crypto exchanges

Ben je op onderzoek uit naar crypto exchanges in Nederland, maar vind je het lastig om te bepalen welke exchange het beste bij je past? Dan is dit artikel perfect voor jou. We hebben verschillende exchanges in en buiten Nederland met elkaar vergeleken, zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet welke exchange het beste bij je past.

In dit blog vertellen we je alles over de voor- en nadelen van de exchanges, maar leggen we je ook uit wat een exchange is, waarom je daar crypto kunt kopen en op welke punten je moet letten betreft: veiligheid, gebruiksgemak en handelskosten.

Benieuwd geworden wat de beste exchanges van Nederland zijn? Lees dan snel verder en gebruik de inhoudsopgave hieronder om direct de voor- en nadelen van de exchanges te lezen. 

Spoiler alert: Bitvavo scoort het beste op de punten die we zojuist hebben benoemd. Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>> 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord.

Wat zijn crypto exchanges?

Een crypto exchange is een partij waar je crypto kan kopen en verkopen. Vaak heeft een exchange de crypto zelf in bezit, waardoor het aankoopproces sneller en goedkoper is dan bij een crypto broker. Een broker is namelijk een bemiddelaar tussen jou en een exchange. En zij moeten natuurlijk ook geld verdienen. 

Het voordeel van een exchange is dat de handelskosten lager zijn, omdat er geen tussenpartij de transactie afhandelt. En je krijgt het geld gewoon gestort op je account na het aankopen van cryptovaluta. 

Feitje: het komt het vaak voor dat crypto exchanges ook een brokers zijn.

Hoe gaat het verkoopproces dan in zijn werk? 

  1. Je plaatst een order bij een echange.
  2. De cryptovaluta wordt in je crypto wallet bij de exchange gestort.
  3. Je kan de crypto bewaren in je wallet en op een later moment weer verkopen. 
  4. Je zou het eventueel ook kunnen storten naar een crypto ledger

Wil je graag beleggen in cryptomunten? Dan is het verstandig om een exchange te kiezen waar je lage fee’s (handelskosten) betaalt. Hier kan je crypto HODL-en of te wel investeren voor de lange termijn. 

Is je doel crypto traden? Dan kan je het beste kiezen voor een crypto trading platform als ByBit. In ons blog: traden voor beginners leggen we je alles haarfijn uit.

crypto exchanges Nederland

Waarom crypto kopen via een exchange?

Bij een crypto exchange is het eenvoudig om crypto aan te schaffen. Je plaatst een order en de exchange stort dit weer op je wallet. Zij vragen hier uiteraard een kleine vergoeding voor. Later in dit blog behandelen we de kosten per exchange, zodat je overzichtelijk kunt zien hoeveel je aan handelskosten betaalt. 

We begrijpen dat het lastig kan, zijn als je op onderzoek uit bent naar een exchange waar je eenvoudig met ideal kan betalen. Daarom hebben we uiteraard in ons onderzoek rekening mee gehouden. Toen wij zelf in 2016 begonnen met crypto was het niet zo eenvoudig als nu. En moesten we vaak zelf op onderzoek uit hoe je crypto moest kopen en versturen. Gelukkig is alles niet meer zo omslachtig en kan iedereen met een mobiele telefoon, tablet of pc beginnen met cryptovaluta

Crypto exchanges vergelijken: op welke punten moet je letten?

Naar onze mening moet je op verschillende punten letten om te achterhalen welke exchange dé verstandigste keuze is. Daarom hebben we tijdens ons onderzoek gelet op de volgende vijf punten:

  • Veiligheid;
  • gebruiksgemak;
  • assortiment;
  • gebruikerservaringen;
  • handelskosten.

Hoe is het onderzoek uitgevoerd?

Wij investeren zelf sinds 2016 in crypto. In de tussentijd hebben we verschillende platformen uitgeprobeerd. Helaas zijn er websites en apps die erg duur zijn, niet betrouwbaar overkomen of weinig aanbod hebben. 

De exchanges die we in dit blog met elkaar vergelijken gebruiken we op de dag van vandaag nog steeds. Waarom? Ze zijn veilig, eenvoudig te gebruiken en je betaalt geen torenhoge fee’s als je investeert. 

Ook kun je bij de brokers die we in dit artikel benoemen betalen met ideal, creditcard en PayPal. 

crypto exchanges Nederland vergelijken

Wat zijn de 3 beste crypto exchanges van Nederland?

Nu gaan we kort de voordelen en de nadelen per exchange met je doornemen. Na het lezen van de voor- en nadelen van de exchanges kan jezelf bepalen welke exchange het beste bij je past. Wil je weten welke de beste crypto exchanges van Nederland zijn? Lees dan snel verder!

Broker 1: Bitvavo

Bitvavo is een bekende exchange. Waarschijnlijk ben je de naam van deze exchange al een keer tegengekomen als je al een beetje onderzoek hebt gedaan. Het fijne aan Bitvavo is dat zij een exchange en broker zijn. 

Je hebt naast lage handelskosten ook de voordelen van goede beveiliging in cold wallets. Zij beheren dus een groot gedeelte van de crypto zoals bij een Ledger. 

Via de app (Android en iOs) kan je handelen in crypto. Ook als je regelmatig wilt investeren in crypto is dit een fijne partij omdat de handelskosten maar 0,25% is. En dat is erg laag. 

Ook kan je crypto staking inschakelen, waardoor je rente over je crypto portfolio ontvangt. En dat is ideaal als je de munten toch op de wallet van de exchange laat staan.  

Voordelen van Bitvavo

✔︎ Duidelijke grafieken;

✔︎ veel keuze uit meer dan 150 cryptocurrencies;

✔︎ lage fee van 0% tot 0,25%;

✔︎ tot 7,5% rente als je crypto staked;

✔︎ zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank;

✔︎ geavanceerde interface voor ervaren traders;

✔︎ simpele interface voor beginnende traders;

✔︎ gewoon betalen met iDeal.

Nadelen van Bitvavo

✘  Je kan niet met de klantenservice bellen;

✘ koersen lopen een paar seconden achter. 

Als je je registreert bij Bitvavo kun je tot €1000 gratis handelen. Je betaalt dan in de eerste week geen handelskosten! Wil je gebruik maken van deze welkomstbonus? 

Download dan de Bitvavo app of meld je aan via de website >>>

Broker 2: Coinbase

Coinbase is naast Nederland in veel landen actief. Dit is echt een internationaal platform die zich richt op beginnende investeerders. Net als bij Bitvavo hanteren ze ook lage handelskosten en krijg je je eigen wallet. Maar helaas worden je cryptocurrencies niet in cold wallets beveiligd. Dit kan een reden zijn om niet voor dit platform te kiezen.

Wat wel een reden kan zijn om voor Coinbase te kiezen is dat je de mogelijkheid hebt om gratis crypto te verdienen door korte cursussen te volgen over verschillende cryptomunten. Vaak is dit maar een paar dollar, maar gratis geld is gratis geld!

Helaas heeft Coinbase een minder groot assortiment crypto dan Bitvavo en worden nieuwe munten vaak pas maanden later toegevoegd. Wil je niet in opkomende of nieuwe altcoins investeren? Dan is Coinbase wel een goede keuze.

Voordelen van Coinbase

✔︎ Wereldwijd een groot crypto platform;

✔︎ keuze uit meer dan 50 cryptocurrencies;

✔︎ lage handelskosten;

✔︎ mogelijkheid om crypto te staken;

✔︎ goede beveiligingsopties van je wallet; 

✔︎ eenvoudige app en website voor beginnende traders;

✔︎ gewoon betalen met iDeal;

✔︎ automatisch kunnen kopen van crypto;

✔︎ prijs waarschuwingen aanzetten, zodat je op het juiste moment kan kopen en verkopen.

Nadelen van Coinbase

✘  Geen geavanceerde opties als bij Bitvavo;

✘ keuze uit maar 50 verschillende cryptovaluta.

Coinbase heeft minder geavanceerde opties en een minder groot aanbod dan Bitvavo, maar je kan wel gratis crypto verdienen. Wil je dat ook?

Tip: je kan je ook bij beide aanmelden, zodat je gratis crypto kan verdienen op Coinbase en periodiek investeert bij Bitvavo. Dit doen we zelf al jaren! 

Download dan de app van Coinbase of meld je aan via de website >>>

Broker 3: ByBit

ByBit is een platform waar je voorheen alleen kon traden. Maar tegenwoordig kan je naast daytraden en swingtraden ook investeren in crypto voor de lange termijn net als bij Bitvavo en Coinbase.

Wil je graag Bitcoins traden? Dan raden we dit platform zeker aan. Maar als je wilt investeren in Bitcoins vinden we Bitvavo fijner. We gebruiken ByBit daarom alleen voor swing trading.

de beste crypto exchanges van Nederland

Voordelen van ByBit

✔︎ Mogelijkheid om te handelen met leverage;

✔︎ bij regelmatig te storten en te traden krijg je van ByBit bonussen;

✔︎ crypto kopen via het platform, dus je hoeft geen externe wallet te gebruiken;

✔︎ uiteraard kan je ook crypto versturen als je die in een andere wallet hebt;

✔︎ op het platform kan je via je spot account betalen met iDeal, PayPal en credit card.

Nadelen van ByBit

✘  Het platform kan voor beginners lastig zijn om doorheen te navigeren;

✘ veel keuze waardoor je een overweldigend gevoel kunt krijgen. 

Benieuwd geworden naar het platform? 

Download dan ByBit app of registreer je via de website >>>

Conclusie: crypto exchanges

Een goede exchange heeft lage handels kosten, is veilig en heeft goede gebruikerservaringen. Daarom is Bitvavo onze favoriet van alle crypto exchanges die je in Nederland kan gebruiken. Ze hanteren maximaal 0,25% handelskosten, slaan crypto grotendeels op in cold wallets én hebben duizenden klanten in Nederland en België.  

Voel je vrij om de onderstaande link te gebruiken om zelf het platform te bekijken. Als je via de link aanmeldt betaal je over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten.


Download de Bitvavo app of meld je aan via de website >>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *