Investeren in Bitcoins

Altijd al willen investeren in Bitcoins, maar weet je niet goed hoe? Dan beantwoordt dit artikel al je vragen van wat Bitcoin is tot hoe je erin kan investeren. Klaar om te leren? Lees dan snel verder!

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord. 

Wat is Bitcoin en hoe werkt het?

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel waar je zonder een tussenpartij zoals een bank transacties kan versturen. De transacties worden bevestigd en uitgevoerd door een decentraal netwerk van computers. Dit decentrale netwerk bestaat uit nodes en miners. 

Het bovenstaande klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Miljoenen mensen vinden dit juist veel fijner omdat er geen derde partij nodig is die je valuta beheert. Je bent dus echt zelf de baas van je geld en naar wie je het stuurt.

Tip: Lees ook eens de whitepaper van Bitcoin door. Je weet dan precies wat Bitcoin precies inhoudt, wat het is en hoe het werkt. 

Waarom investeren in Bitcoins?

Nu laten we je in een duidelijk rijtje zien wat de voordelen van Bitcoin zijn. En daarna vertellen we je de nadelen. 

✔︎ Transacties in de blockchain zijn anoniem.

✔︎ Bitcoin is decentraal. Er is geen derde partij die je Bitcoin beheert.

✔︎ Historisch gezien is Bitcoin steeds meer waard geworden. 

✔︎ Transacties zijn super snel in vergelijking tot banken. 

Waarom investeren in Bitcoins verstandig?

Waarom niet investeren in Bitcoins?

Natuurlijk behandelen we ook de nadelen van Bitcoin, want als we heel eerlijk zijn, zijn er ook nadelen aan Bitcoin. Ook de nadelen hebben we voor je onder elkaar gezet. 

✘ Koers is volatiel (beweeglijk).

✘ Je bent zelf verantwoordelijk voor je Bitcoin. 

✘ Niet alle landen vinden Bitcoin fijn, omdat zij zelf ook een digitale munt willen ontwikkelen en crypto als Bitcoin is daar de concurrent van.  

Natuurlijk zijn de nadelen ook voordelen. Als de munt zakt, kan je goedkoper een Bitcoin positie inschalen. Of te wel: voor een gunstige prijs Bitcoins kopen. Zie het als korting op een product die je toch al graag wilde kopen voor een hoger bedrag. 

Een crypto crash of correctie is dus niet zo slecht als mensen vaak denken. Ook bij andere investeringsmogelijkheden als aandelen en commodities zijn er crashes en correcties. 

Het is belangrijk dat je je natuurlijk wel aan je eigen plan houdt. Want dat is hét belangrijkst van handelen in crypto

Ook voor het beveiligen van Bitcoin hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook ons blog crypto wallet. Hier vertellen we je alles over online- en hardware wallets. 

Wil je de volatiele koers tot het uiterste benutten? Dan kan Bitcoins traden hier een mooie uitkomst voor zijn.

Wat bepaald de waarde van Bitcoin?

Wat bepaald de koers van Bitcoin? De waarde of koers prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs van Bitcoins. Als er meer aanbod is dan vraag, daalt de waarde van Bitcoins. 

Net als bij aandelen wordt de waarde ook bepaald door gebeurtenissen als inflatie, oorlogen en schaarste. 

De koers is dus nooit een vaste prijs omdat je altijd vraag en aanbod hebt. Dit moet je natuurlijk wel weten als je wil investeren. Er is namelijk een risico dat je portfolio minder waard wordt. Wijzelf maken daar geen groot probleem van omdat dit bij investeren hoort en omdat we investeren voor de lange termijn.  

Hoe kan je het beste investeren in Bitcoins?

Is investeren in Bitcoins verstandig?

Crypto kopen of investeren in Bitcoins is altijd je eigen keuze. Investeren is alleen verstandig als je het geld kan missen. Heb je het geld dat je wil beleggen in cryptovaluta op korte termijn nodig? Investeer dan niet! 

Kan je wel wat geld missen? Dan kan je investeren in Bitcoin. 

Tip: Kijk ook naar andere investeringsmogelijkheden, want al je geld in één asset investeren is nooit verstandig. Een goed gespreide portfolio is dus zeker aan te raden. 

Krijg je waarde uit ons artikel? Meld je dan hieronder aan om één keer per maand een update te krijgen van onze blogs.

Wij beloven je geen gouden bergen, maar wel gouden informatie waar je écht wat aan hebt!

Hoe investeer ik in Bitcoin?

Hoe investeer ik in Bitcoins of waar kan je het beste Bitcoin kopen? Dit zijn veelgestelde vragen en we begrijpen dat je dit lastig kan vinden. Er is namelijk zoveel informatie en websites waar je Bitcoins kan kopen. Om die reden willen we je stap voor stap uitleggen hoe jij net als ons en duizenden andere Nederlanders kan investeren in Bitcoins en andere cryptovaluta. 

Stap 1: Kies een broker

Er zijn verschillende brokers waar je in crypto en bitcoins kan investeren. Wij investeren zelf sinds 2018 via Bitvavo. Het is een eenvoudige crypto app waar je meer dan 150 verschillende soorten cryptovaluta kan kopen, dus niet alleen Bitcoin. 

Waarom Bitvavo?

✔︎ Transparante en lage kosten (0,3 tot 0,5%)
✔︎ Eenvoudig geld overmaken via iDeal, creditcard of Paypal
✔︎ Voldoen aan de wetgeving en zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

✔︎ Simpel te gebruiken mobiele app voor Android en iOS smartphones

✔︎ Crypto staken (rente over crypto) tot 7,5%

✔︎ Verschillende beveiligingsopties als 2FA en cold storage

Wil je ook investeren? Start dan vandaag nog met investeren en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Stap 2: Maak een account

Een account aanmaken is binnen een paar minuten gebeurd. Je vult je naw gegevens in, upload foto’s van je id-kaart, paspoort of rijbewijs en je bent klaar om te investeren. Dit moet bij alle websites en apps die in de financiële markt actief zijn. 

Stap 3: Koop (periodiek) Bitcoins

Wij kopen zelf periodiek Bitcoins. Waarom? Omdat niemand de markt kan timen. Deze strategie wordt ook wel dollar cost averaging genoemd en doen veel particuliere beleggers. Natuurlijk kan je altijd meer investeren als er een correctie of crash is, dat doen we zelf namelijk ook. 

Je kan er voor kiezen om de markt proberen te timen, maar helaas kan niemand dat. Daarom investeren we maandelijks in Bitcoins, alt-coins en ETF’s voor de lange termijn. 

Is investeren in Bitcoins verstandig?

Hoeveel in Bitcoin investeren?

Via Bitvavo kun je al vanaf €1 investeren in Bitcoins en dat is natuurlijk ideaal. Je koopt dan een stukje van een Bitcoin. Zo kan iedereen dus crypto kopen. Je hebt dus geen duizenden euro’s nodig om te beleggen in bitcoins! Daarom is het toegankelijk voor iedereen, arm en rijk. 

Bepaal uiteraard wel aan je eigen financiële situatie hoeveel je kan investeren. Veel beginners investeren maandelijks tussen de €50 en €100. Voor jou kan dit meer of minder zijn.

Wees je wel bewust van de eventuele risico’s omdat je net als bij aandelen ook een crypto crash of correctie kunt krijgen. Investeer dus alleen geld wat je kan missen en niet nodig hebt om je rekeningen te betalen. Heb je het geld op korte termijn toch nodig? Dan is het niet verstandig om te beleggen in Bitcoins. 

Conclusie: Investeren in Bitcoins

In dit blog hebben we je verschillende tips gegeven hoe je kan investeren in Bitcoins. Wij hopen dat het nu een stuk duidelijker is en dat je zelf kan bepalen of je in Bitcoin wilt investeren.

Wil je graag investeren? Investeer dan net als ons en duizenden andere Nederlanders via Bitvavo en betaal in de eerste week over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *