Veelbelovende crypto 2022

Veel mensen zijn de afgelopen jaren beginnen met het beleggen in cryptovaluta. Daarom hoor je vaak dat mensen veel geld hebben verdiend met hun crypto investeringen. 

Jij wilt natuurlijk weten welke cryptomunten potentie hebben. Daarom behandelen in dit artikel veelbelovende crypto van 2024. Ook behandelen we verschillende Metaverse coins en non-fungible tokens. 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord

Wat zijn interessante cryptomunten voor de toekomst?

Als je nog nooit hebt geïnvesteerd in crypto, dan ken je vast en zeker wel de bekendste munt: Bitcoin. Maar om veel geld te verdienen met crypto heb je meer dan één munt nodig. Vrijwel alle crypto investeerders hebben meer dan één munt in hun crypto wallet. Wil je graag handelen in crypto? Dan is spreiding cruciaal. 

We hebben de vijf veelbelovendste cryptomunten van 2024 voor je verzameld. Dit zijn de munten waar veel crypto investeerders over spreken en ze zijn dus het onderzoeken waard!

Bitcoin

Bitcoin is de nummer één cryptocurrency van de wereld. Net na de financiële crisis in 2008 heeft Bitcoin in 2009 zijn introductie gekregen met het idee: digitale valuta die niet door overheden of instanties kan worden beheerd of gemonitord. Zoals je waarschijnlijk al weet is crypto gecodeerd in de Blockchain.

Geen overheidsinstantie of centrale bank kan deze munt controleren. En er is vooraf bepaald dat er maar 21 miljoen Bitcoins gemined worden. Maar het schijnt dat er al 3 tot 4 miljoen zijn verdwenen door verloren hardware wallets en kapotte hardware schrijven. Bitcoin is dus nog schaarser dan veel mensen denken en dat maakt het voor investeerders en kopers nog meer waard.

Sinds het ontstaan van de corona crisis; hoge inflatie en het printen van fiat geld als euro’s en dollars zijn steeds meer mensen gaan investeren in Bitcoins en altcoins. Jij wil toch ook je koopkracht vergroten?

Crypto is namelijk veel toegankelijker dan in 2009. Zelfs in 2017 was het omslachtig om crypto te kopen. Vandaag de dag kan het simpel en snel via een platform als Bitvavo. Lage hadelskosten, groot aanbod, eenvoudig te gebruiken app en je kan crypto via ideal kopen. Ideaal toch!

Ethereum

Ethereum is op Bitcoin na de munt met de grootste marketcap. Dit houdt in dat de munt de één na grootste cryptomunt is. Ook is de groei van Ethereum gemiddeld sneller dan Bitcoin. Veel mensen denken dat Ethereum Bitcoin gaat inhalen. We snappen de enthousiasme, maar we zijn uiteraard benieuwd of dit de komende jaren gaat gebeuren. Maar zoals je waarschijnlijk al begrijpt: Ethereum is de grootste concurrent van Bitcoin.

Ethereum groeit hard. Heel hard. Zo is Ethereum bijna 1000% gestegen. Daarom noemen veel mensen Ethereum geen altcoin meer, maar is het echt een aparte munt die zichzelf de laatste jaren heeft bewezen. Niet alleen tegen andere altcoins, maar voornamelijk tegen Bitcoin. Sinds eind 2020 heeft Ethereum een stijgende lijn laten zien en we hopen dat dit zich in 2023 blijft doorontwikkelen.

Natuurlijk is een crypto crash/correctie als in juni 2022 onvermijdelijk. Alle munten daalden flink. Welke reden? Dat begrijpen we waarschijnlijk pas na een paar jaar. Dit is onderdeel van de volatiele markt van cryptovaluta. Welke crypto gaat stijgen, kan niemand je voorspellen, maar historisch gaan munten als Bitcoin en Ethereum weer stijgen. Net zoals aandelen op de aandelenmarkt.

Ethereum heeft namelijk veel te bieden en het wordt veel gebruikt in de NFT-wereld. Je kan met Ethereum verschillende soorten NFT kopen, NFT maken en NFT kopen via verschillende NFT marketplaces. Later in dit blog vertellen we je hier meer over.

Helaas heeft Ethereum hoge transactiekosten. Dit worden ook wel gas-fees genoemd. Hierdoor kiezen veel mensen niet voor Ethereum als betaalmethode en heeft de munt door de jaren heen verschillende concurrenten gekregen. Maar gaan ze Ethereum ooit nog inhalen?

Binance coin

Binance coin, ook wel BNB genoemd is een concurrent van Ethereum. Dit komt doordat de transactiekosten lager zijn. Het scheelt dus geld als je bijvoorbeeld een NFT koopt met BNB in plaats van ETH. Het grappige: beide munten maken gebruik van dezelfde blockchain.

Ondanks dat de munt nog maar sinds 2017 bestaat, heeft de munt zichzelf – voornamelijk in 2020 en 2021 – bewezen. Dit komt omdat veel gebruikers van het tradingplatfrom Binance de munt gebruiken. Maar natuurlijk ook, omdat veel investeerders geloven dat BNB gaat inlopen op Ethereum.

Solana

Solana is veel gestegen sinds de introductie van non-fungible tokens waarbij hun proof of history blockchain transacties goedkoper en sneller maken. Het doel van Solana is om de komende jaren transacties nog goedkoper te kunnen maken.

Je raadt het waarschijnlijk al: Solana is ook een concurrent van Ethereum. Maar niet zomaar een talent, want er zijn nog niet veel crypto projecten die werken met proof of history. 

Cardano

Na jaren van wetenschappelijk onderzoek hebben Cardano-ontwikkelaars hun technische kennis gebruikt om een ​​munt te lanceren. Dit onderzoek moet het mogelijk maken dat de munt wordt ondersteund door een snelle, veilige en milieuvriendelijke blockchain in vergelijking met zijn concurrenten. De flexibiliteit van de blockchain biedt Cardano een veilige manier om tokens te beheren en is immuun voor hacking.

Cardano maakte een sterke start in 2021, maar heeft de groei waar zij en alle gebruikers op hadden gehoopt nog niet kunnen voortzetten. Cardano heeft nog steeds een legioen trouwe gebruikers die zeker grote stappen zullen maken in de toekomst van de crypto wereld.


Wil je graag investeren in de cryptomunten die we hierboven hebben genoemd?

Investeer dan net als ons en duizenden andere Nederlanders via Bitvavo en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten >>>

Veelbelovende cryptomunten in 2022

Opkomende NFT coins met veel potentie

Nu zijn er natuurlijk ook veel NFT-projecten en NFT-tokens die veelbelovend zijn. Wanneer je namelijk je onderzoek doet en op het juiste moment investeert, kun je vaak veel geld verdienen. De ontwikkeling rond cryptocurrencies heeft nooit stilgestaan ​​en mensen worden steeds slimmer om nieuwe manieren te bedenken om snel geld te verdienen op internet.

Weet je niet wat non-fungible tokens zijn? Lees dan ons blog: wat is NFT?

Veelbelovende crypto 2024: NFT coins en projecten

Er zijn veel verschillende soorten NFT’s. Zo zijn er muzikanten die hun nieuwe albums als NFT verkopen. Er is bijvoorbeeld een limiet van 1 miljoen exemplaren, dus mensen kunnen een exemplaar kopen als zij dat tof vinden. En wie weet wordt het veel geld waard. Wie weet wordt het nog populairder dan kunstprojecten als Bored Apes. Ook zijn er kunstwerken waar er maar één of een paar van bestaan. Koop jij straks de nieuwe digitale Mona Lisa?

Wil je weten welke NFT projecten en coins veelbelovend zijn? Lees dan snel verder. 

Axie infity

Axie Infinity is één van de best presterende NFT-tokens in 2021. Het heeft al een ongelooflijke sprong gemaakt in 2021, met een stijging van meer dan  20.000%! Je kan dit token gebruiken om een ​​aantal personages of items die in dit spel voorkomen te kopen.

Spelers kunnen hier hun eigen Axies laten groeien en grootbrengen, en vervolgens tokens verdienen. En als de waarde van Axie stijgt, kan je ze ook weer voor euro’s verkopen of via een crypto broker omzetten naar een andere cryptovaluta.

Wil je meer weten over free-to-play spellen waar je crypto kan verdienen? Lees dan ons blog: NFT games.

Cryptopunks

CryptoPunks zijn een verzameling van 10.000 tekens die door een automatische software worden gegenereerd. Elke CryptoPunks heeft één ding gemeen, ze delen allemaal dezelfde ‘punk’ stijl. Maar elke punker heeft wel zijn eigen persoonlijkheid en het uiterlijk van punkers kunnen enorm verschillen. De duurste CryptoPunk ooit verkocht, werd verkocht voor maar liefst 124.457 ETH, destijds was dat ongeveer $532 miljoen waard. Niet gek toch voor een plaatje!

Art blocks

Art Blocks is een online verzameling kunstwerken gemaakt door middel van slimme contracten die afhankelijk zijn van de Ethereum-blockchain. Verschillende artiesten hebben samengewerkt met de ontwikkelaars van ERC-721 NFT’s en dankzij variabelen in het script hebben ze verschillende soorten illustraties kunnen maken. De populariteit van de collectie begon met het eerste bod van $1 miljoen op één van de kunstwerken, en er zijn nu meer dan 40 stuks, met een topbod van $6,9 miljoen. 

Bored Apes

De Bored Ape Yacht Club, gelanceerd in april 2021, is een verzameling van 10.000 apen. Ze hebben allemaal hun eigen uiterlijk en kenmerken. Ontwikkelaars hebben nieuwe functies uitgebracht om NFT-bezitters tevreden te houden.

 Er is nu ook een Bored Ape Kennel Club waar fokkers hun eigen honden kunnen adopteren. Ook kan je gemuteerde serums kunnen ontwikkelen die je kunt gebruiken om Bored Apes in gemuteerde apen te veranderen. 

NBA Top Shot

De NBA is de Basketball Association of America en ze werken samen met Crypto Kitties ontwikkelaar Dabber Labs. Top Shot NFT’s zetten enkele van de meest memorabele video en tv momenten van de NBA om in NFT’s. 

De toekomst van crypto: The Metaverse

Als je echt wilt nadenken over toekomstige investeringen en je bent geïnteresseerd in cryptovaluta moet je zeker op zoek naar meta-tokens. Met Meta coins kun je handelen in de digitale wereld van de toekomst, ook wel bekend als de Metaverse.

innen enkele jaren zal Metaverse uitgroeien tot een groot project waar bedrijven en particulieren de meeste tijd zullen doorbrengen. Op deze manier kun je specifieke persoonlijkheden of personages kopen die alleen in de Metaverse-wereld gebruikt kunnen worden. 

Vanwege de mogelijkheden kan de Metaverse één van de meest veelbelovende crypto projecten worden om in te investeren. 

Veelbelovende cryptomunten en nft in 2022

Veelbelovende Metaverse cryptomunten

Welke Metaverse cryptomunten zijn veelbelovend en hebben potentie om de komende jaren te groeien? Om die redenen hebben we gekeken naar projecten die al begonnen zijn en waar steeds meer vraag naar is, want sommige NFT of Metaverse projecten zijn niet wat het lijken.

Kijk daarom altijd goed welke personen en bedrijven al geïnvesteerd hebben. Zo voorkom je miskopen en wordt je niet voor de gek gehouden door neppe community’s. 

Decentraland

Decentraland is een gedecentraliseerd virtual reality-platform dat wordt aangedreven door de Ethereum-blockchain. In de wereld van Decentraland kunnen gebruikers creëren, ervaren en geld verdienen met wat ze bouwen en bezitten. 

In de gedeelde virtuele wereld van Decentraland kunnen gebruikers land kopen met de naam ‘LAND’ die op een blockchain-gesteund grootboek staan ​​vermeld. Het land zelf, en het virtuele eigendom dat erop is gebouwd, is een niet-fungible digitale asset of utility-token genaamd LAND en is opgeslagen in een slim Ethereum-contract. 

Landeigenaren kunnen bepalen wat er op hun land wordt gepubliceerd, dat is gecodeerd in slimme contracten. Deze inhoud kan van alles zijn, van scènes en afbeeldingen tot games en applicaties. Gebruikers kunnen plaatsen verkennen, reizen en bezoeken op een manier die vergelijkbaar is met de echte wereld.

Sandbox

Sandbox is vergelijkbaar met Decentraland, waar gebruikers ook land kunnen kopen en games kunnen maken en delen. Het grootste verschil is dat de digitale wereld van de sandbox nog niet volledig beschikbaar is voor het publiek om online te verkennen.

Daarentegen zal Sandbox meer inhoud hebben die is gepersonaliseerd voor stuk land en veel meer gericht is op het maken van NFT’s. Daarom zullen er in de toekomst meer ervaringen zijn in de digitale wereld van de sandbox.

Enjin

Enjin is een platform dat gebruikers de vrijheid geeft om hun NFT’s zelf te maken en te beheren. Er zijn ook verschillende game platforms geïntegreerd. Spelers kunnen bijvoorbeeld dezelfde items in meerdere games tegelijkertijd gebruiken of ze op de markt verkopen.

Render

Een ander aspect van de Metaverse zijn bedrijven die 3D-visualisaties kunnen maken. Gedecentraliseerde infrastructuur maakt gebruik van anders ongebruikte computer processorkracht om digitale inhoud weer te geven. 

Dat betekent dat makers van digitale inhoud minder hoeven te betalen voor extreem dure computerapparatuur. Dit zorgt ervoor dat mensen goedkoper 3D-content kunnen maken en delen.

Conclusie: Veelbelovende crypto 2024

In dit blog hebben we je alles verteld over: veelbelovende crypto 2024. Je hebt kunnen lezen dat er meer dan alleen cryptomunten die interessant zijn. NFT en MetaVerse tokens worden steeds interessanter, en al helemaal voor de langere termijn.


Wil je graag investeren in de eerder genoemde cryptovaluta in dit blog?

Meld je dan aan bij Bitvavo en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen transactiekosten>>>

Dit blog is als laatst ge-update op 29-01-2024.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *