Elon Musk crypto

Elon Musk, waarschijnlijk ken je hem al, maar wist je dat hij bekend staat als een enthousiasteling van cryptocurrencies? Elon Musk crypto portfolio is niet heel spannend, maar je kan wel stellen dat hij veel impact maakt met nieuws en tweets die hij publiceert.

In dit blog vertellen we je meer over Elon Musk crypto portfolio, zijn investeringstrategie, maar ook hoe hij de crypto markt op zijn kop kan zetten. Deze 5 dingen moet je weten! 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord.

Vijf dingen die je wilt weten over Elon Musk en cryptocurrencies:

1. Drie cryptomunten in Elon Musk crypto portfolio

Elon Musk heeft interesse in cryptovaluta. Dit blijkt ook uit een reactie op een tweet van @Filasophical. Op Twitter vertelt hij dat hij ‘uit nieuwsgierigheid’ heeft geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. “Dat is alles”, laat hij weten. “Zoals ik eerder al gezegd heb: zet niet al je geld in op crypto. Echte waarde zit in het bouwen van producten en het leveren van diensten aan je mensen. Niet in geld, in welke vorm dan ook.”

Dit is toch wel een opvallende uitspraak van iemand die bekend staat als crypto fan. Maar dat Elon Musk heeft geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum begrijpen we. Het zijn ook niet voor niets de twee grootste cryptomunten van dit moment. 

We vinden het wel gek dat hij heeft geïnvesteerd in de meme-coin Dogecoin, maar ook daarvoor heeft hij een ‘logische verklaring’. Die verklaring lees je hieronder:

“Veel mensen met wie ik (Elon Musk) sprak, die werken op de productielijnen bij Tesla of het bouwen van raketten bij SpaceX, hebben Doge”, zegt hij. “Het zijn geen financiële experts of technologen uit Silicon Valley. Daarom besloot ik Doge te steunen. Dat voelt als ‘de crypto van het volk.”

2. Wanneer Bitcoin een duurzame betaalmiddel is, wilt Elon Musk dat je een Tesla kunt betalen met Bitcoin(s)

Elon Musk, de CEO van Tesla liet via een tweet weten dat hij minder enthousiast is geworden over Bitcoin. Sindsdien kan je ook geen Tesla meer kopen met Bitcoin. Je kan wel stellen dat de liefde over is, maar voor hoe lang?

Dit hangt af wanneer Bitcoin op een duurzame manier gemined kan worden. Eerst werd Bitcoin namelijk veel in China gemined en zoals je al weet kijken ze daar niet zoveel naar duurzaamheid. Hier wordt de energie die ze gebruiken om Bitcoin te minenn niet op een duurzame manier opgewekt. Elon Musk wilt dat Bitcoin wel op een duurzame manier gemined moet zijn om het weer te kunnen gebruiken voor het betalen van een Tesla. 

Elon Musk crypto investeringen

3. Elon Musk heeft een raket naar de maan gestuurd en gefinancierd met Dogecoin

Zoals je misschien al weet is Elon Musk een groot fan van Dogecoin. Deze liefde gaat alleen wel wat verder dan elk ander baasje. Elon Musk heeft namelijk een satelliet naar de maan gestuurd en dit project volledig gefinancierd met Dogecoin cryptovaluta. Dit waren een hoop Dogecoins ;-)..

SpaceX heeft de naam van de satelliet dan ook niet voor niets DOGE-1 genoemd en is aangedreven door een Falcon-9 raket. Alleen is de vraag nu: worden er nog meer projecten de komende jaren gefinancierd met Dogecoins, want dan kan het zomaar een goede investering zijn. En Elon Musk koopt ze waarschijnlijk graag van je. 

4. Sinds 1998 is Elon Musk al betrokken in de financiële sector

Wat? Elon Musk betrokken in de financiële sector? Niet veel mensen weten dit, maar Elon Musk is een mede-oprichter van PayPal. Je weet wel die internationale betaalservice die je gebruikt om spullen in het buitenland te betalen. 

Sinds 1998 was hij al bezig met het ontwikkelen van een manier om geld te versturen via het internet. We kunnen wel concluderen dat hij een echte ‘innovater’ is, vind je niet?

Elon Musk crypto portfolio

5. Elon Musk kan de crypto markt beïnvloeden

Als je in een tweet Dogecoin best cool noemt en dat daarna de koersprijs 17% stijgt dan kan je wel zeggen dat Elon Musk de crypto markt kan beïnvloeden. 

Natuurlijk weten we allemaal dat crypto volatiel is, maar dat er zo’n grote koersstijging zou ontstaan door een tweet hadden niet veel mensen verwacht.

Zijn tweets hebben er in het verleden voor gezorgd dat koersprijzen van cryptovaluta zijn gedaald en dat is natuurlijk net als een flinke stijging zorgwekkend. Naast dat het onethisch is, is het waarschijnlijk ook nog illegaal. Maar voor een boete is Elon Musk niet bang omdat hij meer dan genoeg geld heeft om een boete te betalen. En als hij niet genoeg heeft, kan hij altijd nog een tweet publiceren. Als die maar genoeg oplevert ;-)..

Deze informatie wil je ook weten!

Dit blog is natuurlijk voornamelijk voor entertainment, omdat we zelf fan zijn van Elon Musk. Maar om je toch wat te leren, willen we je graag kennis laten maken met ons ebook. 

Het ebook: 7 crypto tips voor ambitieuze beginners is een must have als je investeert in crypto. Ook als je al wat langere tijd investeert, want we bespreken niet alleen de ‘simpele dingen’, maar hebben het ook over je emoties, financiële situatie en een gespreid portfolio. 

Wil je het ebook gratis downloaden én maandelijks een update van onze blogs ontvangen? Voel je dan vrij om ons ebook te downloaden. 

Download hier het ebook >>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *