crypto ledger

Wil je graag een crypto Ledger kopen, maar weet je niet voor welke je het beste kan kiezen of waarom je überhaupt een Ledger nodig hebt? Dan beantwoorden we je vragen in dit blog. Van wat een Ledger doet tot welke je het beste kan aanschaffen in jouw situatie.

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk om je crypto te beveiligen. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Zij kunnen je ook voorzien van advies als je wilt investeren.

Wat doet een crypto Ledger?

Een crypto Ledger is een hardware wallet wat is gemaakt door het bedrijf Ledger. Het bedrijf is gevestigd in Parijs en zij maken verschillende soorten Ledgers die worden gebruikt om je crypto in de blockchain te beveiligen. Je kan alleen bij je crypto als je de Ledger gebruikt. Het is een offline sleutel om bij je crypto te komen. 

Hierdoor zijn Ledgers niet gevoelig om gehackt te worden wat ideaal is als je een crypto investeerder bent.  

Wat gebeurd er als mijn Ledger kapot gaat?

Als je de herstelcodes van de Ledger tot je beschikking hebt, kan je altijd een nieuwe Ledger kopen en daar de herstelcode invoeren. Je kan dan de 24-woorden beveiliging in de nieuwe Ledger invoeren om weer toegang tot je cryptovaluta te krijgen.

Is een Ledger handig voor beginners?

Een Ledger is eenvoudig in gebruik voor beginners, omdat je een duidelijk stappenplan van de fabrikant krijgt. Ook is een Ledger ideaal als je je crypto niet bij een broker of een exchange wil laten staan. Het voordeel van een Ledger is dat je vanuit een offline omgeving toegang krijgt tot je crypto in de blockchain. Je kan het daarna versturen naar bijvoorbeeld een crypto broker of exchange als je de munten wilt kopen. 

Wat is een crypto ledger

Heb je een crypto Ledger nodig?

Je hebt geen crypto Ledger nodig als je wil handelen in crypto. Het is een alternatief voor een online wallet die je bij een broker of een exchange hebt. Natuurlijk zijn er verschillende soorten crypto wallets. Offline en online. 

Offline wallets bieden je meer veiligheid dan online wallets en ze zijn eenvoudig te gebruiken. Ook voor beginners!

Heb je voor een paar honderd euro aan cryptovaluta? Dan is een Ledger wel relatief duur, omdat je er eentje vanaf €59,99 kan kopen. Als je meer dan duizend euro aan cryptomunten hebt, raden we je wel aan om te investeren in een Ledger. Dan zijn zes tientjes de moeite waard om je crypto te beveiligen. Vind je niet?

Kan je ook crypto staken via een Ledger?

Ja, je kan crypto staken via de Ledger live app of door een externe wallet te koppelen aan je Ledger. Via deze twee manieren kan je staken.  

Kan je een crypto ledger gebruiken om te staken?

Welke Ledgers zijn er?

Ledger heeft twee Ledgers. Een budget versie en een pro versie. Beide zijn goed alleen heeft de duurdere variant meer opties. We beschrijven kort de twee Ledgers, zodat je precies weet wat de verschillen zijn.

Ledger Nano S – €59,99

De Ledger Nano S is waarschijnlijk de bekendste Ledger die er bestaat. Het heeft de grote van een USB stick en zorgt ervoor dat je crypto veilig is. Je kan onder andere Bitcoin, Ethereum en vele andere altcoins via de Nano S beveiligen op de Blockchain. Bij de Nano S kan je maar een paar mappen aanmaken. Heb je meer dan vijf verschillende soorten munten? Dan is dit model niet ideaal, maar als je maar een paar verschillende munten hebt, is dit model perfect.

Wil je graag meer weten over de Ledger Nano S en welke features hij nog meer heeft? 

Bekijk dan de Ledger Nano S op de website van Ledger>>> 

Tip: Koop een Ledger altijd bij de fabrikant. Als je het bij een andere partij koopt, kan het zijn dat er andere software op is gedownload waardoor je alsnog gehackt kunt worden. 

Ledger Nano X – €149,99

De Leger Nano X is de luxere en daarom ook duurdere versie van de Nano S. Met de Nano X kun je net als zijn kleine broertje verbinden met je laptop of desktop. Maar je kan hem ook via bluetooth aan je telefoon verbinden en die optie heeft de Nano S niet. 

Ook kan je tot honderd mappen aanmaken waardoor je voor elke coin een eigen map kan instellen. Bij zijn kleinere broertje kan je maar een paar mappen aanmaken en heb je geen bluetooth functie. 

Benieuwd geworden hoe de Nano X werkt en welke features hij nog meer heeft? 

Bekijk dan Ledger Nano X op de officiële website van Ledger >>>

Wat is de beste crypto ledger?

Als je voor een paar honderd euro aan cryptovaluta hebt, is een Ledger relatief duur dan wanneer je voor een paar duizend euro aan cryptomunten bij een broker of een exchange hebt staan. 

Uiteraard kan je het altijd overwegen als je er zeker van wilt zijn dat je crypto veilig staan opgeborgen in de Blockchain en jij de enige bent die daarbij kan. 

Conclusie: Crypto Ledger 

Wil je graag je crypto offline beveiligen? Of vertrouw je de veiligheid die een broker of exchange biedt niet? Dan is het verstandig om te investeren in een Ledger. 

Als je alleen investeert in Bitcoin, Ethereum en een andere altcoin is de Nano S een goede en goedkope keuze. Wil je de mogelijkheid om honderd mappen aan te maken? Dan is de Nano X de beste keuze. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *