Veilig Bitcoins kopen

Je wilt graag veilig Bitcoins kopen. Dat begrijpen we, want je hoort zo nu en dan wel eens gekke verhalen in de wereld van cryptovaluta. Daarom hebben we in dit blog duidelijk de vraag: hoe kan ik veilig Bitcoins kopen? Beantwoordt. 

Het beantwoorden van de vraag doen we aan de hand van 4 stappen. Na het lezen van de tips weet je exact bij welke partijen, maar uiteraard ook hoe je bitcoins kan kopen. Ben je er klaar voor? 

Disclaimer: Je bent altijd zelf verantwoordelijk als je investeert. De informatie in dit blog is puur voor informatieve en educatieve doeleinden, dus geen financieel advies. Als je investeert kan je (een deel van) je inleg verliezen. Wil je graag advies van een expert? Dan raden we je aan om een erkende financieel adviseur te raadplegen. Sommige links in dit artikel zijn gesponsord.

In 4 stappen snel en veilig Bitcoins kopen

Laten we er maar niet omheen draaien in dit blog. We beginnen je gelijk de 4 stappen met je te delen, zodat je na het lezen of tijdens dit blog Bitcoins kan kopen. Veilig. 

Zullen we maar direct beginnen met de stappen? Je leest ze hieronder. 

Stap 1: Zoek een partij die je vertrouwt

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er verschillende partijen waar je kan investeren in crypto. Maar sommige zijn niet zo eerlijk als dat ze lijken. Daarom raden we je aan om altijd voor een partij te kiezen die actief in Nederland 🇳🇱 en België 🇧🇪  is.


Waarom investeren via een partij in Nederland en België?


Deze partijen worden vaak gemonitord door de overheid. Dit houdt in dat zij onder andere cijfers met de belastingdienst moeten delen en zijn ingeschreven bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Mijn gegevens delen? Dat wil ik niet…

Voor de inkomstenbelasting delen zij net zoals de bank je gegevens. De Nederlandse of Belgische staat weet dan dat je belegt in crypto. De waarde van de gegevens moet je alleen wel zelf tijdens de inkomstenbelasting doorgeven. Maar wees gerust dit is eenvoudig. 

Doordat de crypto brokers en crypto exchanges (zo worden de bedrijven waar je crypto kan kopen genoemd) verantwoording moeten afleggen aan de overheid en zich moeten houden aan verschillende regels – is het lastig om de de boel op te lichten. Partijen die in het buitenland actief zijn, hoeven deze verantwoording niet op zich te dragen en kunnen zich wel met rare activiteiten bezig houden. En een ander voordeel is dat je eenvoudig en snel via iDeal crypto kan kopen.

Maar welke partijen kan ik dan vertrouwen? 

Er zijn verschillende partijen waar je cryptovaluta kan kopen. Deze hebben we behandeld in de blogs: beste crypto apps en crypto kopen.

We concludeerden dat er maar één partij de beste voordelen heeft. Bij de volgende stap vertellen we je meer over dit bedrijf. 

Veilig Bitcoins kopen bij een crypto broker die je vertrouwt

Stap 2: Open een account bij een broker of exchange

Om veilig Bitcoins te kopen moet je uiteraard wel eerst een account openen bij een broker of een exchange. In het kort: je kan bij beide crypto kopen. Ja, er zijn verschillen, maar vaak zijn de bedrijven zowel een broker als een exchange. Zie de linkjes bij stap één om meer over exchanges en brokers te lezen.


Welke partij is nou de beste?


Uit onze onderzoeken, ervaring van andere en uiteraard onze eigen ervaring (we zijn al sinds 2018 klant) concludeerde we steeds dat Bitvavo de meeste voordelen heeft. De voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Je kan dan overzichtelijk zien waarom veel Nederlanders en Belgen deze partij de beste vinden. 

✔︎ Duidelijk af te lezen grafieken;

✔︎ keuze uit meer dan 150 cryptocurrencies;

✔︎ lage handelskosten van 0% tot 0,25%;

✔︎ tot 7,5% rente bij crypto staking;

✔︎ zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank;

✔︎ ook een geavanceerde interface voor ervaren traders;

✔︎ simpele interface voor beginnende traders;

✔︎ investeren vanaf €1;

✔︎ snel en veilig  betalen met iDeal, creditcard of PayPal.

Snap je nu waarom deze partij zo fijn is? Ze hanteren lage handelskosten, zijn geregisteerd bij De Nederlandse Bank en ze bewaren een groot deel van de munten die ze beheren in een cold storage crypto wallet. Dit is een beveiligde portemonnee  in de blockchain waar alleen jij bij kan met je inloggegevens.


Maar ze hebben nog een voordeel…

Als je je inschrijft hoef je over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten te betalen. Dit scheelt je toch weer een paar cent, want daarna betaal je per order maar een paar cent aan handelskosten.


Wil je veilig Bitcoins kopen bij een bedrijf met een bewezen track-record?

Meld je dan gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>> 

Als je een account aanmaakt kan je ook direct de volgende stappen volgen!

Veilig Bitcoins kopen op Bitvavo

Stap 3: Bitcoins kopen!

Nu is het tijd om te investeren in Bitcoins! Na het maken van je account kan je al vanaf €1 investeren in een munt naar keuze. In dit geval kan je vanaf een euro Bitcoins kopen.

Het fijne van de app is dat je er waarschijnlijk al bekend mee bent, omdat het heel veel lijkt op de bank app die op je telefoon staat.


Via de app of website ga je naar je wallet. Vervolgens stort je geld via iDeal. En daarna ga je naar de munt Bitcoin (of een andere munt als je die wilt kopen) en klik je op BTC kopen.


Kan ik ook veilig en snel mijn Bitcoins weer verkopen?

Ja, natuurlijk. Net zo eenvoudig als dat je Bitcoins koopt, kan je ze ook weer verkopen. In dat geval ga je naar je wallet, klik je op Bitcoin en daarna klik je op de knop BTC verkopen. Kies daarna voor hoeveel euro je wilt verkopen. En binnen een paar minuten staat het op je bankrekening.  

Veilig BItcoins kopen in Nederland

Stap 4: Bepaal je strategie

Je hebt waarschijnlijk voor een klein bedrag Bitcoin gekocht óf je bent van plan om dat te gaan doen. Het is dan wel belangrijk om te bepalen of je eenmalig, zo nu en dan of periodiek in gaat kopen. 

Ik wil eenmalig of zo nu en dan investeren

Als je eenmalig of een paar keer per jaar wilt investeren, is natuurlijk beter dan dat je het niet doet. Maar uiteraard respecteren we je keuze als je niet wilt investeren. Want zoals je in de disclaimer bovenaan dit blog hebt kunnen lezen is er een kans dat je investering minder waard wordt. Dat is gewoon de realiteit.

Daarom investeren veel mensen periodiek. En dat gaan we nu aan je uitleggen.


Ik wil periodiek investeren

Periodiek investeren is voor veel mensen het prettigst. Want elke maand €100 investeren is na een jaar ook €1200. En als de koers stijgt heb je natuurlijk nog meer dan dat bedrag bij elkaar verzameld.


‘’Niemand kan de markt timen. Daarom is periodiek investeren zo fijn!’’

Of je nou één keer per jaar of per maand investeert het blijft natuurlijk jouw keuze. Bepaal voor jezelf welke ‘strategie’ bij je past. Wij vinden het fijn om elke maand te investeren. Andere mensen investeren om de maand of eens per kwartaal. Doe vooral waar jij je ook goed bij voelt!

En onthou dat je niet binnen een week miljonair bent, want dan had je beter een ander blog moeten lezen of video moeten kijken. We geven je namelijk alleen eerlijke informatie.


We beloven je geen gouden bergen, wel gouden informatie!

Wil je vaker eerlijke informatie over crypto traden en investeren? Meld je dan aan voor onze maandelijkse updates van onze blogs en krijg als bedankje ons e-book: Dé 7 beste crypto tips voor ambitieuze beginners als bedankje.

In het e-book vertellen we je meer over periodiek investeren, de blockchain en hoe je wellicht je financiële situatie kan verbeteren door klein te beginnen.


Meld je hier aan en download daarna direct het ebook >>>

Veilig Bitcoins kopen en verkopen

Conclusie: veilig Bitcoins kopen

En hebben we je goed geïnformeerd? Is je vraag: hoe kan ik veilig bitcoins kopen beantwoord? Wij denken het wel. Maar als je een vraag hebt, mag je die uiteraard onder dit blog stellen.


En vergeet niet om je aan te melden bij Bitvavo als je veilig en snel Bitcoins wilt kopen. 
Meld je gratis aan en betaal over de eerste €1000 die je investeert geen handelskosten>>>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *