NFT verkopen

In dit artikel beantwoorden we verschillende vragen over een NFT verkopen en geven je een duidelijk stappenplan hoe je dat zelf kan doen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Disclaimer: Wij zijn geen financiële adviseurs. Onze blog items hebben alleen informatieve en educatieve doeleinden. Als je wilt investeren in NFT of cryptovaluta doe dan altijd je eigen onderzoek en investeer alleen geld wat je kan missen. 

Wat zijn Non-Fungible Tokens eigenlijk?

Weet je nog niet veel over Non-Fungible Tokens? Bekijk dan de onderstaande video, omdat die goed uitlegt wat een NFT precies is. Ook kan je onze blog wat is NFT lezen. 

Hoe kan je een NFT verkopen?

Je kan een NFT verkopen via een NFT marketplace. Voordat je dit kunt doen moet je uiteraard wel eerst een NFT kopen of een NFT maken. Heb je dat al gedaan? Dan kan je de waarde van je NFT bepalen!

Later in dit artikel vind je ons stappenplan. In dit stappenplan beschrijven we je alle stappen die je moet doorlopen om een NFT te verkopen. 

Hoeveel is een NFT waard en voor hoeveel kan je jouw NFT verkopen?

Momenteel zijn Non-Fungible Tokens erg trending. Dit houdt in dat er veel vraag zijn naar specifieke NFT-collecties zoals Bored Apes, SandBoxGame en CryptoPunks. 

De waarde van een NFT wordt bepaald door vraag en aanbod. Als je een bekende artiest, kunstenaar of persoon bent, is de kans groot dat je veel geld kan vragen voor je NFT. Prijzen kunnen dan oplopen tot in een paar miljoen euro. 

Als je geen bekend persoon bent, kan je uiteraard ook geld verdienen met Non-Fungible Tokens. Maar dan kan je uiteraard geen duizenden euro’s verwachten. 

Voor elke NFT die voor veel geld wordt verkocht zijn er duizenden andere die voor een paar honderd euro worden verkocht. 

Ook zijn Non-Fungible Tokens erg opkomend. Niemand weet wat het gaat doen. Bekende mensen als Gary Vee waarschuwen je ook dat veel projecten naar 0 kunnen gaan. Dit zegt hij omdat veel projecten gehyped. Je moet dus altijd oppassen en goed je research doen als je wilt investeren in Non-Fungible Tokens.

Voordat je een NFT kan verkopen moet je er eerst een maken of kopen

Als je zelf een NFT maakt, is dat minder erg omdat je voornamelijk tijd en een beetje geld investeert. Wanneer je investeert in NFT’s kan het zijn dat de waarde van je investeringen minder waard worden. Je loopt dan dus een groter risico. 

Investeren in goud en aandelen hebben zich al bewezen dat ze op lange termijn winstgevend zijn. Ook handelen in crypto, wat overigens volatieler is, heeft zichzelf de afgelopen jaren ook al bewezen dat je er geld mee kunt verdienen. 

Tip: Heb je nog geen andere investeringen gemaakt? Kijk dan ook naar de andere opties, want de beste investeringsstrategie is spreiding. Van goud tot aandelen, maar uiteraard zijn crypto en vastgoed ook erg interessant. 

NFT verkopen? Volg dit 4-Stappenplan!

Voordat je een NFT kan verkopen moet je uiteraard eerste eentje kopen of maken. Daarna kan je dit stappenplan volgen om een NFT te verkopen. 

Stap 1: Maak een account aan bij een online marktplaats

De eerste stap is een account aanmaken bij een online marktplaats als OpenSea, Rarible of Mintable. Via deze NFT marktplaatsen kan je een Non-Fungible token kopen en verkopen.

NFT verkopen via OpenSea

Stap 2: Online wallet openen en koppelen

Als je een account hebt aangemaakt moet je een crypto wallet koppelen aan je online marktplaats account. Vaak maken de online marktplaatsen gebruik van Ethereum (ETH). Je moet dus ETH storten op je account en deze koppelen met de online marktplaats die je wilt gebruiken voor het verkopen en/of kopen van een NFT. 

De meest gebruikte crypto wallets zijn MetaMask en Coinbase wallet. Je kan de wallets beheren via een extensie in je browser zoals Google Chrome, Brave en Microsoft Edge. Maar uiteraard zijn ze ook beschikbaar als app in de Google Play Store of in de App Store van Apple.

Als je een wilt NFT verkopen moet je een crypto wallet openen

Stap 3: Open een veiling voor je NFT

Door een veiling te openen kan je mensen laten bieden op je NFT. Ook kan je een vaste prijs hanteren voor je NFT. Je hebt dus eigenlijk twee opties. Een vaste prijs of mensen laten bieden. 

Hoe gaat het verkoopproces in zijn werk?

Als je een NFT wil verkopen op OpenSea kan je dit doen via de marktplaats van Rarible. Rarible is eenvoudiger om te gebruiken en daarom hebben we ervoor gekozen om die te gebruiken voor het verkopen van een NFT via OpenSea. 

  1. Ga naar de website van Rarible.com.
  1. Klik op de knop create. Dit staat rechts bovenaan de pagina.
  1. Je hebt de keuze uit single of multiple. Je kan dus één of meerdere bestanden uploaden als NFT.
  1. Klik op choose file. Nu moet je het bestand kiezen die je wilt uploaden. Dit kan een digitaal kunstwerk zijn, maar ook een audio of video bestand. Als het een digitale item is, kan je het uploaden. Non-Fungible Tokens zijn er dus in verschillende soorten items. Van een stukje vastgoed in een NFT game tot een digitaal kunstwerk.

Welke bestanden kan je uploaden als NFT?

Je kan verschillende bestanden uploaden met een maximum grote van 40 MB. Zo kan je MP4, MP3, JPG, PNG, GIF, SVG, WEBM, OGG en WAV bestanden uploaden. 

  1. Nu is het tijd om te kiezen hoe je de NFT wilt verkopen. Je kan een vaste prijs hanteren of mensen laten bieden op je NFT. Het is dan een online veiling waar biedingen te zien zijn in de waarde van ETH. 
  1. Bepaal of je royalty’s wilt ontvangen. Dit houdt in dat je bij elke verkoop, dus ook als je hem al zelf hebt verkocht een percentage van de verkoopprijs krijgt. Je hoeft dit niet te kiezen, want het is een optie die je hebt. 

Tip: Wees realistisch met je royalty’s percentage. Vaak komen bekende artiesten hiermee weg, omdat de kans groter is dat hun NFT meer waard wordt. En ook omdat de kans groter is dat ze weer worden verkocht voor meer ETH. 

  1. Nu is het tijd dat je, je crypto wallet koppelt door de klikken op de knop connect wallet and create. Zoals eerder besproken in dit artikel zijn Coinbase wallet en MetaMask de bekendste twee crypto wallets. Voordat je een OpenSea account aanmaakt moet je ook eerst een crypto wallet openen. 
  1. Nu moet je de gas fee van 2,5% betalen. Dit zijn de transactiekosten voor het gebruiken van de online marktplaatsen. Dit is het verdienmodel van de marktplaatsen. 

Marktplaats tip: Rarible en OpenSea zijn één van de goedkoopste online marktplaatsen. Andere marktplaatsen kost het vaak 5% of meer om een NFT te verkopen.

  1. Na het betalen klik je op de knop start en dan wordt je NFT op de veiling van Rarible en/of OpenSea geplaatst. 
  1. Bijna klaar! Klik op de knop sign om het contract te ondertekenen. Zo bewijs je dat je de NFT te koop hebt gezet. En nu wachten tot die wordt verkocht! 

Verkooptip: Wil je dat je NFT zo snel mogelijk wordt verkocht? Doe dan marketing voor je NFT-project door een eigen website, socialmedia-account, promoten op Reddit en andere NFT community’s.

NFT verkopen via een online veiling op OpenSea of Rarible

Stap 4: Je NFT is verkocht!

Na het verkopen van je NFT wordt het bedrag in ETH in je crypto wallet gestort. Dit kan je investeren in een NFT of cryptovaluta. Natuurlijk kan je ETH ook versturen naar een broker als Bitvavo, vervolgens converteren naar euro’s en het laten uitbetalen naar je bank.

Belangrijke tip: Bij ETH betaal je veel gas fee (kosten voor het versturen van ETH), dus het is verstandig als je het eerst converteert naar een stable coin en dan pas verstuurt naar een broker. Dit kan je tientallen tot wel honderden euro’s schelen.  

Wij adviseren je dus ook om alvast een account te maken op Bitvavo. Via deze broker kan je ook crypto kopen en verkopen. Tijdelijk hebben ze ook een goede deal dat je over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten betaalt. 

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en profiteer van hun tijdelijke actie >>>

Conclusie: NFT verkopen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is een NFT verkopen makkelijker dan je zou denken omdat de online marktplaatsen je stap-voor-stap het proces laten doorlopen.

Ook heb je kunnen lezen dat je eerst een NFT moet maken of kopen voordat je er eentje kunt verkopen. Wel zo handig 😉

Zijn Non-Fungible Tokens (nog) niet helemaal je ding? Dan kan je je uiteraard ook investeren in crypto. Als je op de link klikt, word je doorgestuurd naar een blog item die interessante cryptocurrencies behandeld! En geven we je verschillende tips voor het kopen en verkopen van cryptomunten.  


Wil je graag meer leren over cryptocurrencies? Lees dan onze crypto blogs!

Dit artikel is al laatst geüpdatet op 8 december 2023.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *