NFT kopen

Wil je een NFT kopen? Wij leggen je alles uit in dit artikel! Van het openen van een wallet, kiezen voor een online marktplaats tot het daadwerkelijk kopen van een NFT. 

Alle stappen worden duidelijk aan je uitgelegd, zodat je na dit artikel een NFT kan kopen. Benieuwd geworden hoe het in zijn werk gaat? Lees dan gauw dit blog item!

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in NFT of cryptovaluta doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen. 

Wat is een Non-Fungible Token?

Bekijk de onderstaande video om erachter te komen wat een NFT is. Uiteraard kan je ons ook artikel wat is NFT en wat kun je ermee? lezen. Dit blog item zal dan ook een stuk duidelijker voor je zijn. 

Waarom een NFT kopen?

Waarom kopen mensen een NFT? Ze kopen een NFT omdat ze a) een digitaal object erg tof/mooi vinden of b) omdat ze denken dat het digitale item in waarde kan stijgen.

Wat kost een NFT?

De kosten van een NFT variëren van tien dollar tot een paar miljoen dollar. Hoeveel een NFT kost wordt bepaald door vraag en aanbod. Als er meer vraag is dan aanbod stijgt de waarde. Is er meer aanbod dan vraag? Dan daalt de waarde van een NFT-project. 

Het verschilt per item hoeveel het kost en hoeveel die waard gaat worden. Niet alle NFT-projecten stijgen in waarde omdat er simpelweg geen vraag naar is. 

Leuk feitje: Je kan zelf ook NFT maken.

NFT kopen stappenplan: Wat heb je nodig om een NFT te kopen?

Voordat je een NFT kan kopen moet je wel eerst een paar dingen regelen. De stappen die je moet maken voordat je een NFT kan kopen leggen we je hieronder uit. Van het maken van een wallet tot het daadwerkelijk kopen van een NFT. 

Stap 1: Online crypto wallet maken

Je kan via Coinbase Wallet of MetaMask wallet een crypto wallet openen. Je maakt een account aan en deze kan je weer koppelen bij online marktplaatsen om een NFT te kopen. 

Dit is één van de bekendste crypto wallets om NFT mee te verhandelen en op te slaan.

Stap 2: ETH storten op je wallet

Voordat je een NFT kan kopen, moet je uiteraard wel eerst Ethereum, ook wel ETH genoemd op je crypto wallet storten. Daarna kan je een marktplaats uitkiezen waar interessant projecten zijn.  

Stap 3: Kiezen van een NFT marketplace

Waar kun je een NFT kopen? Bij een NFT marketplace kan je een NFT kopen. OpenSea.io is één van de grootste. Hier kan je in verschillende NFT-projecten investeren als CryptoPunks, Bored Apes en SandBox Game. 

Op een markplaats kan je verschillende soorten NFT’ kopen. Van een digitaal kunstwerk tot een stukje land in een NFT game.  

Dit is dé bekendste NFT marktplaats om NFT’s te verhandelen

Stap 4: Analyseer de markt

Welke NFT kopen? Dit hangt echt af van vraag en aanbod omdat dit een prijs laat stijgen of dalen. Het is dus belangrijk om de NFT markt te analyseren en te kijken welke projecten interessant zijn. Vervolgens kan je bepalen of je een NFT wel of niet wilt kopen. 

OpenSea geeft aan welke projecten er trending zijn. Zie je een NFt-project stijgen? Dan kun je er voor kiezen om één of meerdere NFT’s te kopen van dat project. 

Tip: Kijk verder dan de top 10. Deze Non-Fungible Tokens zijn vaak al duizenden dollars waard. In de top 100 kan je naar onze mening nog steeds mooi pareltjes vinden. 

Je kan trending NFT projecten in de gaten houden!

Stap 5: Plaats een bod / koop een NFT

Sommige NFT’s kan je direct kopen op een online marktplaats. Ook worden veel NFT’s geveild op een online marktplaats als OpenSea. Je kan dan via je crypto wallet een bod doen op een digitale item als een kunstwerk of een stukje land in een game.  Ook het bieden gaat vaak met de cryptovaluta Ethereum.

Zo ziet een NFT veiling eruit

Stap 6: NFT gekocht!

Yes, nu heb je een Non-Fungible Token gekocht. De NFT kan je terugvinden in je crypto wallet. Nu kan je hem bewaren in je wallet, online mee pronken of de NFT verkopen

Van A tot Z een NFT kopen:

In de volgende video worden de bovenstaande stappen aan je uitgelegd. De YouTuber legt je uit hoe een Non-Fungible Token en de blockchain werkt, maar ook hoe  je een wallet maakt, ETH stort in je wallet en hoe je een NFT via OpenSea kan kopen.

Conclusie: NFT kopen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er 6 stappen die je moet doorlopen om een NFT te kopen via een online marktplaats als OpenSea. Non-Fungible Tokens zijn erg trending en daarom adviseren we je altijd om de markt te analyseren als je een NFT wilt kopen om winst te maken. 

Vind je een NFT mooi en wil je die graag in je bezit hebben? Dan kan je een NFT aanschaffen die je mooi vindt. 

Zijn NFT’s (nog) niet helemaal je ding maar wil je wel graag investeren in crypto? Lees dan onze crypto blogs.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *