NFT marketplaces - NFT marktplaats

In dit artikel vertellen we je alles over NFT marketplaces en geven we je onze top 5 NFT marktplaatsen die je op een eenvoudige manier kan gebruiken. Ook verwijzen we je naar andere blog items die we hebben geschreven over het maak-, koop-, en verkoopproces van Non-Funibile Tokens.  

Weet je nog niet wat een NFT is? Lees dan eerst ons blog Wat is een NFT? In dit artikel leggen we je uit wat Non-Fungible Tokens zijn en hoe ze werken.

Weet je al wat een NFT is? Dan vertellen we je nu alles over de online marktplaatsen waar je de digitale items kan kopen en verkopen.

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in NFT of cryptovaluta doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen.

Wat is een NFT marketplace?

Een NFT marketplace is een online marktplaats waar je Non-Fungible Tokens kan kopen en verkopen. 

Het kopen van een NFT kan door een x bedrag te betalen voor een NFT of door deel te nemen aan een online veiling op de marktplaats. Je hebt dus eigenlijk maar twee manieren hoe je een NFT kan kopen. 

Wil je meer leren over het kopen van een NFT? Lees dan ons blog NFT kopen. In dit artikel nemen we je stap-voor-stap mee in het kopen van een NFT. 

Het verkopen van een NFT kan je ook doen via een NFT marktplaats. Je mag dan bepalen of je een veiling of een vast bedrag wilt voor de NFT die je aanbiedt via de online marktplaats die speciaal ingericht is voor Non-Fungible Tokens.  

Wil je precies weten hoe je een NFT kan verkopen? Lees dan ons blog NFT verkopen. In dit blog item vertellen we je alle stappen die je moet doorlopen als je een NFT wilt verkopen. 

NFT marketplace Open Sea

Hoe handelen in NFT?

Als je een crypto wallet hebt geopend en een account aanmaakt bij een NFT marketplace kan je beginnen met het handelen in NFT. Je kan dus heel snel beginnen met het kopen en verkopen van Non-Fugble Tokens. Uiteraard heb je wel wat startkapitaal nodig om te investeren in een NFT.  

Handelen in een NFT is heel anders dan handelen in crypto, omdat je een uniek item koopt. Je koopt namelijk altijd een uniek digitaal object. Dit kan een digitaal kunstwerk, stukje digitaal vastgoed of een videoclip zijn. Er is dus nooit een item die precies hetzelfde is als die je aanschaft.

Naast het kopen en verkopen, kan je ook zelf een NFT maken en verkopen. Je hebt dan minder startkapitaal nodig, dan wanneer je een NFT wilt kopen via een marktplaats. Je hoeft dan alleen de transactiekosten te betalen aan de online marktplaats. De transactiekosten van de marktplaatsen variëren tussen de 2,5% en 10%.

Tip: Kijk altijd goed naar welke transactiekosten je moet betalen voor het kopen en/of verkopen van een NFT. Dit kan je tientallen tot honderden euro’s schelen!

Handelen in NFT via een NFT marketplace als OpenSea of Rarible

Welke NFT marktplaats is het beste voor jou?

Bij de volgende kop vertellen geven we je 5 beste NFT marketplaces die je kan gebruiken voor het kopen en verkopen van Non-Fungible Tokens. Ook vertellen we je wat voor items je kan kopen en verkopen via het platform. Zo weet je precies welke NFT marktplaats het beste past bij je wensen en eisen. 

De 5 bekendste NFT marketplaces:

Er zijn verschillende soorten marktplaatsen. Veel hebben een breed aanbod, maar andere zijn juist weer over één specifiek onderwerp. Wij hebben vijf bekende marktplaatsen kort voor je beschreven, zodat je kan zien wat voor NFT marktplaatsen er zijn. 

1. Open Sea

Open Sea is de grootste NFT marktplaats. Hier kan je verschillende soorten Non-Fungible tokens kopen. Van een stukje online vastgoed in een NFT game tot digitale kunstwerken als CryptoPunks en Bored Apes. 

Wij adviseren beginners om te starten met het gebruiken van OpenSea, omdat deze online marktplaats eenvoudig is te gebruiken. Ook zijn de transactiekosten laag, want ze rekenen maar 2,5%.

In de onderstaande video kan je zien hoe je van begin tot eind een NFT koopt via de marktplaats van OPenSea.

2. Rarible

Rarible en OpenSea werken samen, dus veel Non-Fungible Tokens die je op OpenSea te koop ziet staan kan je ook kopen via Rarible. Als je een NFT te koop zet via Rarible kan je ervoor kiezen dat je item ook te koop komt te staan op de NFT markplaats van OpenSea. 

3. Binance NFT

Binance staat bekend als een platform waar je kan handelen in crypto. Maar tegenwoordig heb je ook Binance NFT en dat is de digitale marktplaats waar je verschillende soorten Non-Fungible Tokens kunt kopen. Van GIFs, animaties en digitale kunstwerken. 

Ook bieden ze verschillende gaming NFT’s aan in hun marktplaats en sommige zijn alleen koop via Binance NFT. Tokens voor games worden ook wel IGO’s genoemd, dit staat voor Initial Game Offering en zijn NFT’s als avatars, wapens en andere items die je alleen kan gebruiken in een online spel. 

Zij verkopen digitale items voor spellen als StarSharks, StarryNift, CyBall, DeRace, WIN NFT HORSE en nog veel meer. 

Tip: Je kan niet alle NFT’s op elke marktplaats kopen, omdat sommige marktplaatsen exclusieve items verkopen  van bijvoorbeeld een NFT spel. Een goed voorbeeld hiervan zijn de NFT’s van Elfin Kingdom. Avatars, wapens en andere items voor deze game kan je alleen kopen via de marktplaats van Binance NFT. 

4. Crypto.com

Crrypto.com staat bekend als een platform waar je kan investeren in cryptocurrencies. Maar net als Binance hebben zij ook een marktplaats waar je een NFT kan minten, maken, kopen en verkopen. 

Via de marktplaats van Crypto.com kan je voornamelijk digitale kunstwerken kopen. Van bekende en niet bekende bedrijven en kunstenaars. Veel bekende mensen en bedrijven als UFC, Snoop Dog, Aston Martin en Ari Hersch werken samen met Crypto.com. 

Niche NFT marketplaces

5. NBA Top Shot

De naam van deze online marktplaats geeft eigenlijk al aan over welk onderwerp je Non-Fungible Tokens kan kopen en verkopen. Zo kan je er spelerskaarten en videomateriaal kopen van de mooiste basketbalwedstrijden. 

Je hebt dus ook marktplaatsen die alleen focussen op een specifiek onderwerp en NBA Top Shot is daar een goed voorbeeld van.  

Conclusie: NFT marketplaces

In dit artikel heb je kunnen lezen dat er verschillende soorten NFT marketplaces zijn. Sommige verkopen NFT’s over uiteenlopende onderwerpen en andere focussen juist weer op één specifiek onderwerp. 

Wil je graag nog meer leren over Non-Fungible Tokens? Lees dan ook onze andere NFT blogs. Onderaan deze pagina zie je relevante blogs, dus je bent nog lang niet uitgeleerd!

Vind je Non-Fungible Tokens niet interessant,  maar wil je wel starten met het investeren en/of traden van cryptocurrencies? Lees dan onze crypto blogs

Wil je één keer per maand een update van onze artikelen over crypto en NFT? Meld je dan hieronder aan!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *