daytraden crypto

Daytraden crypto is een manier van handelen in crypto dat steeds populairder wordt. Dit brengt uiteraard verschillende voordelen en nadelen met zich mee omdat we helaas nog steeds veel valse beloftes op het internet voorbij zien komen. Wat doe je dan? Juist een blog schrijven die geen valse belofte doet. 

Wij gaan je onder andere uitleggen hoe het daytraden van crypto werkt, hoe je het kan leren en we geven je verschillende tips, zodat je op een verantwoordelijke manier daytraden kan leren. 

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Dit blog item is voor het delen van informatie over daytraden en is geen financieel advies. Doe altijd je eigen onderzoek en handel alleen met geld wat je kan missen. Wel zo eerlijk toch!

Wat is daytraden crypto? 

Daytraden is eigenlijk het openen van een koop positie en sluiten van een verkoop positie. Dit kan crypto zijn, maar je kan ook daytraden met Forex en aandelen. Het is dus een kooppositie laag openen en hoog sluiten als de markt stijgende is, dit wordt ook wel long genoemd.

Als de markt daalt kan je het precies andersom doen en dat noemen we short gaan. Dan verdien je geld of crypto als de markt daalt.   

Hoe werkt daytraden?

Bij het vorige kopje hebben we het eigenlijk al een beetje weggeven, maar we willen je toch nog een voorbeeld geven, want het kan best wel ingewikkeld zijn als je geen verstand hebt van crypto en hoe het handelen ervan werkt. 

Voorbeeld: 

Een cryptomunt is flink gedaald de dag ervoor en jij verwacht dat de munt vandaag weer gaat stijgen. Je koopt om 08.00 een cryptovaluta in voor €100. Aan het einde van de middag staat de munt op €125 en jij verkoopt hem. Nu heb je €25 verdient. Dit is eigenlijk de basis van daytraden. 

Uiteraard zijn er nog een paar stappen die we niet hebben genoemd zoals het bepalen van je stop loss, take profit en je trigger. Ook is leverage trading erg belangrijk.

Voordat je om 08.00 €100 investeert moet je nog een paar instellingen instellen om verlies zo min mogelijk te beperken, zodat je vaker kan traden omdat niet met elke trade geld  gaat verdienen. Het is dus belangrijk om je verlies te beperken. 

Bij een trade stel je dus altijd een stop loss in. Dit houdt in als de munt onder de €95 euro komt dat je wordt uitgestopt. Je verliest dan een beetje geld, maar als je dit niet doet en de munt daalt naar een waarde van €10 dan verlies je veel meer. Het gebruiken van een stop loss kan dus erg handig zijn om je verlies te beperken.

Een take profit is eigenlijk het moment dat je de trade sluit en je rendement wilt laten uitbetalen. Je hebt uit je analyse geconcludeerd dat €125 realistisch is, dus vul je dat in. Uiteraard wordt je trade op €125 gestopt en wordt je uitbetaald.  

Een trigger zorgt ervoor dat je de trading tool aangeeft dat je je geld wilt laten uitcashen als je je stop loss of je take profit raakt. 

Er zijn verschillende manieren hoe je kan traden omdat elke trader zijn of haar eigen manier heeft. Maar de basis is hetzelfde. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om boeken over crypto te kopen of te downloaden. Wil je het serieus aanpakken? Dan kan je ook een crypto cursus volgen. 

Let op: Er zijn verschillende manieren hoe je kan traden omdat elke trader zijn of haar eigen manier heeft. Maar de basis is hetzelfde (take profit, stop loss en trigger).

daytraden crypto tips

Is daytraden crypto geschikt voor beginners?

Daytraden van cryptocurrencies moet je echt interesseren en leuk (gaan) vinden. Je houdt het niet vol als je er alleen geld mee wilt verdienen. Het leren van crypto daytraden kost je veel tijd en kost je sowieso geld, want niemand is gelijk een goede daytrader. Dit duurt echt een langere periode om het te leren. 

Iedereen kan een trade instellen en worden gevuld. Met een goede trader bedoelen we dat je structureel meer geld verdient dan verliest met daytraden.  

Welke crypto kan je daytraden?

Je kan verschillende soorten crypto daytraden. De bekendste zijn Bitcoin, Ethereum en Cardano. Uiteraard heb je er nog veel meer, maar dat besparen we je voor het moment. Er zijn namelijk honderden soorten cryptovaluta. 

Via welke platformen (exchanges) kan je crypto daytraden?

Er zijn verschillende soorten platform waar je crypto kan daytraden. Wij gebruiken zelf alleen Bybit en Bitvavo. 

Bitvavo gebruiken we voor het handelen in minder bekende ALTcoins en Bybit gebruiken we voornamelijk voor het handelen in Bitcoin

Bitvavo voor (day)traden

Bitvavo is één van de bekendste crypto platformen van Nederland. Je kan in het geavanceerde gedeelte van de website daytraden. Wij gebruiken het platform voornamelijk voor crypto staken en voor HODL (lange termijn). Het fijne aan dit platform is dat de app eenvoudig is als je wilt investeren in crypto, maar minder fijn als je wilt daytraden. Dan raden we je aan om alleen de website te gebruiken of om te handelen op Bybit. 

De voordelen van  Bitvavo zijn:

✔︎ Duidelijke grafieken;

✔︎ mogelijkheid om crypto te staken;

✔︎ veel keuze uit honderden munten om te verhandelen;

✔︎ meer dan 20 crypto die je kan staken en er komen er elke maand een paar bij;

✔︎ lage fee (0,25%);

✔︎ over een bedrag van €1000 betaal je de eerste week geen fee’s;

✔︎ makkelijk door de app en website te navigeren;

✔︎ gewoon betalen met iDeal;

✔︎ eenvoudig, dus perfect voor beginnende crypto investeerders.

Wil je ook beginnen met het traden in crypto? Meld je dan aan, want de volgende stijgende markt wil je niet missen toch?

Ja, ik wil ook kunnen traden en investeren op Bitvavo >>> 

Bybit voor daytraden

Bybit is naar onze mening het beste platform als je alleen wilt traden in crypto. Wil je voor de lange termijn investeren in crypto? Dan is Bitvavo een beter platform, omdat ByBit alleen bedoeld is om te handelen in crypto en Bitvavo om crypto te kopen en te verkopen. Daarom gebruiken we zelf beide platformen. Waarom kiezen als je het allebei kan doen? 

Voordelen van Bybit: 

✔︎ Duidelijke grafieken;

✔︎ keuze uit verschillende crypto om te traden;

✔︎ lage fee;

✔︎ gewoon betalen met iDeal;

✔︎ eenvoudig om te leren voor beginnende crypto daytraders.

Verdien direct 20 dollar in USDT en maakt kans op 600 dollar als je begint met (day)traden. 

Wil je dit ook? Meld je dan aan om gegarandeerd 20 dollar te verdienen en maak kans op 600 dollar >>>

wat is daytraden crypto

Zijn er daytrading strategieën die goed werken?

Wij geloven niet in succesvolle daytrading strategieën omdat een groot deel valse beloftes zijn. Maar we geloven wel in het onderzoeken van een crypto en kijken waarom de munt is gedaald of juist flink gestegen. Zie je een mogelijkheid dat ze gaan stijgen of dalen? Dan kan je instappen op een meegaande of dalende markt. Dit wordt ook wel een technische analyse genoemd. 

Het toffe is dus eigenlijk dat je in beide situaties geld kan verdienen. De lange termijn investeerders maken verlies (waardedaling) en jij verdient geld. Hoe tof is dat!

Je hoeft niet te daytraden om (passief) geld te verdienen met crypto!

Uiteraard is daytraden niet passief omdat je er elke dag mee bezig bent. Maar wist je dat je wel passief geld kan verdienen met crypto? Je kan namelijk investeren in crypto voor de lange termijn en over sommige munten krijg je rente. Dit wordt ook wel crypto staken genoemd. 

Wil je wel graag traden maar niet elke dag? Dan kan je je ook verdiepen in swing trading. Dit is vergelijkbaar met daytraden, maar dan doe je het niet dagelijks. Je gaat dan eigenlijk voor grotere trades. Dus in plaats van één dag kan een trade zo een week tot een maand duren. 

Er zijn dus zeker genoeg alternatieven op daytraden! 

Wil je toch leren daytraden? Lees dan de volgende 10 tips en knoop ze goed in je oren! Weet je zeker dat daytraden van crypto totaal niet je ding is, maar wil je wel graag investeren in crypto? 

Lees dan ons blog in welke crypto investeren voor de lange termijn. 

Wil je leren daytraden? Dit zijn de 10 beste daytraden crypto tips

Wil je graag leren daytraden maar weet je niet goed hoe? Lees dan de volgende 10 tips. IN de tips geven we je informatie waar je op kan letten als je wilt beginnen met het dagelijks handelen in cryptovaluta. Gebruik de tips, want als je dit niet doet, kan je onnodig geld verliezen en dat wil je niet toch?  Laten we dan maar gauw beginnen met de tips!

Tip 1: Heb een duidelijk plan

Voordat je ook maar €1 gaat investeren is het fijn om voor jezelf een plan van aanpak te maken. Het is belangrijk dat je onderzoekt wat je wilt kopen en verkopen. Maar ook hoeveel trades je wilt plaatsen en wanneer dit de juiste momenten zijn. 

Tip 2: Begin klein, maar denk groot

Het belangrijkste is dat je ook een maximum budget voor jezelf hebt. Begin met €100 tot €250 en zie dit als leergeld. Want je gaat niet gelijk geld verdienen. 

Het doel is uiteraard om geld te verdienen met daytraden, dus focus op procenten. Als je 10% winst kan maken met een portfolio van €100 kan je dat ook met een portfolio van €1.000, €10.000 en €100.000. 

Tip 3: Blijf je kennis vergroten

Als je echt graag een daytrader wilt worden is het belangrijk dat je up-to-date bent en blijft over de crypto markt. Lees elke dag het nieuws, zodat je op de hoogte blijft. Ook zijn er verschillende blogs en boeken over cryptovaluta die je kunnen helpen om een betere trader te worden. 

Door het te doen wordt je uiteraard beter, maar je kennis vergroten kan nooit kwaad. De crypto markt verandert constant dus je moet alert blijven! Al helemaal als daytrader. 

Tip 4: Analyseer en pak je %

Een technische analyse is en blijft altijd belangrijk. Ook moet het gebaseerd zijn op echte informatie die jezelf hebt onderzocht. Er zijn genoeg blogs en YouTube video’s die je kunnen adviseren, maar het is en blijft jouw kapitaal waarmee je trade. 

Focus dus op je eigen onderzoek en besluit of je wel of niet ergens in wilt stappen. Bij daytraden is een technische analyse minder belangrijk dan wanneer je voor de lange termijn investeert, maar een klein onderzoekje uitvoeren kan geen kwaad. Daarna kan je een besluit nemen waar je 100% achterstaat. 

Tip 5: Risicomanagement

Het is belangrijk dat je bewust bent dat je geld kan verliezen in de crypto markt. Een strategie bepalen die bij je past is dus belangrijk. Je bepaalt vooraf hoeveel geld je wilt inzetten en door de juiste risicomanagement kan je ook bepalen hoeveel je maximaal wilt verliezen.

Hier hebben we het al eerder over gehad bij het kopje hoe werkt daytraden. 

daytraden crypto voor beginners

Tip 6: Gebruik goede tools

Als je een technische analyse wilt maken is dat niet handig als je dit via de simpele versie van Bitvavo doet, want die zijn minder duidelijk om de prijs te zien zoals de website en app TradingView je dat wel biedt. 

Je kan jaren terug kijken in de grafieken, maar je kan ook de laatste seconde, minuut, kwartier, uur, dag, week en maand terug kijken. Beschikken over de juiste informatie is dus erg belangrijk als je wilt investeren of daytraden in crypto. Maak dus altijd een technische analyse!

Tip 7: Houd je transacties bij

Het bijhouden van je transacties in een order dagboek is belangrijk omdat je dan altijd goed kan zien wat je hebt gedaan. Met die gegevens kan je zien wat je goed en minder goed hebt gedaan. Je kan er dus van leren. 

Er zijn verschillende apps en websites waar je dit kan bijhouden. Maar een simpele excel sheet zou al voldoende kunnen zijn. 

Tip 8: Weet wanneer je koopt en verkoopt

Het is belangrijk dat je altijd weet bij welke waarde van een crypto je wilt instappen en uitstappen. Dit kan je doen door dit vooraf in te stellen. Je kan dan vooraf je take profit, stop loss en trigger bepalen. Je weet dan hoeveel je kan verdienen en hoeveel je kan verliezen als je wordt uitgestopt. 

Tip 9: Focus op rendement

Het is belangrijk dat je je niet focust op het geld dat je kon winnen als je meer geld op je account hebt. Je hebt een bedrag en je moet ervoor zorgen dat dit bedrag groter wordt. Hou je aan je trade en wijk daar niet van af.

Leer van je fouten en focus op je procenten. Jij hebt zelf de verantwoordelijkheid! 

Tip 10: Stop voor het te laat is

Weet wanneer het verstandig is als je even stopt met traden. Het is belangrijk dat jij je houdt aan je eigen strategie omdat jezelf de technische analyse hebt gemaakt. Ook heb je bepaald wanneer je instapt en wanneer je uitstapt. 

Heb je geld verloren of worden je trades niet gevuld omdat je er telkens net naast zit? Stop dan even met traden en focus even op wat anders en begin de volgende dag opnieuw. 

Conclusie: is het daytraden van crypto wat voor jou?

Als je graag wilt daytraden heb je een beetje geld, veel tijd en discipline nodig. Niemand, dus ook jij wordt niet zomaar rijk met daytraden. Het kan zelfs een langere periode duren voordat je geld gaat verdienen met daytraden. 

Wil je beginnen met swing- en/of daytraden. Dan is een platform als ByBit ideaal.

Wil je beginnen met traden? Meld je dan op ByBit aan om gegarandeerd 20 dollar te verdienen en maak kans op 600 dollar als je begint met traden >>>

Wil je liever investeren in crypto voor de lange termijn? Dan raden we je aan om Bitvavo te gebruiken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *