NFT maken

Wil je graag een NFT maken, maar weet je niet goed hoe je dat kan doen? Dan lees je in dit artikel hoe je er één kan maken. Alle stappen die je moet doorlopen worden aan je uitgelegd. Wie weet, krijg jij straks de smaak te pakken en verdien je geld met het maken van Non-Fungible Tokens. 

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in een NFT of cryptovaluta doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen. 

Wat is een Non-Fungible Token?

Weet je nog niet wat een NFT is? Lees dan ons blog wat is een NFT of bekijk de onderstaande video!

Waarom een NFT maken?

Als je een NFT maakt, kan je die verkopen via een NFT marketplace. Je kan dus geld verdienen met het maken van een Non-Fungible Token. Natuurlijk kan je er ook eentje maken als je het tof vindt om te doen. 

Kan ik een NFT maken?

Later in dit artikel leggen we je alle stappen uit hoe je een NFT kan maken. Ook is het belangrijk om te weten wat voor Non-Fungible Tokens je kan maken. Na het lezen van de items die je kan creëren kan je zelf ook bepalen welke skills je nodig hebt om er zelf één te maken. Wil je dat graag weten? Lees dan snel verder!

Wat voor Non-Fungible Tokens kan je maken?

Je kan verschillende soorten NFT’s creëren. Van een kunstwerk, audio segment tot een video clip. Wist je dat de eerste tweet is verkocht voor meer dan 2,4 miljoen euro? Je kan dus uiteenlopende digitale objecten verkopen, dus ook zelfs een tweet. 

Je kan dus eigenlijk van digitale items een NFT maken. Denk aan een foto, kunstwerk, filmpje, blog, aankopen in NFT games, muziek van een DJ of een videoclip van een film, YouTube video of een muziekvideo. 

NFT maken als een digitale kunstenaar

Moet je een NFT creëren om geld te verdienen met Non-Fungible Tokens? 

Nee, gelukkig niet! Natuurlijk is niet iedereen een DJ, kunstenaar of gameontwikkelaar. Je kan namelijk ook een NFT kopen en weer doorverkopen. Ook kan je een NFT minten. Dan ben je de eerste eigenaar van een NFT.

Wat kost het om een NFT te maken?

Een NFT maken kost je wat geld en tijd. Het kost je natuurlijk tijd om een NFT te maken, maar als je al eerder een videoclip of digitaal kunstwerk hebt gemaakt, dan kan je die uiteraard ook plaatsen op een platform als OpenSea. 

Het plaatsen van een NFT is gratis, maar je betaald wel een commissie van 2,5% aan OpenSea als je een NFT verkoopt. Dit is een laag tarief omdat een concurrent als Nifty Gateway 5% commissie rekent. 

Bij veel NFT games betaal je meer commissie omdat een x aantal percentage naar de gameontwikkelaar gaat. Een commissie begint dan vaak bij 5% maar kan oplopen tot wel 20%. Uiteraard verschilt dit per NFT-project. Vaak zijn deze items wel goedkoper dan digitale kunstwerken, dus dat scheelt ook weer in de portemonnee 😉

NFT maken voor een spel in de metaverse

5-stappenplan voor het maken van een NFT:

Wist je dat de meeste NFT’s gebruik maken van de Ethereum Blockchain? Dit komt omdat omdat deze blockchain eenvoudig te gebruiken is voor beginners en uiteraard is Ethereum door de jaren heen bekend geworden. 

Nu leggen we je de 5 stappen uit. Van het maken van een NFT tot het plaatsen op een online marktplaats. 

Stap 1: Maken van een NFT

Uiteraard moet je eerst een NFT maken, voordat je er geld mee kan verdienen. Heb je al eerder een digitale kunstwerk, foto, video of een ander digitaal object gemaakt? Dan kan je die ook verkopen.  

Stap 2: Bepaal op welk netwerk je NFT gaat draaien

Voordat je een NFT kan verkopen moet je eerst bepalen op welk netwerk je NFT gaat draaien, Hier hebben we het al kort over gehad in dit artikel. Waarschijnlijk kies jij net als duizenden andere voor het Ethereum netwerk, omdat deze erg bekend is.

Wil je een ander netwerk gebruiken? Dan kan je onder andere ook kiezen voor de netwerken van TRON, COSMOS en Polkadot. Niet alle platformen geven je deze optie. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. 

Stap 3: Kies een NFT marktplaats waar je de NFT te koop gaat zetten

Een NFT marktplaats is eigenlijk een online marktplaats waar je een Non-Fungible Token kan kopen. Ook kan je via dit platform een NFT verkopen. De bekendste marktplaats is OpenSea.io. Dit platform is ook eenvoudig in gebruik en ideaal als je een beginner bent. Uiteraard zijn er ook andere marktplaatsen als Mintable, Rarible en Cargo.  

NFT maken en verkopen via een online marktplaats als OpenSea.io

Stap 4: Koppel je crypto wallet aan de online marktplaats

Heb je een marktplaats gekozen die je fijn vindt? Dan kan je een crypto wallet koppelen aan je account op OpenSea. Heb je nog geen wallet? Dan kan je er eentje maken. Ook dit kan je simpelweg doen vanaf de website van OpenSea. 

De twee bekendste crypto wallets zijn MetaMask en Coinbase Wallet. Deze worden vaak gebruikt en zijn eenvoudig om te maken. 

Stap 5: NFT-collectie of een enkele NFT plaatsen op de markplaats?

Wil je één NFT of een complete collectie verkopen? Je kan dus ook complete collecties verkopen via een platform als OpenSea. Natuurlijk kost het wel iets meer tijd om NFT’s te maken, maar dit is wel leuker om marketing te doen voor je NFT-project. 

Bonus tip: Wist je dat je ook royalty’s kan toevoegen aan Non-Fungible Tokens? Elke keer als de NFT wordt verkocht krijg je een commissie. Als digitale artiest kan dit een extra inkomen voor je genereren. En nu hopen dat die vaak wordt verkocht!

Conclusie: NFT maken

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen kan je verschillende soorten Non-Fungible Tokens creëren. Van een videoclip tot een digitaal kunstwerk. Naast losstaande items kan je ook een complete collectie verkopen via een marktplaats. En met het 5-stappenplan kan jij ook van begin tot eind een NFT maken!  

Wil je nóg meer leren over NFT’s? Lees dan ook onze andere blogs over dit onderwerp onderaan dit blog item. 

Zijn NFT’s toch niet helemaal je ding? Dan kan je ook onze blogs over traden en investeren lezen. Van daytraden en swingtraden tot in welke crypto investeren je kan investeren voor de lange termijn.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *