Wat betekent HODL

Wat betekent HODL eigenlijk? Voor ervaren crypto investeerders is deze term erg bekend, maar als je nog niet lang investeert of wilt gaan investeren, dan kom je deze term in veel video’s, nieuwsartikelen en blogs tegen.

Daarom hebben we in dit artikel de term HODL duidelijk voor je uitgelegd, zodat jij straks ook de betekenis weet. 

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in crypto doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen. 

Wat is de betekenis van HODL?

HODL is eigenlijk een afkorting voor de term Hold On for Dear Life. Dit betekent dus eigenlijk aanhouden voor je leven. Iemand die HODl wordt dus vaak ook een HODL-er genoemd. Diegene investeert en houd een cryptovaluta voor lange termijn in zijn portfolio. 

Ook gelooft een HODL-er dat je bij een dalende markt de markt ook weer een keer gaat stijgen. Zij gebruiken vaak de dollar cost averaging strategie. Dit houd in dat iemand maandelijk geld investeert en verwacht dat de markt op lange termijn altijd groeit. 

Mensen die beleggen voor de lange termijn doen dus eigenlijk ook aan HODL. Wij zelf en vele andere duizenden Nederlanders en Belgen doen dat dus ook. 

Als je belegt in aandelen wordt er ook vaak gesproken over een jaarlijks rendement van een x percentage. Crypto investeerders geloven dat een cryptovaluta ook altijd meer waard wordt en daarom investeren ze in Bitcoin, Ethereum, Cardano en in andere cryptocurrencies.

HODL betekenis

Waar komt de betekenis HODL vandaan?

Een daytrader genaamd GameKyuubi plaatse op een toendertijd Bitcoin forum het volgende bericht: ‘I am HODLING’. Dit bericht plaatste hij toen hij schijnbaar wat alcohol had genuttigd en maakte toen een typefoutje.

Het gerucht is dat hij eigenlijk holding wou zeggen en dat betekent simpelweg vasthouden. 

Waarom zei hij het dan?

Hij bekende dat hij niet goed was in traden en besloot om die reden voor de lange termijn te investeren. Door Bitcoin langer in zijn portfolio te houden was hij ervan overtuigd dat hij wel geld zou verdienen. Dit bericht plaatste hij op 18 december 2013. 

Wij hopen tot de dag van vandaag dat hij geen whiskey heeft gekocht van zijn Bitcoin, want dan is hij op het moment erg rijk. 

Door de jaren heen is HODL dus eigenlijk een term geworden voor lange termijn investeerders in crypto. Wij vinden het een toffe naam en jij?

Hoe kan je starten met het HODL van crypto? 

De basis van HODL-en is een technische analyse (onderzoek), de munt te kopen en daarna veilig te bewaren op een Ledger of een wallet die je minimaal met een 2FA hebt beveiligd. Een uitgebreidere uitleg over de 4 stappen die belangrijk zijn, kan je in ons blog handelen in crypto lezen. 

Wil je direct beginnen met investeren? Dan raden we je Bitvavo aan. Over de eerste €1000 die je investeert betaal je geen handelskosten! Daarna betaal je nog geen 0,25%. Wil je meer weten over goede en veilige apps en websites? Lees dan ons blog beste crypto apps

In dit blog vertellen we je alle specificaties die een app en website heeft, maar vertellen we je ook alle voor- en nadelen. Daarna kan je een weloverwogen beslissing maken welke app perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen en eisen.

HODL crypto op bitvavo
Nóg meer voordelen van Bitvavo

Welk platform is goed voor HODL?

Wij vinden zelf Bitvavo een erg fijn platform omdat je over je lange termijn investeringen rente kan ontvangen als je bepaalde crypto voor langere tijd in je portfolio laat staan. Dit wordt ook wel crypto staken genoemd. Je hebt dan een win-win situatie omdat je portfolio kan groeien in waarde en omdat je rente ontvangt over de crypto die je staked. 

Wist je dat Bitvavo de enige crypto app is die door De Nederlandse Bank (DNB) is goedgekeurd? Je crypto zijn dus veiliger op dit platform omdat de Nederlandse staat heeft goedgekeurd. De overheid kan wel een handelstop afdwingen op andere website en apps, maar Bitvavo niet omdat zij zijn geregistreerd bij DNB.   

Wil je ook via een veilige partij investeren in crypto? 

Meld je dan nu aan bij Bitvavo >>>

Conclusie: HODL

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen betekent HODL investeren voor de lange termijn. Ook hebben we je verteld hoe je kunt starten met HODL en welk platform daar ideaal voor is. 

Weet je nog niet in welke crypto je wilt investeren? lees dan ons blog in welke crypto investeren. Natuurlijk kan je ook onze andere blogs lezen om nog meer te leren over crypto, want investeren kan je leren!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *