NFT games

NFT games, je hoort er steeds meer over. Sommige mensen verdienen zelfs honderden tot duizenden euro’s per maand door een NFT spel te spelen. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten van NFT games. Hoe ze werken tot hoe je er geld mee kan verdienen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Wat zijn NFT games?

NFT games zijn online spellen die zijn gemaakt om te spelen in de MetaVerse. Liefhebbers van Non-Fungible Tokens en games vinden dit erg tof. Zij investeren in stukjes land, wapens en avatars die ze kunnen verdienen door de game te spelen. Maar sommige mensen kopen ook de items via een marktplaats en verkopen ze weer met winst.

Uiteraard kun je met de eerder genoemde items ook in NFT games spelen. Van games die lijken op Fortnite en Roblox, maar ook die lijken op Minecraft en The Sims. De games die je kan spelen zijn uiteenlopend en dat maakt het zo leuk.

Natuurlijk zien veel investeerders hier kansen in en investeren zij massaal in items van NFT games.  

In de volgende video legt de YouTuber goed uit wat NFT games zijn en hoe je er geld mee kan verdienen. 

Kan je geld verdienen met het spelen van NFT games?

Bij de volgende kop vertellen we hoe je crypto en NFT’’s kan verdienen in NFT games. Je kan niet direct geld verdienen omdat je vaak wordt uitbetaald in een cryptocurrency of token die een game gebruikt als hun eigen valuta. 

Indirect kan je dus wel geld verdienen met het spelen van NFT games, maar dan moet je de tokens versturen naar een crypto wallet als Bitvavo en daar converteren. 

Wil je meer leren over de beste crypto platformen? Lees dan onze blog: Beste crypto apps. Hier vertellen we je alles over crypto wallets. Van hoe ze werken en hoe je via het platform geld kan verdienen door crypto staking

Let op: Als je een fulltime inkomen wilt verdienen met NFT games is dat bijna onmogelijk. Maar als je een tiener bent en je wilt een paar honderd euro per maand verdienen dan is dat echt mogelijk. Veel mensen in landen als India, waar de lonen erg laag liggen, verdienen zo hun fulltime inkomen. 

Heb je een fulltime inkomen? Dan kan je natuurlijk wel investeren in crypto, aandelen, ETF’s,  commodities als goud en zilver, maar natuurlijk ook in Non-Fungible Tokens. 

Verdien crypto, Non-Fungible Tokens en respect:

In veel NFT games kan je geld, Non-Fungible Tokens of respect verdienen. Maar bij sommige kan je ook crypto verliezen. Vaak wordt je uitbetaald in de token van de game zelf. Deze kan je dan zelf converteren naar een andere munt en laten uit betalen in euro’s. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de waarde van de token te converteren naar een cryptovaluta die je HODL

Bij sommige games kan je ook NFT’s verdienen. Die kan je dan gebruiken in de game of je kan de NFT verkopen via een NFT marketplace als OpenSea. De meeste NFT games zijn gratis om te spelen, maar let er wel op dat je vaak eerst een NFT nodig hebt. Voor sommige games, moet je dus eerst een NFT kopen

Gelukkig hoef je niet altijd een NFT te kopen! Vaak krijg je gewoon een basis avatar. Wil je toch een unieke of stoere skin? Dan kan je die verdienen met de crypto die je hebt verdient met het winnen van games. Maar dan moet je uiteraard wel winnen ;-).

Wil je graag een free-to-play NFT game spelen waar je vooraf geen NFT hoeft te kopen? Bekijk dan de onderstaande video!

Dé 10 populairste NFT Games:

Nu is het tijd om je de 10 populairst NFT games met je te delen. De spellen zijn voor verschillende soorten game liefhebbers. Van vechtspellen tot een online open wereld spel.

1. Battle Of Guardians

Battle of Guardian is de nieuwste NFT play-to-earn game gemaakt door een team van vier game liefhebbers om verschillende niveaus van Metaverse games te ontrafelen. Dit is een PvP real-time multiplayer NFT spel ontwikkeld door Unreal Engine en gebaseerd op het Solana netwerk. Zoals de naam al aangeeft, is het een vechtspel waarin spelers deelnemen aan multi-realm gevechten in de virtuele wereld. BOG is een vechtspel waarin spelers tegen hun tegenstander strijden om deze te verslaan en beloningen te verdienen. 

Een sci-fi spel met groeipotentieel op lange termijn dat is ontwikkeld volgens de parameters voor een vechtspel in de Metaverse. Het biedt een spannende en plezierige spelervaring met verbluffende graphics. Het spel biedt unieke NFT’s en meerdere mogelijkheden om real-world inkomsten te genereren die de troeven zijn voor het spel en zijn spelers. 

 Momenteel is de wereldwijde marktwaarde 300 miljard dollar. Begin 2021 werd de verkoop van NFT’s geschat op 5 miljard dollar. Met de bloeiende NFT-gamemarkt hebben games het potentieel voor een sterke groei in de toekomst.  

2. Idle Cyber

Idle Cyber spel is de perfecte mix van een post-apocalyptische, futuristische wereld. In het spel, is de mensheid gedwongen om enorme muren op te richten om te dienen als de eerste lijn van verdediging tegen cyborgs die alle mensen in de online wereld willen elimineren.

Als speler moet je een elite team besturen dat bekend staat als Cyber Defense. Dit team bestaat volledig uit mutanten met verschillende vaardigheden en wapens. Zij moeten je helpen de muur te verdedigen tegen de cyborgs en de gigantische eindbazen in het spel. 

Hoe opwindend dit alles ook lijkt, er is meer. Het spel heeft verschillende interessante personages die esthetisch zijn vormgegeven. Elk personage, vooral de featured ones, zoals je kunt vinden op de Idle Cyber website, komt met een achtergrondverhaal en zijn unieke set wapens. 

Toegankelijkheid is geen probleem met dit spel. Je kunt het ook in de App Store en de Play Store krijgen. Als je een grotere fan bent van PC/laptop gaming, kun je ervoor kiezen om op de web app te spelen. Het is helemaal aan jou. 

Idle Cyber gebruikt het Play2Earn model. Dit betekent in wezen dat u real-life geld kunt verdienen met het spelen van het spel. Het is de moeite waard op te merken dat dit spel nog niet volledig beschikbaar is voor gamers. Het komt er echter snel aan, en de ontwikkelaars zijn van plan om de Binance Smart Chain te gebruiken voor de creatie ervan. 

Als je succesvol bent, kan je Idle Cyber tokens of NFT activa verdienen. Wat je ook wint, je kunt het tegen betaling doorverkopen aan gewillige kopers. Als laatste moeten we vermelden dat het een rollenspel is met een PvP-modus. Bovendien is er geen einde aan het aantal levels dat je in het spel kunt spelen. In essentie heb je een bijna onbeperkt potentieel om NFT activa en tokens te verdienen die je kunt doorverkopen voor geld.

Wil je meer te weten komen over Idle Cyber? Bekijk dan de onderstaande video: 

3. Axie Infinity

Axie Infinity staat bekend als één van de beste vroege Pokémon-achtige spellen. Het is een play-to-earn game ontwikkeld op de Ethereum blockchain. Axie Infinity ontpopte zich als een geduchte mededinger terwijl het naar 2021 ging. De verdienste gaat naar de uitstekende verbeteringen van Axie Infinity en zijn groeiende spelers basis.

Axie Infinity heeft onlangs een prominente schaalbaarheid oplossing, Ronin, geïmplementeerd. Het is de meest betrouwbare oplossing als het op transacties aankomt, aangezien er helemaal geen kosten zijn. Met als hoofddoel het bestrijden van andere gamers, fokken en verzamelen spelers Axies (NFT-gebaseerde digitale wezens). Elke Axie is uniek in termen van zijn genetische handtekening. Door dit voortdurende fenomeen krijgen de nakomelingen alle sterke en zwakke punten van de Axies. Klinkt interessant, toch?

Nou, je kunt de Axies ook verhandelen op een van de populaire Ethereum NFT marktplaatsen. Hun prijzen zijn verschillend, afhankelijk van hun eigenschappen en zeldzaamheid. Je moet ten minste drie Axies in handen krijgen voordat je dit spel gaat spelen. Voor elke missie, adventure mode, of player-versus-player (PVP) gevecht, ontvang je een Smooth Love Potion (SLP) als beloning. Dit is in wezen de betaalmiddel van het platform.

Axis Infinity Shard (AXS) is een ander inheems ERC20 token dat dient als de algemene token van het platform. Daarom is het de basis voor de staking service van Axie Infinity, dus je moet een bepaald bedrag van deze tokens betalen om een nieuwe Axie te kweken.

Wil je graag weten hoe je deze Pokémon look-a-like kan spelen? Bekijk dan de volgende video:

4. MetaWars

MetaWars wordt beschouwd als een futuristisch sci-fi spel dat een multiplayer strategie volgt. In dit rollenspel draait alles om de ruimte, en de gamers zijn vrij om zich onder te dompelen in één van de meest realistische ruimteverkenningen. Bovendien krijgen spelers de kans om geld te verdienen aan de oorlogseconomie van het spel. Dit gebeurt met behulp van een uitgestrekte MetaWars melkweg, die constant verschuift en evolueert door de collectieve acties van elke deelnemer.

Er zijn drie aspecten aan MetaWars. Het eerste omvat alles met betrekking tot Verkenning. Daarna volgt Fleet Formation, waar spelers hun robots en vloot schepen aanpassen. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, is er het Combat-segment. Bovendien is er een extra Acquire Terrain-functie.

In MetaWars kunnen spelers samenwerken met anderen om verschillende sterrenstelsels te ontdekken. Samen kunnen ze een revolutie ontketenen in die sterrenstelsels door een reeks missies te voltooien. Spelers kunnen ook limited edition robots verzamelen terwijl ze NFTs verdienen, die ze kunnen krijgen via meerdere veilingen.

Bovendien kunnen spelers in MetaWars uitdagingen inzetten en voltooien. Hierdoor verdienen ze $WARS tokens (in-game token). Gamers breiden hun legers uit met verbluffende en unieke optimalisatiemogelijkheden. Ze zijn vrij om toestellen, modules, wapens en nog veel meer te mixen en matchen. Deze opties versterken het niveau van hun spelpersonage, en ze kunnen unieke beloningen verdienen. 

Wil je weten waarom Mr Beast en vele andere hebben geïnvesteerd in de game? bekijk dan de volgende video: 

5. Splinterlands

Splinterlands is één van de populairste verhandelbare free-to-play kaartspellen. Het valt in de categorie van play-to-earn top NFT games, dus je kunt moola verdienen terwijl je speelt, vergelijkbaar met Gods Unchained. Als resultaat van het winnen van kaart matchups, kun je verschillende beloningen verdienen. Om te beginnen met het spelen van dit geweldige NFT spel, moet je een starter pack van kaarten kopen. De volgende stap is het registreren van een Steam account waarmee je de kaarten die je op Splinterlands hebt gekocht kunt onthullen.

In veel gevallen heb je het geluk dat je een aantal van de zeldzame kaarten in handen krijgt na je eerste aankoop. Er is ook een mogelijkheid dat je meerdere kaarten van hetzelfde type krijgt. Als dit het geval is, kun je alle gelijksoortige kaarten combineren om ze een enorme boost in kracht te geven. Een ander cool ding dat je kunt doen is één of meer van identieke kaarten verkopen voor cryptocurrency.

Zodra je de kaarten hebt herkend en je ermee vertrouwd bent geraakt, is het de hoogste tijd om de strijd aan te gaan met andere gamers. Je kunt ook verschuiven als je super verveeld bent van het spelen van dezelfde kaartspellen op basis van aanzienlijke investeringen. Je zult genieten van snelle gevechten in de “Fast and Furious”-modus. Elke ronde van Splinterlands duurt slechts een paar minuten met een kans om wat crypto te verdienen. Dus ga je gang, geef Splinterlands een kans!

Benieuwd geworden? Bekijk dan de volgende beginners gids!

6. SandBoxGame

Sandbox is een ander MetaVerse NFT spel dat je naar een hoger niveau zal tillen. Sandbox is bekend als een van de top NFT gaming platforms voor het creëren en verhandelen van verschillende virtuele activa. Spelers zijn vrij om zowel aan te passen als geld te verdienen voxel objecten in Sandbox. Je kunt dit spel omschrijven als een blockchain-gebaseerde versie van Roblox of Minecraft.

Sandbox is een open-wereld. Als speler ben je vrij om te experimenteren met de spellen van je vrienden en kan je verschillende objecten manipuleren. Het platform biedt een verscheidenheid aan tools om objecten te maken en aan te passen. Bovendien kun je de objecten op meerdere markten verkopen, wat een andere coole functie van NFT-games is. Dit platform valt in de categorie van spellen voor spelers, maar je kunt er ook je eigen spel ontwikkelen en spelen.

Sandbox presenteert SAND, een ERC-20 munt, als de betaalmiddel in de game. Je kan deze token gebruiken om een grote verscheidenheid aan in-game producten te kopen tijdens het spelen van Sandbox. Alle prachtige producten zijn beschikbaar op de marktplaats van het platform. Ook kan je LAND tokens verdienen, Sandbox’s NFT tokens, die behoren tot de meest waardevolle activa in dit spel.

Wil je weten hoe je deze toffe open wereld game kan spelen? Bekijk dan de volgende video en wie weet ontmoet jij Snoop Dog in de MetaVerse:

7. Gods Unchained

Gods Unchained valt in de categorie van free-to-play top NFT games. Dit unieke spel staat bekend om het samenvoegen van verschillende NFT componenten met een typisch card trading spel. Spelers verdienen deze kaarten door het winnen van Player vs. Player (PVP) wedstrijden of door ze te kopen van andere deskundige spelers. In beide gevallen beslissen de speelvaardigheid van de speler en de kwaliteit van zijn kaarten over de winnaar. 

Dit gratis te spelen NFT-spel legt de nadruk op je tactiek en vaardigheden. In de ranked game mode van Gods Unchained, word je gekoppeld aan spelers met dezelfde rating. Je wint de wedstrijd als je door je spel het leven van je tegenstander eerder tot nul brengt dan dat van jou. Elke overwinning levert je ervaringspunten op gedurende het spel. 

Zodra je ervaring meter vol is, is het tijd om door te gaan naar het volgende level. Als resultaat van deze vooruitgang verdien je een gloednieuw pak kaarten om je collectie mee aan te kleden. Via de marktplaats van het platform en de open markt kunnen de spelers de kaarten ruilen. 

GODS is de eigen munt van het platform. Je kunt ervoor kiezen om je kaarten te verkopen binnen de intieme omgeving van het spel. In dat geval ontvangt u betalingen in termen van het GODS-token. Het ontwikkelingsteam van het spel heeft deze native tokens met succes uitgegeven aan de cryptomarkt.

Benieuwd of je deze game tof zou vinden? Bekijk dan de volgende video tutorial:

8. Sorare

Sorare is een fantasiespel dat uitgaat naar voetbalfans over de hele wereld. Dit voetbalspel laat spelers een virtueel team verkopen, kopen, beheren en verhandelen met behulp van digitale spelerskaarten. Met behulp van blockchain-technologie op basis van Ethereum, werd Sorare voor het eerst ontwikkeld in 2018. Adrien Montfort en Nicolas Julia zijn de twee bekende persoonlijkheden achter deze ontwikkeling.

In Sorare creëren spelers virtuele teams die bestaan uit vijf voetballers per team. Het team is afhankelijk van blockchain-kaarten die beschikbaar zijn op het Sorare-platform. Deze virtuele teams krijgen vervolgens rangen op basis van de prestaties van de spelers, die plaatsvinden op het voetbalveld in de echte wereld. Het spel beloont spelers ook in Ether Tokens, wat op dit moment de tweede meest waardevolle cryptocurrency ter wereld is. 

Sorare, één van de beste NFT spellen, stelt je in staat om beloningen te verdienen door simpelweg de managers van je tegenstander te verslaan. Elke kaart toont een levensechte voetbalspeler, meestal voor dat bepaalde seizoen, en is officieel gelicenseerd.

Er zijn drie niveaus van schaarste in Sorare. Deze zijn Uniek, Extreem Zeldzaam, en Zeldzaam. Wanneer een speler een kaart verzamelt, krijgt hij er volledig bezit of autoriteit over. Later kan de speler de kaart verkopen aan andere gamers als hij dat wil.

Jitse, een Nederlandse YouTuber legt uit hoe Sorare werkt en hoe het de toekomst kan zijn van voetbal games. Vind je Fifa tof? Dan spreekt de volgende video je vast en zeker aan:

9. Lightnite

Het onverslaanbare plezier dat Lightnite biedt, is het schieten in het hoofd van vijandelijke spelers. Is het niet één van de meest opmerkelijke manieren als het gaat om het stapelen van sats? Nou, dit spel is één van de beste NFT games lijst en is ontwikkeld door Satoshi’s Games. Het valt in de categorie battle royale games als COD Warzone en Fortnite. De interactie van de spelers in het spel leidt tot een straf of een geldelijke beloning. Je kan het spel sinds november 2021 spelen. 

Lightnite valt in de algemene categorie van het play-to-earn model, maar er is een spannende twist! Het spel stuurt zijn monetaire prikkels op twee verschillende manieren. In het eerste deel zijn het de spelers met uitzonderlijke vaardigheden in het overtreffen van anderen in PVP gevechten die bitcoin zullen verdienen. Aan de andere kant, spelers die worden neergeschoten zullen hun Bitcoin verliezen. Niet alleen dit, maar ze zullen ook worden gestraft. 

Wat betreft de integratie van microtransacties in het spel, maakt Lightnite gebruik van de Layer 2-oplossing van Bitcoin. Dit mechanisme staat bekend als het Lightning Network. Elk van de spelers bezit een in-game balans die de mogelijkheid heeft om in real-time te stijgen. Je kunt het verbeteren door andere spelers neer te schieten en waardevolle objecten te verzamelen.  

Wil jij één van de eerste schiet games van de MetaVerse spelen? Bekijk dan eerst even de volgende video. En daarna kan je bepalen of je het gaat doen!

10. Star Atlas

Als we praten over een van de meest verwachte blockchain beste NFT games tot nu toe, Star Atlas tops de lijst. Het ruimte thema, samen met de grootste strategie van dit spel, is overtreffend. Star Atlas speelt zich af in het jaar 2620 en is gebouwd op de Solana blockchain. Het spel maakt gebruik van de beroemde en baanbrekende Unreal Five video game engine. Als gevolg hiervan kunnen de spelers realtime omgevingen van filmkwaliteit ervaren als nooit tevoren.

Als je de trailer van Star Atlas hebt bekeken, is er geen twijfel mogelijk over het feit dat het spel een visueel spektakel gaat worden. Je kunt genieten van de kapiteinschap van de diepe ruimte en bemande ruimteschepen tegenkomen, verspreid over een open wereld van sterrenstelsels in het spel. Bovendien ontdek je een grote verscheidenheid aan aardse en hemelse assets. Als je de goederen hebt gevonden, kun je ze delven, raffineren en verhandelen op de universele marktplaats.

Star Atlas zal twee munteenheden in het spel bevatten. De eerste heet ATLAS, en de tweede is POLIS. Het spel creëert een hype door te herinneren aan Entropia Universe of EVE Online. De play-to-earn mechanics zijn voorzien van next-generation graphics en echte crypto-aangedreven economieën.

Wil je weten of deze game wat voor jou is? Bekijk dan de trailer!

Conclusie NFT games:

In dit artikel heb je kunnen lezen dat je geld kan verdienen met het spelen van NFT games, maar dat dit op het moment alleen ideaal is als je een tiener bent. 

Ook heb je kunnen lezen en zien dat de NFT games erg verschillend zijn en dat ze door de jaren heen nog toffer zullen worden.Er gaan geruchten dat grote game-ontwikkelaars als EA, Activision en Blizzard ook bezig zijn om NFT games te ontwikkelen in de nabije toekomst. 

Wij zijn erg enthousiast over Non-Fungible Tokens en de MetaVerse. En we zullen zien wat de toekomst ons gaat brengen. 

Tip: SandBoxGame en Axie Infinity zijn onze favoriet!

Zijn NFT games niet helemaal je ding, maar vind je de NFT markt wel interessant? Lees dan ook onze andere NFT blogs. Die kan je onderaan deze pagina vinden!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *