en de nadelen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de volgende vijf punten:

  • Veiligheid;
  • gebruiksgemak;
  • assortiment;
  • gebruikerservaringen;
  • handelskosten.

De bovenstaande punten hebben we verwerkt in ons onderzoek naar de 3 beste crypto brokers van Nederland. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Hoe is het onderzoek uitgevoerd?

Wij investeren zelf sinds 2016 in crypto. In de tussentijd hebben wij verschillende platformen uitgeprobeerd. Helaas zijn er verschillende websites en apps die erg duur zijn, niet betrouwbaar overkomen of weinig aanbod hebben. 

De brokers die wij vergelijken, gebruiken wij op de dag van vandaag nog steeds. Waarom? Zij zijn veilig, eenvoudig te gebruiken en je betaalt geen torenhoge fee’s als je investeert.

Ook kun je bij de brokers die we in dit artikel benoemen betalen met ideal, creditcard en PayPal.

Crypto brokers

Wil je maandelijks een update van onze blogs? Meld je dan hieronder aan! Wij beloven je geen gouden bergen, maar wel gouden informatie!

Wat zijn de 3 beste crypto brokers van Nederland?

Wij benoemen kort de voordelen en de nadelen per broker. Daarna kan je zelf bepalen welke broker het beste bij je past. Wil je weten welke wij de beste vinden? Ga dan direct naar het einde van deze pagina. Hier vertellen we je onze conclusie. 

Broker 1: Bitvavo

Bitvavo is waarschijnlijk het bekendste platform als jezelf al wat meer onderzoek hebt gedaan naar brokers. Wist je dat Bitvavo een broker en exchange in één is? Daarom kunnen zij lage handelskosten hanteren en heb je ook de voordelen van een wallet en goede beveiliging omdat zij een groot deel van de crypto die zij beheren in offline wallets hebben beveiligd.   

Via de website en app kan je snel en goedkoop crypto kopen. Zij hanteren fee’s van maximaal 0,25% en dat is ideaal als je regelmatig wilt investeren in cryptocurrencies. 

Investeer je voor de lange termijn? Dan kan je ook overwegen om crypto staking in te schakelen. Dit houdt in dat je rente krijgt over verschillende cryptomunten zolang jij ze in je portfolio bezit.

Voordelen van Bitvavo

✔︎ Duidelijke grafieken;

✔︎ veel keuze uit meer dan 150 cryptocurrencies;

✔︎ lage fee van 0% tot 0,25%;

✔︎ tot 7,5% rente als je crypto staked;

✔︎ zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank;

✔︎ geavanceerde interface voor ervaren traders;

✔︎ simpele interface voor beginnende traders;

✔︎ gewoon betalen met iDeal.

Nadelen van Bitvavo

✘  Je kan niet met de klantenservice bellen;

✘ koersen lopen een paar seconden achter. 

Als je je registreert bij Bitvavo kun je tot €1000 gratis handelen. Je betaalt dan in de eerste week geen handelskosten! Wil je gebruik maken van deze welkomstbonus? 

Download dan de Bitvavo app of meld je aan via de website >>>

Crypto brokers in Nederland vergelijken

Broker 2: Coinbase

Coinbase is de grootste speler in de crypto scene. Dit is een internationaal platform waar je als beginnende crypto investeerder verschillende munten kan kopen en verkopen. De app heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. 

Met een breed scala aan cryptocurrencies en lage transactiekosten, zijn ze een gemakkelijke crypto aankoop en verkoop platform. Ook heb je net als bij Bitvavo een eigen wallet, maar bij Coinbase wordt crypto niet offline beveiligd. 

Ben je een doorgewinterde crypto investeerder of wil je graag beginnen? Voor de beginner of de expert is Coinbase een fijn platform met veel functies. Ook kun je gratis cryptocurrency verdienen door korte cursussen te volgen. Wel heb je als nadeel dat Coinbase een minder groot assortiment heeft dan Bitvavo.

Voordelen van Coinbase

✔︎ Wereldwijd een groot crypto platform;

✔︎ keuze uit meer dan 50 cryptocurrencies;

✔︎ lage handelskosten;

✔︎ mogelijkheid om crypto te staken;

✔︎ goede beveiligingsopties van je wallet; 

✔︎ eenvoudige app en website voor beginnende traders;

✔︎ gewoon betalen met iDeal;

✔︎ automatisch kunnen kopen van crypto;

✔︎ prijs waarschuwingen aanzetten, zodat je op het juiste moment kan kopen en verkopen.

Nadelen van Coinbase

✘  Geen geavanceerde opties als bij Bitvavo;

✘ keuze uit maar 50 verschillende cryptovaluta.

Coinbase heeft minder geavanceerde opties en een minder groot aanbod dan Bitvavo, maar je kan wel gratis crypto verdienen. Wil je dat ook? 

Download dan de app van Coinbase of meld je aan via de website >>>

Wat zijn de beste crypto brokers van Nederland?

Broker 3: ByBit

ByBit staat bekend als een trading platform. Wil je graag Bitcoins traden? Dan is het platform ideaal. Maar tegenwoordig kan je ook spot kopen. Dit houdt in dat je net als bij Coinbase en Bitvavo crypto kan kopen en verkopen, zonder dat je hoeft te traden met een hefboomeffect

Wij gebruiken het platform zelf alleen om te traden, maar als je al bekend bent met het platform kun je ervoor kiezen om via je spot account binnen ByBit crypto aan te schaffen. 

Voordelen van ByBit

✔︎ Mogelijkheid om te handelen met leverage;

✔︎ bij regelmatig te storten en te traden krijg je van ByBit bonussen;

✔︎ crypto kopen via het platform, dus je hoeft geen externe wallet te gebruiken;

✔︎ uiteraard kan je ook crypto versturen als je die in een andere wallet hebt;

✔︎ op het platform kan je via je spot account betalen met iDeal, PayPal en credit card.

Nadelen van ByBit

✘  Het platform kan voor beginners lastig zijn om doorheen te navigeren;

✘ veel keuze waardoor je een overweldigend gevoel kunt krijgen. 

Benieuwd geworden naar het platform? 

Download dan ByBit app of registreer je via de website >>>

Wat zijn crypto brokers?

Conclusie: beste crypto broker van Nederland

De beste broker is veilig, betrouwbaar en heeft lage handelskosten. Onze favoriet is om die redenen Bitvavo. Zij hanteren lage fee’s, beveiligen crypto in cold wallets en hebben duizenden klanten in Nederland en België.

Wil je net als ons en meer dan een miljoen andere ook investeren bij Bitvavo? Gebruik dan de onderstaande link om zelf het platform te bekijken. En als je je aanmeldt via de link betaal je over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten. 


Download de Bitvavo app of meld je aan via de website >>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *