Crypto kopen en verkopen

In dit blog beantwoorden we verschillende vragen over crypto kopen en verkopen. Het kan in het begin lastig zijn omdat familie, vrienden en collega’s allemaal wat zeggen. Om die reden hebben we een complete startersgids gemaakt. Na het lezen van deze gids kan je zelf aan de slag met crypto coins kopen. 

Maar we beginnen even bij het begin. Wel zo fijn toch? Want was is crypto nou eigenlijk? Wij vinden het belangrijk dat je weet waar je in wilt investeren. Je kan namelijk veel geld verdienen met crypto, maar je loopt natuurlijk ook een stukje risico. 

In de inhoudsopgave kun je zien welke vragen we beantwoorden. Mis je toch nog een cruciale vraag? Neem dan contact met ons op en wij voegen hem toe. Wij helpen graag een ambitieuze beginner of gevorderde als jij!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel kunnen gesponsord zijn. 

Wat is crypto?

Als je crypto valuta wilt kopen moet je natuurlijk wel eerst weten wat crypto is. In de volgende video legt de YouTuber het je haarfijn uit aan de hand van visuals. Je weet dan precies wat het is en waarom zoveel mensen erin beleggen. 

Hoe doe je onderzoek naar crypto?

Anders dan een swingtrader of daytrader ben je als HODL-er (investeerder voor langere termijn) meer geïnteresseerd in de whitepaper en/of roadmap van een cryptomunt. Met traden ben je puur gefocust op prijs actie en welke level er onder of boven de huidige koers prijs staat. Bij investeren is dat heel anders.  Je kijkt dan niet alleen naar de prijs, maar je kijkt ook naar de toekomst van een munt op de langere termijn.

Het is aan te raden om je te verdiepen in cryptovaluta. In ons blog: In welke crypto investeren? Hebben we een paar crypto geanalyseerd. Dit is geen overcomplete analyse, maar laat je op een educatieve manier zien waar wij in de basis naar kijken. 

Friendly reminder: Doe je eigen onderzoek en wees je bewust van het risico dat een volatiele markt als crypto met zich mee brengt. 

Nadat je hebt besloten welke crypto interessant is, kan je de cryptovaluta kopen. Doe dit altijd op basis van je eigen onderzoek. Luister alsjeblieft niet naar vrienden, familie, collega’s of YouTubers. Want je bent altijd zelf verantwoordelijk. Het is je eigen geld. Je moet dus altijd onderzoek naar munten, ook al is een munt als Bitcoin en Ethereum bekend. De basis weten van een munt is en blijft belangrijk. 

Geloof je niet in de toekomst van een crypto project? Investeer er dan niet in. Je moet er 100% in geloven. Ook is dit fijn als er een crypto crash of correctie komt. Je weet waarom je hebt geïnvesteerd en blijft waarschijnlijk zitten omdat je je eigen plan/strategie volgt. 

veilig crypto kopen Nederland
Doe altijd je eigen onderzoek naar cryptovaluta!

Waar crypto kopen in Nederland? 

Crypto koop je bij een crypto exchange. Dit is vaak een crypto app en/of website. Het fijne aan een exchange is dat zij ook een crypto wallet hebben waar je je crypto in kan terug vinden. 

Wij investeren zelf bij een partij die is geregisteerd bij De Nederlandse Bank, Kamer van Koophandel en uiteraard in Europa. Zij moeten zich dus aan verschillende regels houden. Welke partij is dat dan? Bitvavo. Waarschijnlijk ken je ze al of heb je er mensen om je heen al over gehoord. 

Wil je meer weten over de verschillende aanbieders in Nederland? Lees dan ook ons blog item beste crypto apps

Kan je hier ook veilig crypto kopen en verkopen?

Wij zijn zelf als sinds 2018 klant en zijn erg tevreden met de app, de website en de verschillende manieren waarop zij je geld beveiligen. Je kan namelijk een 2FA instellen om je account extra te beveiligen en ze bewaren het grootste deel van de wallets die zij beheren in cold wallets. Daarom durven we deze partij ook aan jou aan te raden als je wilt investeren in cryptovaluta. Veiligheid is gewoon super belangrijk als je investeert in crypto coins.

Kan je crypto kopen met iDeal, PayPal of Credit Card?

Ja, bij Bitvavo kan je crypto kopen met iDeal, PayPal of Credit Card. Binnen een minuut staat het geld op je account! en dat vinden we zelf altijd prettig. Ook het verkopen van crypto en het geld storten naar je bankrekening is snel gebeurd.  

Waarom bij deze partij? 

✔︎ Transparante en lage kosten (0,3 tot 0,5%)
✔︎ Eenvoudig geld overmaken via iDeal, creditcard of Paypal
✔︎ Voldoen aan de wetgeving en zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

✔︎ Simpel te gebruiken mobiele app voor Android en iOS smartphones

✔︎ Crypto staken (rente over crypto) tot 7,5%

✔︎ Verschillende beveiligingsopties als 2FA en cold storage

Wil je ook investeren? Start dan vandaag nog met investeren en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

crypto kopen met iDeal, PayPal of Credit Card via bitvavo
Dé crypto exchange van de BeNeLux!

Krijg je waarde uit dit artikel en wil je graag één keer per maand een update van onze blogs? Meld je dan hieronder aan!

Wij beloven je geen gouden bergen, wel gouden informatie waar je écht wat aan hebt!

Cryptovaluta kopen tips

Natuurlijk willen we je ook verschillende tips geven. Lees deze eerst door voordat je cryptovaluta gaat kopen. Je moet rekening houden met je eigen situatie, risicomanagement en emotie. 

1. Doe je eigen onderzoek

Het is belangrijk dat je altijd je eigen onderzoek doet als je wilt handelen in crypto. Veel investeerders gaan de mist in omdat ze maar wat kopen. En dat moet je nooit doen. Luister naar je vrienden, familie of kennissen, maar doe wel je eigen onderzoek. Komt er uit je onderzoek dat ze gelijk hebben? Dan kan je investeren. Maar voordat je investeert lees de andere tips ook!

2. Investeer alleen geld dat je kunt missen

Investeer nooit geld dat je op korte termijn nodig hebt. Helaas doen sommige mensen het toch en als er een crypto correctie is, moeten ze met verlies verkopen als ze op dat moment geld nodig hebben. Investeer dus alleen geld dat je echt kan missen.

3. Focus op de market cap van een cryptomunt en niet de prijs!

Zo die munt is goedkoop! Helaas horen of zien we dat voorbij komen. Maar pas daar mee op. Kijk niet naar de prijs van een munt maar kijk naar de totale market cap. Dat is de totale waarde van een munt en zegt ook meer dan een goedkope prijs. 

De totale marktwaarde van de top 10 cryptovaluta via cryptomarketcap.com

4. Spreiding is belangrijk

Crypto coins kopen is super tof, maar spreiding is en blijft belangrijk. Ga nooit all-in op één munt. Spreid je vermogen door in meerdere munten, ETF en aandelen te investeren. Uiteraard is een buffer op de ‘ouderwetse’ bankrekening ook een must have. 

Wil je investeren, maar weet je niet hoe je dat het beste kan doen? Ga dan in gesprek met een financieel adviseur. Zij mogen je adviseren over investeren/beleggen.  

5. Crypto koop je op de ‘bodem’ en verkoop je op de ‘top’

Buy the dip, sell the high. Niemand kan voorspellen wanneer er een top of bodem is. Maar als er een correctie is, kan je wel goedkoper crypto kopen. Op het moment dat de markt weer stijgt, kan je het weer verkopen. Wees niet gierig, maar stel vooraf prijs doelen vast waar je (een deel van je) crypto gaat verkopen. Dus bij een stijgende markt verkoop je en bij een dalende markt kan je bij kopen als je het geld hebt en meer van de cryptovaluta wilt kopen. Dat bepaal je natuurlijk altijd zelf. 

Conclusie: Crypto kopen en verkopen 

In dit artikel hebben we meer verteld over het kopen van crypto coins. We hebben je verteld wat crypto is, hoe je er onderzoek naar kan doen en waar je het kan kopen. Ook hebben we je verschillende tips gegeven over crypto kopen en verkopen. 

Wil je graag meer leren over crypto? Lees dan onze andere blogs! Besloten dat je graag wilt investeren in cryptovaluta? Maak dan net als ons en duizenden andere Nederlanders en Belgen een account aan bij dé crypto exchange van de BeNeLux. 

Wil je ook investeren? Start dan vandaag nog met investeren en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Dit blog is als laatst ge-update op 29-01-2024.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *