In welke crypto investeren

In welke crypto investeren? Wij begrijpen je vraag omdat investeren in crypto steeds populairder wordt. En voor beginnende crypto investeerders is het belangrijk om te weten in welke crypto investeren en bij welke type munten ze het beste vandaan kunnen blijven. 

Natuurlijk is bitcoin (BTC) de meest bekende cryptomunt, maar er zijn er uiteraard nog honderden andere munten. Deze munten worden ook wel altcoins genoemd. Het zijn dus eigenlijk alternatieve cryptocurrencies naast de meest bekende cryptocurrency Bitcoin.  

Je kan dus investeren in verschillende soorten crypto. In dit artikel geven we antwoord op je vraag: in welke crypto investeren? Ook geven we je verschillende tips waar je op moet letten als je wilt investeren in crypto. Het is geen gokken, maar een technische analyse (onderzoek doen) kan natuurlijk geen kwaad. 

Na het lezen van dit blog weet je welke cryptomunten je in de gaten moet houden en hoe je op een verantwoordelijke manier kan investeren in crypto. 

Naast dat je kan investeren kan je ook handelen in crypto. Het (ver)handelen van crypto wordt ook wel traden genoemd. Wist je dat je twee verschillende stijlen hebt? Je kan namelijk daytraden (dagelijks handelen) en swingtraden (wekelijks en maandelijks handelen).

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. De cryptocurrencies die worden gedeeld in dit artikel worden verwacht dat ze gaan stijgen. Uiteraard kan niemand je dit garanderen, wij dus ook niet. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je geld gaat investeren in cryptocurrencies. 

In welke crypto investeren? Dit zijn dé 5 beste crypto 2022 waar je op moet letten!

Zoals je weet zijn er in de crypto markt munten die komen en gaan. Er zijn dus altijd munten die meer trending zijn in bepaalde jaren en periodes. Wanneer een munt een rechtszaak tegen zich krijgt daalt de munt vaak, maar als het bedrijf achter de munt de rechtszaak winnen stijgt de cryptocurrency. Krijgt een nieuwe munt nieuwe eigenschappen of deals? Dan stijgt die. 

Kortom: slecht nieuws? Dan daalt de munt in waarde omdat er minder vraag naar is. Goed nieuws over een bepaalde cryptomunt? Dan stijgt die in waarde omdat er meer vraag naar is. 

Het is dus belangrijk om nieuws over crypto in de gaten te houden om kansen te benutten. Welke crypto investeren? In de munt die potentieel heeft om (weer) te stijgen in waarde. Het draait dus eigenlijk om vraag en aanbod. 

Later in dit blog geven we je verschillende tips waar je nog meer op moet letten als je wilt investeren in crypto. Laten we nu de vraag: in welke crypto investeren? beantwoorden. Dit zijn de cryptomunten die potentieel hadden in 2021 en dat nog steeds hebben in 2022. Deze munten houden we in de gaten om in te investeren en om uiteindelijk dat huis in Bali te kunnen kopen ; -). Of om je studieschuld of hypotheek af te betalen. Natuurlijk kan het ook om je vermogen uit te breiden. 

Laten we gauw beginnen met onze top 5 beste crypto van 2022! De top 5 is niet per se geordend dat nummer 5 slechter is dan nummer 1. Dus staar je niet blind op één specifieke munt. En doe altijd ook je eigen onderzoek. 

welke crypto investeren 2022

Bitcoin (BTC)

Zelfs al ben je een leek en weet je niet in welke crypto te investeren, dan heb je vast en zeker gehoord over Bitcoin (BTC). Het is de bekendste cryptocurrency die er is. Niet alleen in ons kikkerlandje, maar over de hele wereld. 

Veel particulieren zoals jij en ik, maar ook bedrijven investeren in deze munt en gebruiken hem zelf vaak om ermee te kunnen betalen. Maar mensen traden ook met Bitcoin. Traden is wat anders dan investeren omdat investeren vaak voor de langere termijn is. Wil je meer weten over traden? Dan komt daar binnenkort een blog item over. Houd onze website dus goed in de gaten of abonneer je op onze maillijst. Dan ben je er zeker van dat je dit artikel niet mist! 

Via onze mailing krijgt je meer tips, nieuws en sturen we je af en toe een mailtje met updates over interessante artikelen voor jou. 

Via onderstaand formulier kan je je aanmelden voor onze exclusieve content. Geen beloftes, wel gouden informatie!

Het doel van bitcoin is om alleen een gedecentraliseerd betalingssysteem voor heel de wereld te hebben en alle centrale banken, organisaties en overheden overbodig te maken. 

Wist je dat je met Bitcoin bij grote bedrijven zoals Microsoft kan betalen? Leuk feitje toch! Steeds meer bedrijven, particulieren en handelaren accepteren Bitcoin als geldig betaalmiddel. 

Er wordt wel een getwijfeld of Bitcoin de eerste echte cryptovaluta was. Maar 1 ding weten we zeker. Ze zijn de grootste en veel particulieren en bedrijven verwachten dat deze munt de komende jaren naar de $100.000 gaat. Dus in welke crypto investeren? Bitcoin is één van de populairste munten met veel potentieel. Wij en vele andere investeren in Bitcoin en houden hem nauwlettend in de gaten. 

De voordelen van Bitcoin

✔︎ Bitcoin is gedecentraliseerd

Bitcoin wordt niet gecontroleerd of beheerd door een bedrijf. Geen één bank, overheid of bedrijf heeft de macht over Bitcoin zoals ze wel hebben over andere valuta zoals de dollar of euro. Want die kunnen ze elk moment bij printen als ze dat willen. 

✔︎ Bitcoin versturen is snel en betaalbaar

Met Bitcoin kan je snel geld overboeken om een rekening te betalen of geld te versturen naar een online- of offline wallet (portemonnee waar je Bitcoin bewaart). Ook betaal je veel minder kosten als je met Bitcoin betaalt of verstuurt naar een wallet. Bij centrale banken duurt het geld overmaken langer en zitten er meer kosten aan verbonden. 

✔︎ Bitcoin blijft zich ontwikkelen

Bitcoin blijft zich ontwikkelen omdat ontwikkelaars Bitcoin blijven optimaliseren. 

De nadelen van Bitcoin

✗ Bitcoin is nog steeds in ontwikkeling

Bitcoin heeft zichzelf bewezen, maar de cryptocurrency is nog steeds in ontwikkeling. Er zijn nog steeds aspecten die beter kunnen, maar daar wordt gelukkig aan gewerkt. 

✗ Bitcoin minen kost veel geld

Het minen van Bitcoin kost veel geld. Je hebt naast hoge energiekosten ook apparatuur nodig die erg prijzig zijn. Wist je dat het energieverbruik van Bitcoin ongeveer net zoveel is als Zwitserland verbruikt? Echt duurzaam is het minen niet, maar het levert je wel wat Bitcoin op.

Ethereum (ETH)  

Ethereum is na Bitcoin de populairste munt. Dus als mensen de vraag: in welke crypto investeren? Dan is Ethereum een munt die vaak wordt geadviseerd. Bitcoin en Ethereum hebben verschillende overeenkomsten. Maar volgens crypto experts heeft Ethereum meer voordelen. Het versturen van geld is sneller en kan het meer transacties verwerken. Dit komt door de technologie op de blockchain. 

Ethereum staat ook bekend om smart contract. Dit is een online manier om veilig overeenkomsten af te sluiten of te ondertekenen. Je kan dus ook contracten afsluiten naast online transacties. Kortom: ethereum heeft meer te bieden dan Bitcoin. 

Met Ethereum kan je ook dApps maken. Dit zijn gedecentraliseerde apps. Met behulp van de technologie van de blockchain kan je dus apps maken via een platform dat niet wordt beheerd door mensen. Er is dus geen autoriteit van bedrijven of overheden. Het kan dus voor goede doeleinden gebruikt worden, maar criminelen kunnen dit dus ook gebruiken. Het anonieme aspect heeft dus zijn voordelen en nadelen. Uiteraard wordt eraan gewerkt om criminelen tegen te gaan. 

De cryptovaluta Ethereum zorgt er dus eigenlijk voor dat je je eigen gegevens bezit. Geen één bedrijf of overheid kan je Ethereum beheren. Jij bent zelf de baas. 

De voordelen van Ethereum

✔︎ Ethereum is gedecentraliseerd

Ethereum is dus net zoals Bitcoin gedecentraliseerd. Transacties kunnen door iedereen bevestigt worden. Overheden en bedrijven hebben dus niks te zeggen hoe jij het beheert en waar je dit doet. Jij en alle andere gebruikers hebben de macht over Ethereum.

✔︎ Ethereum overboeken is eenvoudig en (super) snel

Je kan zonder een derde partij geld overmaken naar een wallet. Je hebt dus geen centrale bank nodig zoals je dat wel met het versturen van euro’s of dollars nodig hebt.

✔︎ Ethereum heeft zich al bewezen

Ethereum wordt steeds meer verbruikt en is na Bitcoin de populairste munt. 

 ✔︎ Ethereum wordt veel gebruikt door ontwikkelaars

Ontwikkelaars maken verschillende dApps met Ethereum. Van het opstellen van smart contracts, maar het wordt ook gebruikt in de gaming industrie. Veel NFT’s worden beheerd via Ethereum.

De nadelen van Ethereum

✗ Ethereum is net als Bitcoin nog steeds in ontwikkeling

Cryptocurrencies zijn nog jong en daarom zitten er nog steeds kleine foutjes in. Zo kunnen updates vertraagd zijn waardoor het versturen soms duurder uitkomt. Als je Ethereum verstuurt kan het ds soms meer kosten en langer duren voordat je het ontvangt. 

✗ Ethereum wordt door andere cryptocurrencies gebruikt

Andere cryptocurrencies gebruiken ook de blockchain technologie van Ethereum waardoor het netwerk langzamer wordt. Vele slimme koppen werken hier aan, maar het heeft tijd nodig. 

in welke crypto niet investeren 2022

Litecoin (LTC)

Na Bitcoin en Ethereum is Litecoin ook een bekende cryptocurrency. In welke crypto investeren naast Bitcoin en Ethereum? Dan is Litecoin een munt die het overwegen zeker waard is. Litecoin is naar onze mening een top 5 cryptocurrency. Wist je dat Litecoin is opgericht door een oud Google werknemer? Charlie Lee heeft de munt ontwikkeld en lijkt op Bitcoin.

Het doel van Litecoin is om transactief goedkoper en sneller te maken. Zij willen ook centrale banken en overheden links laten liggen, zodat de transacties alleen door LTC houders kan worden uitgevoerd. 

Nog een leuk feitje: Litecoin bestaat als sinds 2012 en wordt al veel gebruikt door verschillende bedrijven. Dus net als Bitcoin gebruiken zij ook Litecoin als een geldig betaalmiddel. Hierdoor stijgt de waarde van de munt en is voor het langere termijn een cryptovaluta die we in de gaten houden.

De voordelen van Litecoin

✔︎ Litecoin is net zoals Bitcoin en Ethereum gedecentrailiseerd

Dit houdt in dat er geen bank of overheid het beheer in zijn macht heeft. Het handelen met Litecoin wordt dus ook via blockchain technologie uitgevoerd en in de blockchain opgeslagen. 

✔︎ Litecoin ontvang je nog sneller dan Bitcoin

Wist je dat je binnen 10 minuten Bitcoin kan ontvangen? Dat is natuurlijk erg snel, maar Litecoin is nog sneller, want die doet het binnen 3 minuten. 

✔︎ Litecoin transacties zijn goedkoop

Het versturen van Bitcoin kost je altijd wel een paar dollar. Het versturen van Litecoin kost je een paar cent. 

✔︎ Litecoin is erg makkelijk aan te passen

Litecoin staat niet stil. Het protocol kan snel worden aangepast waardoor het niet stilstaat en met de tijd mee blijft gaan. Het is dus altijd in ontwikkeling. 

De nadelen van Litecoin

 ✗ Litecoin wordt ook gebruikt door criminelen

Litecoin wordt veel gebruikt door criminelen. Dit is natuurlijk niet fijn omdat veel mensen dit weten. Uiteraard worden andere cryptocurrencies ook gebruikt door criminelen. Er zijn dus altijd mensen die munten voor minder goede doeleinde gebruiken. Maar ook ETH, BTC en honderden andere munten worden ook gebruikt op het dark web. 

✗ Litecoin eigenaar Charlie Lee heeft zijn valuta al verkocht

De oprichter van de munt heeft al zijn Litecoin verkocht toen het eind 2017 erg hoog stond. Je snapt dus wel dat het vertrouwen was gedaald bij verschillende LTC houders. Maar  het fijne aan cryptovaluta is dat het door niemand wordt beheerd, dus vraag en aanbod bepaald de waarde. 

Cardano (ADA)

Wist je dat Cardano bekend staat als de derde generatie blockchain en dat de co-founder van Ethereum Cardano heeft opgericht? Ethereum en Cardano hebben daarom veel raakvlakken. 

Cardano wilt graag dat financiële applicaties gebruikt kunnen worden door mensen over heel de wereld. Voor particulieren, overheden, maar ook bedrijven. Alleen helaas is Cardano nog niet op dat punt. Deze munt is nog steeds in ontwikkeling, dus waarschijnlijk wordt het pas over een paar jaar gebruikt.

Een ander leuk feitje is dat Cardano niet zomaar een munt is. Er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Er is dus echt gekeken waar problemen zich voordoen en hoe die opgelost kunnen worden. 

Cardano is nog niet wat het kan worden en daarom vinden veel particulieren en bedrijven de munt erg interessant omdat het nog in de kinderschoenen staat. 

Cardano werkt op basis van PoS. Dit wordt ook wel proof of stake genoemd. De transactie is daardoor snel en zijn de kosten lager. Ook kan je PoS crypto staken. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog: wat is staken crypto en hoe kan je er passief geld mee verdienen.

De voordelen Cardano

✔︎ Net als Litecoin makkelijk aanpasbaar

Cardano kan dus erg snel worden aangepast omdat de technologie achter deze crypto makkelijk aan te passen is. 

✔︎ Samenwerken aan regels en wetten

De makers van Cardano houden in verschillende landen rekening met regels en wetten. 

✔︎ Toekomst vooruitzicht

Er zijn veel toekomstplannen voor ADA zoals het optimaliseren van de smart contracten, maar ze focussen ook op het uitbreiden van de munt voor particulieren en bedrijven, zodat het meer gaat worden gebruikt. Ook wordt ADA gebruikt voor NFT-projecten en dat vinden wij een mooi vooruitzicht! Denk jij dat NFT’s ook de toekomst zijn?

De nadelen van Cardano

✗ Ada is nog in ontwikkeling

Cardano is nog steeds in ontwikkeling en dat is een nadeel. Gelukkig hebben wij en vele andere duizenden mensen vertrouwen in deze cryptocurrency. 

crypto investeren

Ripple (XRP)

XRP richt zich net als andere cryptocurrencies op het nog sneller en goedkoper maken van transacties via hun eigen gedecentraliseerde platform. Door hun eigen platform zijn zij erg snel en goedkoop.  

Het is eigenlijk een internationaal betalingssysteem voor financiële instellingen die graag een goede, snelle en goedkope online betalingsprotocol willen omarmen. Ripple wilt dus juist werken met banken en andere financiële instellingen. Eén van hun grootste klant is American Express. Ze doen dus al zaken met serieus grote partijen. 

De voordelen van Ripple

✔︎ Snelle transacties 

In nog geen 4.99 seconden kan Ripple een betaling verwerken via hun eigen gedecentraliseerde platform. 

✔︎ Samenwerken met banken

Ripple is niet tegen andere valuta dan crypto. Zij willen juist samenwerken met banken en andere financiële instellingen voor onder andere het omwisselen van crypto naar euro en andersom. 

✔︎ Verwaarloosbare ‘kosten’

De kosten voor het verzenden van valuta kost nog geen cent. Het is dus de goedkoopste manier voor het verzenden van valuta. 

De nadelen van Ripple

✗ Bedrijf heeft zelf nog veel munten

Het bedrijf Ripple heeft zelf nog veel XRP. Zij hebben dus een machtspositie. Als zij willen kunnen zij de prijs laten fluctueren wanneer zij dat willen.  

In welke crypto investeren en in welke niet?

Als je geld gaat investeren in crypto is het belangrijk dat je bereid bent om je geld te verliezen. Investeer dus nooit geld dat je op korte termijn nodig hebt. Investeer alleen in de crypto waarin je gelooft en een toekomst in ziet. 

Ga niet mee met een hype, want dan loop je vaak achter de feiten aan. Vaak is dit ook letterlijk. Het is dus altijd belangrijk om een technische analyse te maken voordat je investeert.  

Je kan dus het beste niet investeren in cryptovaluta waarin je niet gelooft of die snel stijgen en dalen. En onthoudt goed investeer niet geld dat je nodig hebt. 

Wil je minder risico lopen? Dan kan je uiteraard eerst een crypto cursus volgen en je nóg meer verdiepen in het onderwerp. Vaak zijn er ook die je kan volgen of je kan dit blog in de gaten houden ;-).

Wil je investeren in crypto? Wij kopen onze valuta ook op Bitvavo

Bitvavo heeft een gratis app en website waar je crypto kan verhandelen voor een laag tarief. Ook heb je geen minimale investeringsbedrag nodig, want je kan al investeren in crypto vanaf €1! 

De voordelen van Bitvavo zijn: 

✔︎ Duidelijke grafieken;

✔︎ veel keuze uit honderden munten;

✔︎ lage fee (0,25%);

✔︎ makkelijk door te navigeren;

✔︎ crypto staken; 

✔︎ gewoon betalen met iDeal;

✔︎ eenvoudig, dus perfect voor beginnende crypto investeerders.

Wil je de app alvast downloaden, zodat je kan investeren in crypto wanneer jij wilt? 

Ja, ik wil de app Bitvavo downloaden 

investeren in crypto

Waar moet je op letten bij het kopen van crypto?

Je kan een hoop geld verdienen als je investeer in crypto, maar uiteraard kan je ook verlies maken. Helaas weet je dus nooit van te voren of je geld gaat verdienen of geld verliest na een investering. Eén ding is zeker. Je verliest of wint pas als je crypto verkoopt.

Door jezelf te verdiepen in het laatste nieuws en door actuele en goede informatie kan je je kennis uitbreiden en kans op verlies minimaliseren. 

Als je gaat investeren in crypto gebruik dan een platform dat betrouwbaar is en neem niet direct onnodige risico’s. 

De volgende tips helpen je bij het investeren in cryptocurrencies en wanneer je wel en niet moet instappen en je winst of verlies moet nemen. 

Tip 1: Heeft de munt waarde? 

De crypto’s die we in dit blog hebben behandeld hebben een use case of hebben bewezen dat ze een investering waard zijn. Niet alle munten hebben een whitepaper die uitlegt wat de munt inhoud en welk doel ze hebben. 

Een cryptocurrency met een goede user case en whitepaper heeft meer kans op succes dan een munt die dat niet heeft. Die draait letterlijk alleen op vraag en aanbod. Dit heeft zijn voor- en nadelen. 

Wij adviseren je om alleen in crypto te investeren die een duidelijke whitepaper hebben. Cryptocurrencies als BTC, XRP, ADA en ETH hebben dat wel en dat zijn verstandige keuzes om in te investeren in plaats van bijvoorbeeld een Dogecoin. 

Tip 2: Investeringsbudget bepalen

Natuurlijk begrijpen we dat je veel rendement wilt behalen, maar in het begin is het belangrijk om voorzichtig te investeren als je een groot budget hebt. Houd altijd in je achterhoofd dat je bereid moet zijn om het geld te verliezen. Dit doen de grote spelers ook en zij investeren al jaren in crypto. 

Investeer dus alleen geld dat je kan missen. Kan je €250 verliezen zonder dat je gelijk financiële problemen hebt? Dan kan je dat bedrag investeren. Heb je maar €50 om te  investeren in crypto? Investeer dan (maandelijks) maar €50. 

Loop geen onnodige (financiële) risico als je geld wilt investeren in crypto. Uiteraard geldt dit ook voor aandelen.   

Tip 3: Ga niet mee met de hype

Investeer iedereen in Dogecoin? Of een andere onbekende munt zonder whitepaper? Investeer er dan niet in. Wij begrijpen dat het verleidelijk is, maar als je geen onderzoek doet en meegaat met de hype ben je vaak al te laat. Deze munten stijgen, maar dalen ook erg snel. Doe altijd eerst onderzoek waarom een munt een grote waardedaling of waardestijging geeft. 

Sommige cryptomunten worden kunstmatig omhoog gehaald door grote investeerders, zodat zij de markt overtuigen om te kopen, en wanneer zij een bepaald bedrag of winstpercentage zien, verkopen zij het weer. Op dat moment daalt de markt en maak je honderden en misschien zelfs duizenden procenten verlies.

Tip 4: Doe altijd onderzoek!

Doe altijd je eigen onderzoek. Als je niet weet in welke crypto te investeren dan moet je dit niet aan Jan en alleman vragen. Zij kunnen je ‘adviseren’ maar onthoudt goed dat je altijd je eigen onderzoek doet. Je investeert je eigen verdiende geld en daar wil je niet mee gokken. 

Ook kan crypto erg snel stijgen en dalen in waarde. Dit komt omdat de cryptocurrency market een erg volatiele markt is.

Bepaal altijd een bedrag dat je instapt en uitstapt. Als je instapt op  €10 moet je van te voren al met jezelf afspreken dat je bij €15, €20 en €25 een deel uitcast. Zo verspreid je je winst en beperk je verlies omdat je te ‘gierig’ wordt als een crypto blijft stijgen. Je moet dus wel een beetje tegen stress kunnen, want anders ga je het zwaar krijgen. 

Tip 5: Gebruik je volle verstand

Nog even in het kort, want bij alle tips heb ik het wel tegen je gezegd of heb ik je een hint gegeven. Gebruik je volle verstand als je gaat investeren in crypto. Het is een volatiele markt en daarom is het belangrijk om altijd onderzoek te doen voordat je crypto koopt. 

Ga je investeren voor de lange termijn en met grote bedragen? Dan is het ook belangrijk om je crypto te beveiligen met een ledger.

Conclusie: In welke crypto investeren?

In dit blog item heb je kunnen lezen welke cryptocurrencies je in de gaten moet houden. Maar ook hebben we je tips gegeven hoe je het beste kan investeren in munten. 

Het is belangrijk dat je altijd onderzoek doet, want vaak zie je al snel als een munt wel of niet betrouwbaar is. Naast zelf je onderzoek doen is een betrouwbaar platform ook belangrijk. 

Net als vele andere Nederlanders gebruiken we Bitvavo om in crypto te investeren. Naast een fijne website hebben ze ook een app die alle informatie die belangrijk zijn direct laat zien als je op een munt klikt. 

Download Bitvavo gratis voor je Android of iPhone >>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *