Geld verdienen met crypto

Wil je graag geld verdienen met crypto, maar weet je niet goed hoe je dat kunt doen of welke mogelijkheden je hebt? Dan geeft dit blog je verschillende mogelijkheden als traden, staken, minen en gamen. 

We leggen het je straks haarfijn uit, maar voordat we dat gaan doen leggen we je graag eerst uit wat crypto is. Weet je al wat cryptovaluta is? Dan kan je de onderstaande inhoudsopgave gebruiken om te navigeren naar de verschillende manieren hoe je (extra) inkomen kan realiseren met cryptovaluta.

Investeringstip: je kan eenvoudig crypto aanschaffen bij de Nederlandse broker Bitvavo. Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel kunnen gesponsord zijn. 

Wat zijn cryptocurrencies?

Veel mensen weten nog niet wat crypto is. Dat is natuurlijk niet gek, want vaak wordt het erg lastig gemaakt door crypto ‘guru’s’, bloggers en BNR’s. We leggen je het graag kort uit, zodat je precies weet wat cryptomunten zijn.

Crypto is digitaal geld. Je kan ermee betalen, maar je kan er ook in handelen. Of ervoor zorgen dat andere mensen hun transacties worden bevestigd in de blockchain als een miner. Je hebt vast wel eens een video gezien waarin je een magazijn vol met computers ziet staan. Die computers zorgen ervoor dat transacties worden bevestigd. Later in dit artikel leggen we je meer over crypto mining uit. 

Je kan de waarde van je crypto zien als het saldo op je bank app. Daar staat een bedrag op en dat heb je niet fysiek in je bezit. Het is dus digitaal. In plaats van euromunt tekens zie je bijvoorbeeld het teken van Bitcoin, XRP, Ethereum of Cardano staan. Om het nóg simpeler en korter uit te leggen: crypto is een digitale munteenheid.  

Anders dan je bank is er bij crypto geen centrale partij die je valuta beheerd. Er is geen bedrijf of overheid die je munten beheert of kan inzien. Om het met mooie woorden uit te leggen is crypto decentraal. Jij bent de baas van je eigen cryptovaluta. En is opgeslagen in de blockchain.  

Geld verdienen met crypto via de blockchain

Met welke crypto kan je geld verdienen?

In de basis kan je met elke crypto geld verdienen. Straks leggen we je uitgebreid uit welke manieren dat zijn. Maar om het kort te behandelen kan je geld verdienen met crypto door te investeren, traden, minen, investeren in master nodes, crypto staken en door games te spelen. 

In de onderstaande foto kun je goed zien met welke crypto je geld kan verdienen. De munten zijn erg uiteenlopen, maar vallen vaak onder twee mogelijkheden:

  • Store of value: dit houdt in dat een munt geen andere functie heeft dan een betaalmiddel. Een goed voorbeeld hiervan is Bitcoin. Je kan namelijk alleen investeren in Bitcoins of handelen in Bitcoins. 
  • Smart contracts: smart contracts vertaald naar het Nederlands is slimme contracten. Met dit type munten kan je contracten ‘opstellen’ zoals bij non-fungible tokens. Munten als Ethereum en Cardano kun je gebruiken om slimme contracten te maken. 

Wil je hier meer over weten? Lees dan ook eens ons blog: wat is NFT?

Gled verdienen met crypto kan op verschillende manieren

Hoe kan je geld verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren hoe je geld kan verdienen met crypto. Dit gaan we nu aan je uitleggen en voordat je het weet verdien je maandelijks extra geld. Dat wil je toch?

1. Traden 

Crypto trading is een leuke en speculatieve manier om geld mee te verdienen. Je kan daytraden, maar een andere optie is swing trading

Bij daytraden plaatst je meerdere trades per dag. Als je je bezig houdt met swingtraden plaats je vaak per account één trade per week. En soms zelf één keer per maand. 

Je focus je dan voornamelijk op de grotere koersbewegingen van een munt als Bitcoin. We doen dit zelf ook, omdat het minder tijd kost en je er een leuk extraatje mee kan verdienen. 

Het leren van traden kost je wel (veel) tijd. Er zijn verschillende begrippen die je eerst moet begrijpen. Maar gelukkig hebben we in ons blog Bitcoins traden je alles tot in de detail uitgelegd. Na het lezen van dit blog weet je precies welke stappen je moet doorlopen om een trade te plaatsen via ByBit. 

2. HODL-en

HODL is investeren voor de lange termijn. De afkorting is niet voor niks: Hold On for Dear Life’. 

Dat is naar onze mening de fijnste manier om te beginnen met cryptomunten. Je doet één keer onderzoek en als de uitkomst daarvan positief is, kan je investeren in een munt. 

In ons blog: investeren in Bitcoins leggen we je deze manier van geld verdienen met crypto haarfijn uit, zodat je precies weet wat je moet doen om crypto te kopen. 

3. Staken

Het staken van crypto is een manier om rente te krijgen over cryptovaluta. De rentepercentage varieert van munt tot munt, maar gemiddeld genomen is het tussen de 4% en 8% per jaar. En als de munt ook stijgt in waarde heb je een nog leuke compounding (rente op rente) effect. 

Vaak moet je de optie om te staken wel aanvinken in de crypto app of op de website die je gebruikt. Vergeet dat dus niet in te schakelen!

Wil je graag alles weten over staken? Lees dan onze crypto staking blog. Hier vind je alle antwoorden op je vragen! En leren we je ook hoe jezelf vandaag nog kunt starten!

geld verdienen met crypto staking

4. Minen

Computers die verbonden zijn met de blockchain en daarmee interacteert, wordt ook wel een node genoemd. Dit betekent eigenlijk een ‘knoop in het netwerk’.

Dit zijn wallets, crypto miners of masternodes. Alledrie houden zij een volledige kopie van de blockchain bij en wisselen blokken met transacties uit naar andere nodes in het blockchain netwerk.

Hiervoor krijgen ze een vergoeding, vaak uitgekeerd in de crypto die zij ondersteunen om transacties uit te voeren. Daardoor kan crypto minen erg veel geld opleveren, maar dan heb je wel veel computers nodig om er leuk geld aan te verdienen. Maar met de stijgende energieprijzen wordt het steeds minder interessant. 

5. Master nodes

 Master nodes gaan net wat verder dan miners. Zij ondersteunen extra functies in een blockchain netwerk als DASH en PIVX. Uiteraard zorgen ze er ook voor dat het netwerk 24/7 acties is. 

Master nodes bieden de volgende functies: 

  • Meer privacy bij het uitvoeren van transacties in de blockchain.
  • Gedecentraliseerd bestuur, ook wel ‘decentralized governance’ genoemd.
  • Gedecentraliseerd stemmen, ook wel ‘decentralized voting’ genoemd. 
  • Systemen voor de begroting van een netwerk/munt, dit wordt ook wel ‘budgeting en treasury’ genoemd.
  • Cloud computing. 

Om een master nodes te worden, heb je wel vaak duizenden munten nodig om er leuk geld aan te verdienen. Ook moet je 24/7 een computer/server laten draaien met een goede internetverbinding. 

Ben je een beginner? Focus dan op HODL en als je het leuk vindt traden. Maar je kan natuurlijk ook geld verdienen met crypto door crypto spellen te spelen!

6. Gamen

Je kan via verschillende games geld verdienen. Dit is een leuke en toffe manier om elke maand een leuke extra te verdienen. Wel is het zo dat je als Nederlander waarschijnlijk je fulltime inkomen niet kan evenaren met het spelen van NFT games, maar als je een tiener bent, kun je zeker maandelijks een paar honderd euro verdienen. En hoe beter je bent, hoe meer je kunt verdienen. Je kan dus gewoon geld verdienen met crypto games. Hoe tof is dat!

Wil je graag geld verdienen met gamen? Lees dan ons blog over NFT games. 

geld verdienen met crypto games

Conclusie: geld verdienen met crypto

Wil je graag geld verdienen met cryptovaluta? Dan hebben we je in dit blog 6 manieren gegegeven om dit te doen. 

Als je nog niks doet met crypto doet is het niet verstandig om direct te beginnen met minen of master nodes. En bij sommige NFT spellen heb je vooraf geld nodig om een game te kunnen spelen en dat kan soms een drempel zijn om er toch mee te beginnen. 

Het is vaak fijner om te beginnen met HODL-en met een klein bedrag en te bepalen of je de crypto markt leuk vindt.

Wil je graag investeren in cryptomunten en wil je net als ons en duizenden anderen je crypto kopen bij een Nederlandse exchange? 

Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Toch nog niet zeker van je zaak? Lees dan gerust onze blogs over traden en investeren. En als je een vraag hebt, mag je die altijd aan ons stellen! 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *